След депозитите накъде?

• 120 452
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
Абе, нищо сигурно няма, ясно е. Crazy

# 166
Зависи как ги е изкарал тия 2 млн.  Crazy явно не са много потени тия пари
Лошото у нас е, че инвестиционни посредници го играят хора без грам познания,повтарящи като папагали заучени фрази

# 167
Здравейте спестовници/чки!!!
Малко зает бях напоследък и не съм писал.
Да споделя как се развива инвестицията ми все пак сме декември!
1. ДСК Стандарт - гола вода! Вложени 1 000, в момента са около 1 004лв. Все пак инвестират в депозити, а положението е тегаво!!!
2. ЕТФ-а на БФБ вложени 1000лв в момента ако продам са около 1030-1040, за няма и два месеца е добре, а имаше и по-високи нива.
3. ДСК Растеж вложени 1 000лв в момента за около няма и 6месеца са 1 150лв. Годишна доходност 18,5% а за последните 6месеца е около 16% - доволен съм.
Случват се хубави неща на БФБ и взех да чета повече за компаниите там!
Поздрави и успех с инвестициите на всички!!!

п.п. не съм брокер или ИП, а обикновен служител на заплата в държавно учреждение

# 168
новина Simple Smile лихвите щели да се пока4ват. обръщат политиката много по-рано от предвиденото
http://www.tagesschau.de/wirtschaft/ezb-euroschau-105.html

# 169
Бандера, преведи накратко за незнаещите НЕ. Praynig Hug

# 170
станало 0,6 ка4ва се ако продължава така щяло да стигне 1,6... коментарите след темата са скепти4ни имало твърде много задължени държави ... но до сега сметките с нисколихжените депозити били -12% ... според коментар.

# 171
Благодаря! bouquet

# 172
  • София

3. ДСК Растеж вложени 1 000лв в момента за около няма и 6месеца са 1 150лв. Годишна доходност 18,5% а за последните 6месеца е около 16% - доволен съм.

[/quote]
Можеш ли да дадеш повече информация относно този тип инвестиране?
Имам сума доближаваща се до тази и искам да започне да ми носи доходност, макар и минимална.

# 173

Можеш ли да дадеш повече информация относно този тип инвестиране?
Имам сума доближаваща се до тази и искам да започне да ми носи доходност, макар и минимална.
[/quote]

Здравей Addicted, ако имаш желанието и изчетеш цялата тема до тук - ще намериш отговор на въпроса си!

Вярвам, че взаимните фондове ще станат интересни за българина следващите две години! Просто няма доходни алтернативи за спестяване/инвестиране.

Както казах съм обикновен служител и това което забелязвам около мен е масови разговори за покупки на жилища. Всеки взе да разбира от дограми, тухли винербергер и т.н. Всеки трети колега или тегли или предоговаря ипотека и "влага" в жилище! В Пловдив на всяка пресечка се лее бетон, комплекси като от соц-а Оазиси, Корона, Гербер и т.н. Не съм ги обикалял но познат разправяше за вход с 10апартамета на етаж и ЕДИН асансьор!!! Всичко се изкупува още на дупка - ДИНГ-ДОНГ!!! Не чувате ли звън на аларма или камбана? Ако не - то сте част от стадото надуващо следващия балон!
Според НСИ http://www.nsi.bg/bg/content/2996/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD … D0%BF%D0%BE%D0%BB, навсякъде освен столицата жителите ще намаляват - е кой ще живее и на кой ще отдавате купените кутийки?
Интересна статия за депозит или имот в Капитал http://www.capital.bg/pazari/lichni_finansi/2016/12/09/2880172_i … t_vmesto_depozit/

След таксите и комисионните от депозитите вече сме назад.
Статистиката в развития свят казва че от 10 стартирани бизнеса, след пет години 9 са фалирали.
Та ще припознае взаимните фондове българина, но пак по трудния начин, както винаги Wink

В моите пари може да се види класация на фондовете според доходността им http://www.moitepari.bg/Fondove/Vzaimni-Fondove-Result.aspx?s=Ql … F3JFOFCQt0buJg%3d и пак казвам, според мен едва почват!

