С ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ в "Любов към родината"/Vatan sevgisi/

• 82 660
  • 740
  •   1
Отговори
# 240

Халит! Laughing

А това е Берен Саат! Laughing

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 14:43 от marman

# 241
Като се чете общата рамка на сериалите повечето изглеждат интересни. Но това са две-три изречения.

А един сезон предполага поне 34 серии по 2 часа. Така че резюмето на сериала може да звучи добре, но като се зачетеш в сценария да видиш, че на третата, четвъртата серия издиша.

Предполагам Халит е имал основателна причина да откаже. Дано е направил верния избор. Страшно искам да науча повече за мотивите им да се спрат точно на този проект, да играят отново заедно, за подготвителния период. Дано се намерят журналисти, които да направят хубави интервюта.

Обикновено в сериалите с проблеми в триъгълника майка-баща-дете по-често майките са онеправдани, а бащите са лошите. Мисля, че един сериал, където ролите са обърнати би имал успех. Бих искала да гледам Халит в някаква история подобна на тази във филма "Крамер срещу Крамер".

Но сега на дневен ред стои друг сериал.  Laughing Laughing Ще си запазим мечтите за следващите години.

Очаквам да започне в първата седмица на октомври.

КД стартира на 8 октомври, а снимките също бяха започнали през август.

Ако нашият ден е понеделник, трябва да е 3 октомври, най-късно 10.

Другият възможен ден е петък, ако решат да изместят "Опасни улици" в понеделник. Слуховете, че "Долината на вълците" е махнат, за да може нашият сериал да бъде сложен в четвъртък, се оказаха както обикновено глупава интрига. Този четвъртък по Канал Д започна "Бодрумска приказка". Нямаше особено добър рейтинг, но то ще си проличи в трети-четвръти епизод дали ще го бъде. Засега най-вероятният ден  е понеделник.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 14:53 от varna_2

# 242
Моите възможни дати са 10 и 17 октомври, ако денят е понеделник. За петък нямам факсове  Joy Joy Joy Joy Звездите не ми  го говорят. Имаме много време все още до началото, но поне ще видим рекламния клип на Канал Д, ако не другата, по-следващата седмица на август, а през септември се надявам на най-малко три фрагмана, както и да се появи нещо като интервю, с две думи - някаква различна реклама за сериала. Огънят трябва да се подгрява. Така мисля.

# 243
Както казах по-рано днес, първият сериал на АЯ започва другия петък.

Излъчиха 3 клипа.

А днес, седмица преди началото, излязоха интервюта с Кадир Доулу и Седа Бакан, главните актьори.

Не съм много наясно как действат с промоцията на сериалите си нашите продуценти.

Знам само, че около сериала на Мерием беше голяма дандания. Чак нещо като документален филм за нея пуснаха. Точно тогава тръгна и рекламната кампания на нейната марка за спирала за очи.
Надявам се  Халит и Берг да не допуснат такова предозиране.  Даже смятам, че няма да приемат участия в никакви реклами, докато тече сериала, защото е исторически. Както докато играеше Сюлейман, Халит отказваше да се снима в реклами.

Дано  рекламата на нашия сериал не е помпозна, а стилна и въздействаща. Премерена, с верен усет за това върху какво трябва да се сложи акцент.

# 244
Мисля, че около Мерием нещата бяха  целенасочени, от една страна заради напускането и на ВВ, а от друга, заради активизирането на феновете, които, ако се съди по харесванията и коментарите в ИГ не са малко, но този сериал явно е още едно доказателство, че фенската маса не прави рейтинг. Със сигурност се е залагало на добър резултат и големи продажби. Впоследствие се оказа, че в самия сериал, доколкото си спомням, Мерием рекламираше парфюми. Дано не греша. Да, по много начини се мъчеха да събудят интерес и да насочат вниманието на зрителя. Първата серия не беше никак зле според мен, но след това нещата се изкривиха, а играта на Мерием изобщо не искам да я коментирам - ужасно гримасничене, люшкането във водите на тази необмислена роля не ми даде възможност да разбера - положителна или отрицателна ли стана от един момент нататък. Така приключих на третата серия, но явно не съм била единствена. Хората казаха НЕ на този проект. Въпреки феновете на Мерием и отделно на Мурат.

