С ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ в "Любов към родината"/Vatan sevgisi/

• 82 628
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
В това отношение може да се правят много догадки.
Обикновено Халит приема предложения за проекти по които работи дълго време и знае най-малко от година. Нямам идея как е с другите сценаристи, но Сема и Ейлем са споделяли, че пишейки сценария, имат предвид примерно Кенан И. Да кажем. Или Енгин А.
Спомнете си интервюто с Нуран. Тя сподели, че обича да слуша хората, да узнава техни истории, случки и т.н, които вплита в сценариите си. Възможно ли е да е имала предвид Халит за тази роля? Например ето това ми е любопитно да разбера. Или сценарият се дава на продуцентите и те правят предложенията на определен актьор, после на друг, ако не приеме и т.н. И тъй като Берг е нямала ангажименти, наложено име, с външност, която кореспондира с визията на главната героиня, съпруга на Джевдет/Халит/, твърде вероятно е при писането на сценария да има вплетени някакви детайли, които отговарят на тяхното излъчване, характер, душевност...Всичко зависи кога е започнат този сценарий. В това отношение споделям мнението на Варна, че не е имало голямо прекрояване по отношение на образа на Азизе. Защото първоначално се заговори за Сонгюл например, което означава, че за ролята не са имали предвид Берг от самото начало. Истината е, че не знаем тези подробности и най-вероятно никога няма да ги научим.

# 736
Щом като Халит развали първия си договор с продуцентите и им върна парите, защото не хареса предложените му сценарии, значи те първо са го ангажирали и след това са се заели със задачата да намерят сценарий, който да му допадне.

Вторият път вече подписа договор след като одобри сценария, но мисля, че  сценаристите са знаели, че пишат за Халит.

Вече за партньорката е имало различни варианти. Защото все пак Берг можеше и да не приеме.

Аз имам надежди, че ще научим нещо повече около процеса на подготовка на проекта. Кой, как, защо приел. Не може да не им зададат подобни въпроси.

.............................

Берг и Халит на корицата на словашкото списание "Телевизия" преди три седмици.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 17:21 от varna_2

# 737
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Много интересна личност. Заслужава да се филмира, но пък как ще се приеме игрален филм за борба за граждански права на жените в Турция. Любопитна история.

Има филми и много книги за нея.

Може ли линк. Едва ли има нещо с превод, но ако има още по-добре.

Вероятно Азизе ще води някаква подобна борба за налагане на правата на жените. Така смятам. Срамота ще е, ако не дадат на Берг тази възможност, ама и тя нямаше да приеме. Така че очаквам нещо много силно от нея.

# 738
Нямах предвид голямо прекрояване на сценария, не виждам и смисъл от такова нещо. Мислех си за детайлите.

Цитат на: varna_2
Спомням си, че когато говореше за филма "Любовта обича съвпаденията", спомена, че е вмъкнала неща от личния живот на актьорите Белчим Б. и Мехмед Гюнсюр.

Дано и сега да й е хрумнала тази идея Grinning

Цитат на: Mydream
Спомнете си интервюто с Нуран...
Възможно ли е да е имала предвид Халит за тази роля?

Ако я питат, сигурно ще научим. Гюлай Афшар много хубаво и подробно ги разпитва.

Интересно ми е и какво са обяснили на Али, как е реагирал...

vivianka, видях, че има преведени нейни книги на български. Развела се е с първия си съпруг, защото не била съгласна той да има втора жена....  / четох в уикипедия. /

# 739
Цитат
Интересно ми е и какво са обяснили на Али, как е реагирал...

Той сега е по-голям. Сигурно е по-лесно да му се обясни.

А и е ходил на снимачните площадки в предишните проекти на Берг и Халит, така че не е далеч от света на киното, познава процеса зад кадър.  Laughing Laughing

Но сигурно пак ще му бъде много интересно и любопитно.
Не знам как ще се чувства, когато други деца се обръщат с "мамо" и "татко" към Берг и Халит.  Joy

# 740

Може ли линк. Едва ли има нещо с превод, но ако има още по-добре.

Тук има списък на филмите по нейни книги.

http://www.sinematurk.com/kisi/1489-halide-edip-adivar/

В ютюб като изпишеш името Halide Edip излизат много клипчета с документални филми за нея.

...........................

Тъй като сме на последна страница можем да се прехвърлим в номата тема.

Общи условия

Активация на акаунт