Последна редакция: нд, 11 дек 2016, 18:10 от kokopapa

# 174
Промоционален депозит в TBI

# 175
Вече има 2 p2p платформи в България - Юво и Клиър. След 1 г. ще ви кажа резултат Simple Smile

# 176
  • тук-там
Мнения за допълнителното пенсионно осигуряване? Третия стълб. Агитират ме някакви компании за персонала. Доходност средна около 2,5-2,8. Имало граници и не можели да падат уж.  Може да ги спестяваш за пенсия, ако ги изтеглиш макс-а е 20лв? Будалкат ли ме? newsm78
Нямало шанс за загуба - били задължени за нискорискови портфейли.

# 177
Мнения за допълнителното пенсионно осигуряване? Третия стълб. Агитират ме някакви компании за персонала. Доходност средна около 2,5-2,8. Имало граници и не можели да падат уж.  Може да ги спестяваш за пенсия, ако ги изтеглиш макс-а е 20лв? Будалкат ли ме? newsm78

Това не го разбрах? newsm78
Иначе и аз умувам още, дали да е само такова или и някаква застраховка да комбинирам? Thinking

# 178
Привет,
доходност, гаранции - дрън, дрън, дрън! Когато някой ти гарантира нещо във финансовия свят винаги бъди нащрек! Няма такова нещо - нито има гаранции(2009 всички бяха на загуба), нито може да ти обещаят % доходност. За мен са добра алтернатива на депозита, но само ако избереш първите четири(небългарските). Май имаше таван на таксите при теглене най-много 20лв, но не ти казват че и спестения данък ще си удържат - там ти идват още 10% удръжки за сега;)

# 179
Мнения за допълнителното пенсионно осигуряване? Третия стълб. Агитират ме някакви компании за персонала. Доходност средна около 2,5-2,8. Имало граници и не можели да падат уж.  Може да ги спестяваш за пенсия, ако ги изтеглиш макс-а е 20лв? Будалкат ли ме? newsm78

Според мен недей да се набутваш. Инвестицията в пенсионен фонд е с толкова далечен хоризонт, че никой не може да каже какво ще стане. По всяко време може да се приеме някакъв закон, който да те прецака или да стане друго. Кой знае и какво дребни буквички има в някое приложение...
Ако искаш сама си вложи парите в нискорисков портфейл (желателно чужд, а не български) и пак ще имаш същата сигурност, но в същото време ще можеш да правиш каквото си решиш с парите.

И като съм почнала да пиша, да изкоментирам и това:

Цитат
Вярвам, че взаимните фондове ще станат интересни за българина следващите две години! Просто няма доходни алтернативи за спестяване/инвестиране.

И аз вярвам, защото съм го видяла с очите си преди 15-20 години. Първо ще се почнат едни постоянни и много сладки печалби (пък после жилищата били балон Whistling), някои хора ще влязат с пари и нещата ще се засилят, други ще видят това, ще се полакомят и също ще влязат и когато парите станата много първите (тези с вътрешна информация) ще кешират, а шараните ще духат супата и ще чакат "да отмине корекцията". Гледали сме го този филм вече, а нещата обикновено се повтарят. Все пак за да се откраднат едни пари първо трябва да се съберат на едно място, нали? А със смешната българска борса, която може да бъде манипулирана с много малко пари, сигурност никаква няма. И мошениците около тази сладка хапка са много. Иначе някои несъмнено ще направят пари, ама други (повече на брой) ще загубят.
Та който е достатъчно млад за да си позволи риска да загуби нека се пробва, до някое време ще има ръст (ама до кога?), но да не си лежи спокойно, а да бъде нащрек да кешира веднага, щом нещо се обърне трендът. Иначе е добре да намери в някой архив какво стана с индексите на БФБ след 2008 година. Сигурна съм, че такава крива никъде по света няма да види Twisted Evil

А който иска да инвестира в акции и фондове - има богато предлагане на чужди такива от всякакъв вид. Да си купя дялове там. Пак няма застраховка от загуба, но поне може да не се страхува от дребни мошеничества и манипулация на пазара.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 09:37 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт