След депозитите накъде?

• 121 549
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
има такъв фонд, дами:
http://sfund-bg.com/
но мисля, че той по-скоро ще компенсира инвеститор, ако фалира ИП-то или ако се окажат мошеници и избягат с парите му, а не ако е заложил на куца инвестиция.

Няма да компенсира инвеститор, ето тук си пише:

"Все пак има Фонд за компенсиране на инвеститорите, който изплаща компенсация на всеки клиент на инвестиционен посредник в размер на 90 на сто от стойността на вземането, но не повече от 40 000 лв. Това е в случай, че посредника фалира. Ако той преустанови дейността си по друга причина, проста нашата партида ще се прехвърли в нов инвестиционен посредник без никакви сътресения."

# 421
  • инфантилно и разглезено хлапе
но мисля, че той по-скоро ще компенсира инвеститор, ако фалира ИП-то или ако се окажат мошеници и избягат с парите му, а не ако е заложил на куца инвестиция.

А, то оставаше гаранционният фонд да покрива губещите инвестиции... Simple Smile Щеше да много хубаво, но няма как да стане.
 Въпросът е ако някой взаимен фонд вземе, че фалира, дали гаранционният фонд би покрил частично средствата на инвеститорите?   
 След всичко, което се случи с КТБ, нямам почти никакво доверие на нашите финансови институции.

# 422
Какво се случи с КТБ?
Гарантираните депозити бяха изплатени. Peace
Нали и тук говорим за подобна гаранция? До 40 000лв.

# 423
позволявам си да се включа, за да ви покажа класацията на сайта MoitePari.bg за представянето на взаимните фондове за изминалата година:
http://www.moitepari.bg/spravochnik/art/Advices/klasaciya-MoiteP … bc516f2cf429a125/

а за тези които искат да инвестират директно в български компании - ето компаниите на БФБ давали през последните 5год. дивидент от над 4% средна доходност Wink
http://www.elana.net/bg/trading/education/advices_1428.html?utm_ … D1%80%D1%81%D0%B0

# 424
  • инфантилно и разглезено хлапе
Някой може ли да каже, тази доходност на фондовете, която са дали за последните 12 месеца дали включва таксите и разходите за управление?

# 425
"...Една четвърт от българите си задават въпроса какво да правят със спестяванията си..."
http://www.investor.bg/analizi/361/a/edna-chetvyrt-ot-bylgarite- … niiata-si-233898/

http://www.economistbg.com/2017/01/blog-post.html

# 426
Добро утро и честит празник!
Позволявам си да обобщя първите два месеца на 2017г.
ДСК Растеж +6,5% (от началото на годината)  и +28% за последните 12месеца;
ОББ Акции +6,9% (от началото на годината) и +30,5% за последните 12месеца;
инвестицията ми в СОФАРМА +26%(от началото на годината)  и +40% за последните 12месеца.

Желая успех на всички депозанти висящи на 1% сигурна лихва ГОДИШНО и купуващите имоти на безбожни цени при доходност 3% от наеми(само при пълна заетост 12 месеца)

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 07:38 от kokopapa

# 427
  • София
После се чудете защо "депозантите" са доволни като фондовете ви откраднат паричките.  Mr. Green

# 428
Айде пак черногледство. Crazy

# 429
  • София
Не е черногледство.
Просто парите в акции и фондове не са гарантирани.
Дялът може да спадне дългосрочно, не само да нараства.
Това не значи, че главния акционер е прибрал парите и духнал на Малдивите със секретарката.
Много фактори влияят на цените, не винаги са в наша полза.
Преди 2 -3 год. позната  вложи 2000 лв във фонд, свързан  с голяма банка.
Като реши да ги изтегли получи 900 лв. Е, пак стигнаха за количка за първото внуче, но ...