Та по повод рекламирането на бъдещи проекти - да, нека всичко е с мярка, но качествено и последователно, а не на парче и половинчато.

# 245

Нашият сериал ще е единственият исторически този сезон.

Изключвам Diriliş "Ertuğrul", който започва третата си година през септември, а миналия сезон беше сериалът с най-висок рейтинг. Така че наистина решаващ е сценарият.

Дано хората видят нещо различно в нашия сериал. Все пак епохата ще е друга, костюмите, с музика, предполагам, също ще ги връщат към отминали времена.

В гръцкия форум на момичетата не им допада историческата епоха, в която е разположено действието, защото това не са най-славните години от гръцката история. Техните войски са разгромени и обърнати в панически бяг от турците. Но аз мисля, че сериалът няма  да е грубо пропаганден. Все пак трябва да се продава в чужбина, а особено в Гърция Халит и Берг имат много фенове. Предполагам, че ще се наблегне на това, че обикновените хора нямат никакви проблеми да живеят заедно. Те страдат еднакво от войните, разпалвани от политически интереси и сметки.

# 246

Мисля, че имената на Халит и Берг вече са сами по себе си реклама! Grinning  И двамата направиха много сериозни проекти след "1001 нощ" и се превърнаха в сериозни и много уважавани актьори. А когато са заедно изглежда още по-интересно! Разбира се, че и на това залагат продуцентите и екипа на филма. Предполагам, че ще се ограничат само в рекламни клипчета за филма. Останалото, поне според мен, ще бъде пресилено. Нека не забравяме, обаче, че последната дума е на тези дето дават парите за филма! Confused

# 247
Здравейте,дами!
Вълнуваме се и се интересуваме от всичко:
сценарий, актьорски състав,визия ,обстановка,музика.
За сега сме в пълно неведение.Защо крият актьорския състав не ми е ясно.
Халит ни е ясен-военен,но Берги как ще изглежда ми е много
любопитно.Това което разбрах за модата на интелигенцията в Турция в началото
на 20 век е, че е под силно влияние на руската мода,/а руската под френската/тъй като през 1920 г при бягството от  от ужасите
на гражданската война в Истанбул се заселват огромен брой руснаци .За кратко време променили облика на Истиклял и в голяма степен облика на Истанбул.Руското през тези години станало синоним на добър вкус.Това което беше интересно да разбера,че именно рускините тогава създали съвременната модна индустрия в Истанбул.Положителното в очакването на сериала  е че се ровим ,четем и научаваме нови неща.
 Очаквам Азизе да прилича на моята. JoyКакто облякоха жените във ВВ с дрехи ,които със сигурност не са носили,вярвам ,че ще облекат красивата Азизе така,че да радва окото на зрителя.Това е плюс за сериала. Спомням си колко се наслаждаваха всички на тоалетите във ВВ

Ако пък Халит ни попее още един плюс  smile3521Heart Eyes

.

Ще бъде страхотно, ако звучи с гласа на Халит.

Текстът на песента

Бурята ни сграбчи
Метна ни в океана
Ах, любов моя, ще се срещнем отново след смъртта
В друг свят ще бъдем отново заедно, любов моя

В джезвето вреше вода,  огънят утихна
Моя свенлива любима ми говореше, вече не чувам думите й

Препасали сме саби на кръста, в ръцете си държим пушки
Тялото ми изгни в затвора
Любимата ми изплака лешниковите си очи, с поглед вперен в пътя

# 248

Гласувах в анкетата "Любовта побеждава, въпреки всичко и всички"

Но повече защото така ми се иска  Joy

Не бих казала, че в в момента има нещо повече от интуиция, върху което да опра очакванията си.

Не допускам, че акцентът ще бъде върху военните действия и историческите събития. Мисля, че са достатъчно умни, за да знаят, че само с това няма как да се задържи интересът.

Другата опция "Цената, която трябва да заплати Джеват и неговото семейство вследствие на историческите и политическите   събития от онова време", също е възможна тема, на която да подчинят сюжета.

# 249
Гласувах за "Цената....."Мисля, че Джевдет и Азизе ще бъдат представители на огромна група хора, пострадали от войната по един или друг начин. Както и това, че обикновените хора са най-потърпевши в тези ситуации, когато се прекрояват граници и се водят войни. И още, жертвите, които човек прави в името на родината или заради дадени идеали са за сметка на разбити лични животи. Нещо такова.  Grinning

# 250

И още, жертвите, които човек прави в името на родината или заради дадени идеали са за сметка на разбити лични животи.

Искаш да кажеш, че ще започнат женени, ще завършат разведени.  Joy

Това ще е ново за турската дизи индустрия, където обикновено първо се мразят, пък накрая се женят.

Не знам, има много неизвестни. Но че любовта им няма да е цветя и рози, е ясно.

В резюмето пишеше, че Джевдет живее в Солун. Не знаем дали е със семейството си там. Дали ще са от хората, които по силата на споразумението, за което писах преди няколко дни, ще трябва да се изселят в Турция.

Или Джевдет е бил по служба в Солун, връща се в Измир след години отсъствие, с Азизе трябва да градят отношенията си наново.

Но имайте предвид, че Балканската и Междусъозническите войни не са траели дълго, така че няма да става дума за дълго отсъствие.

# 251
Понятията дълго и кратко в сериалите са много относителни. Един сезон  може да обхване случките от няколко месеца, а може и две години. Зависи. Особено като напишат " след три месеца". Но това става обикновено през втория сезон на един сериал. В първия вървят подробно във времето, освен, ако няма ретроспекции.
Под разбити животи нямам предвид непременно да се разведат, но любовта на двамата може да претърпи обрати, в зависимост от решенията на Джеват, от изборите, които прави, от обстоятелствата, които го притискат. Разбитият живот е животът зад решетките, особено, ако си невинен - примери много. В такива случаи страда цялото семейство, близки, приятели. Компромисите, които трябва да направиш със себе си, принуден от други хора също могат да те сринат, да разбият живота ти. Друга жена с любимия мъж също може да те накара да рухнеш, а такава опция се очертава, независимо от причините, които ще накарат Джеват да го прави. И така нат.

# 252
Джеват или Джевдет така и не разбрах, както сваря така го пиша. Да беше Хасан, че няма какво да го увърташ, но пък друго си звучи Джевдет.  Joy Joy Joy JoyЕдно е да кажеш Джевдет бей, друго е Хасан бей... Joy Joy Joy Joy

# 253

Да, аз за развода се пошегувах.

Но в резюмето пишеше "края на Балканската война". Мисля, че ще дадат в първите две серии финалните сражения и историята повече ще се върти около следвоенния живот.

Във всички случаи ще бъде застъпена и темата за отношенията между хората от различни религии и националности. Да не забравяме, че на компютъра на Нуран успяхме да разчетем името Василий в сценария. Той със сигурност ще е грък. А в първоначалното съобщение на продуцентите се казваше, че се прави кастинг и с чуждестранни актьори. Гърци, сърби, българи, че и Великите сили, всички са забъркани.  Joy

Но наистина, много е трудно да се правят предположения, ако не знаем от какъв ъгъл са решили да погледнат на историческите събития авторите. Затова се надявам с напредването на дните да научаваме все повече и повече.

На първо място, как се казва сериалът.

И на второ Халит Джеват ли е или Джевдет.  Joy

Даже и това не знаем.

# 254
Наистина. Добре поне, че Азизе не стана Айше. Засега само тя е бетон.  rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Общи условия

Активация на акаунт