Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 12

• 134 058
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
+1 и аз се присъединявам с препоръка за този.Сладък е. Simple Smile
А сега нещо друго ...в Замунда видях с бг аудио една поредица...
http://www.imdb.com/title/tt1978517/
http://www.imdb.com/title/tt2120771/
http://www.imdb.com/title/tt2150275/
И едно филмче ,което видях в Зелка.орг.
http://www.imdb.com/title/tt0060491/

Пустата корона е изключително добре направена поредица и като се има предвид, че все пак е адаптация по Шекспир, нормално е да рецитират Simple Smile

Сигурно е нормално, на мен не ми хареса.

# 106
  • в сърцето на един мъж...
Това е нещо съвсем различно от - "много зле". Толкова велики актьори са събрани там, че дори е жалко да не се даде шанс на сериала, само защото е пиеса.

# 107
 Дала съм шанс,но не ме грабна,не подценявам качествата на актьорския състав.
 Аз самата обожавам пиеси, но в театъра, а не на екрана  Simple Smile Просто не ги възприемам.

# 108
  • срещу двата комина :)))
на мен също мибеше трудно да свикна с мерената реч, но все пак е по Шекспир  Peace

# 109
Здравейте!
Аз изгледах наличните сезони на "Гранчестър",хареса ми доста.Благодаря за препоръката! bouquet Видях един друг мистериозен.Ето този:
http://www.imdb.com/title/tt2375720/?ref_=fn_al_tt_1
Кажете гледал ли го е някой и как Ви се струва? В Замунда има 4-три сезона с превод. Peace
Сутринта една приятелка ,която гледа сега "Отец Браун" ми прати едно клипче със солови писъци на Лейди Фелиша...Страшни физиономи и писъци докарва тази жена,смях се от сърце. Simple Smile Точно това,че героите на сериалчето са такива леко шантави ме кара да го обичам много. Simple Smile Ето го клипчето,за който иска да си припомни...

Много хубав и усмихнат ден Ви желая! Simple Smile

# 110
  • Пловдив
Аз пък да ви се оплача, че "Тюдорите"  нещо не ме спечелиха. Гледах първата серия, не ме грабна особено и реших малко да си дам време. После пак гледах първата, веднага след нея и втората. Ами не е моя филм, направо ще го трия, не че не мога да го изгледам, но ще е насила, така че се отказвам. А бях се ентусиазирала и съм си изтеглила всички сезони  Laughing

# 111
Аз пък да ви се оплача, че "Тюдорите"  нещо не ме спечелиха. Гледах първата серия, не ме грабна особено и реших малко да си дам време. После пак гледах първата, веднага след нея и втората. Ами не е моя филм, направо ще го трия, не че не мога да го изгледам, но ще е насила, така че се отказвам. А бях се ентусиазирала и съм си изтеглила всички сезони  Laughing
Сериозно ли,нне ти хареса.Дай му шанс.Първите серии в някои случаи не са особено интересни.За първи път чувам,някок да не го е харесал.Но аз съм страшна фенка на този сериал.😊

# 112
  • Вестерос
В началото многото секс мен лично ме отблъсна, но после намалява и става интересно. Сега като се замисля ми е бил най-интересния от този жанр, който съм гледала. Може да пробваш Борджиите.

# 113
Да има мн.секс,ама и при Борджите.И мен това ме дразни малко. Борджите не ми хареса,не изгледах и 1-ви сезон.
Тюдорите за жанра исторически сериали за мен е най-добрият.
Бях се наканила миналата година на Рим,но три серии изгледах и зарязах.Смятам да му дам още един шанс.Всички толкова много го хвалят.

# 114
  • Вестерос
При Рим има доста несъответствия , не че при другите няма, ама там беше доста измишльотина. Борджиите първи сезон и аз влачих, после ми стана по-интересно.

# 115
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Пълен абсурд Stop. Двата споменати в последните постове са по-добри, "Рим"- несравнимо по-добър.

# 116
Моето мнение не е такова. Нали може да имам право на друго мнение?  newsm78
 За Рим не изградих достътчно впечатлиния признавам, но Борджите не може да дори да става дума да се сравни с Тюдорите точно  Simple Smile

# 117
  • срещу двата комина :)))
аз също много се мъчих на Тюдорите и не успях да изгледам повече от няколко серии. Ужасна бутафория и глупост ми се видя  Mr. Green

Борджиите и Рим, за мен, са на светлинни години пред Тюдорите  Peace

# 118
  • Вестерос
Пълен абсурд Stop. Двата споменати в последните постове са по-добри, "Рим"- несравнимо по-добър.
Като направа, зрелище- да определено, от историческа страна-не.

# 119
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хмм, да поразмислим. Като ще си говорим за историческа достоверност, като каква точно трябва да се приеме изборът на Рис-Майерс за ролята на Хенри? Портретите му сме ги виждали всички предполагам, знаем и на колко години е починал, на колко е бил, когато се е женил за всяка от съпругите си и как са изглеждали над 30-годишните мъже по онова време.
За останалите исторически несъответствия няма да говорим, нито за костюми, нито за карети и интериори... В "Рим" си е позволена доста голяма свобода при обрисуването на историческите лица, но е стряскащо акуратен в пресъздаването на епохата (до най-дребния детайл като избелването на сенаторските тоги с урина).

Общи условия

Активация на акаунт