# 430
Това е известно. И всеки си поема риска. Peace

# 431
Прави сте за риска. Аз приемам инвестицията във финансови инструменти, като всяка друга просто е по-волатилна. Вярвам, че инвестирайки в акции купувам част от бизнес - да този бизнес може да има спад в продажбите в следствие на война или навлизане на китайски продукти и т.н. Мисля че при всяка инвестиция има риск - нима купуващите днес имот са сигурни че следващите 10год ще имат  наематели и имота им все ще поскъпва? Нима инвестиращите в магазинче или малко производство не поемат  риск?
Висенето на парите в банка не е инвестиция, а спестяване и трупане за да ги вложа в нещо или черни пари за бели дни, НО виждате че банките с таксите ни ги изяждат, а и инфлацията в Европа казват се е събудила и февруари била 2%. Така че  - всеки си поема риска!

# 432
  • София
 Никакъв бизнес не купуваш. Кредитираш  компаниите със свежи пари, докато ръководството им не реши да срине цените на акциите, за да си ги изкупи обратно. Същевременно посредниците си лапат шестцифрените заплатки, защото ти им плащаш процент да инвестират вместо теб. 1-2 години имаш доходност много над пазарната, докато се напълни мрежата с рибоци и после системата се рестартира.
От борсата никога не печелят дребни акционери, но коя съм аз  да казвам какво ще стане  Mr. Green

# 433
Никакъв бизнес не купуваш. Кредитираш  компаниите със свежи пари, докато ръководството им не реши да срине цените на акциите, за да си ги изкупи обратно. Същевременно посредниците си лапат шестцифрените заплатки, защото ти им плащаш процент да инвестират вместо теб. 1-2 години имаш доходност много над пазарната, докато се напълни мрежата с рибоци и после системата се рестартира.
От борсата никога не печелят дребни акционери, но коя съм аз  да казвам какво ще стане  Mr. Green

Привет chiana2003, не знам коя си но хич не си  в час май - запознай се с литературата. Когато кредитираш някоя компания купуваш нейни ОБЛИГАЦИИ, с акциите купуваш дял от бизнеса.
Айше кажи честит празник на българите Simple Smile

Тук имам чувството че беседвам с някакви хейтъри от рода на сайтовете брадва.бг, буднаера и подобни соц сайтчета за които всичко друго е лошо.
Чакайте бе хора - навсякъде има и мошеници и маскари, щом Аиша работи за такива ОК, но аз вярвам че в БГ останахме и читави хора и на това уча детето си. Да на борсата е имало мошеници като Черепа с Холдинг Пътища и Мостстрой има и други като Топливо, Синергон, ТИМ и Еврохолд, на които не им пука за акционерите, но не всички са такива! Има достатъчно сайтове в които може да влезеш да прочетеш, да видиш къде отива печалбата, дали дават дивидент, как се отнасят с акционерите и даже да се запознаеш с други акционери и да изучиш опита.
Нима Аиша казва че всички в БГ са маскари - не не е така. Има компании като Уалтопия, Телерик, Алтерко(производителя на часовници Myki), Спиди и други които не са някакви олигарси, а умни момчета върнали се в БГ и успели.

chiana2003, написаното от теб са глупости - ти чувала ли си за компании като Стара Планина Холд, М+С Хидравлик, Българска роза, ХЕС, Софарма Трейдинг, Монбат, Спиди???
Я виж на какви цени са били и  дали на всеки 2 години собствениците обират акционерите??? Напротив - ВСЯКА ГОДИНА ДАВАТ ДИВИДЕНТ дори!
Преди да плюеш всичко българско и родно - почети малко, почети и ще научиш че Спиди стартита на цена 14лв за акция, а сега е 41лв и дава дивидент, че Монбат са подкрепяли цената си за да не се срине с обратни изкупувания, че групата Стара Планина освен че всяка от последните 15 години не спира да раздава печалбата като дивидент, е на цени по-високи от 2007година(която приемаме за връх в цените на акциите), почети и ще видиш че компания като Софарма Трейдинг старира 2008 на 5лв цена за акция и въпреки че 2009 когато всички чакаха апокалипсис и акциите се сринаха и я разпродавали до 1,5лв, то сега е на цена от 7,8лв и не спира да раздава по 30ст дивидент.

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 16:54 от kokopapa

# 434
kokopapa, стига си се излагал с това Айше.
Каза ти жената от коя песен, Аиша, е никът ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт