Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 19 та част

• 114 241
  • 706
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.София
А знаете ли колко ще е данъчното облекчение за деца през 2017. Тази година беше 20 лв на дете.

Пак е толкова.
как се прави
При мен всичко си го движи работодателят. Попълват се само някакви документи. Поинтересувайте се, защото ако не се лъжа срокът е до края на месеца.

# 151
А знаете ли колко ще е данъчното облекчение за деца през 2017. Тази година беше 20 лв на дете.

Пак е толкова.
как се прави
При мен всичко си го движи работодателят. Попълват се само някакви документи. Поинтересувайте се, защото ако не се лъжа срокът е до края на месеца.
сега се подава за 2017? И това означава че данъка на мъжа ми за апартамента ще бъде намален с 20 лв така ли ?

# 152
  • София

Скрит текст:

Пак е толкова.
как се прави
сега се подава за 2017? И това означава че данъка на мъжа ми за апартамента ще бъде намален с 20 лв така ли ?
Не. Облекчението се ползва върху доходите придобити през годината за която се подава декларацията.

# 153

Скрит текст:

Пак е толкова.
как се прави
Не. Облекчението се ползва върху доходите придобити през годината за която се подава декларацията.
значи за 2017 сега ли трябва да подам или януари

# 154
  • София

Скрит текст:

Пак е толкова.
как се прави
значи за 2017 сега ли трябва да подам или януари
Декларацията се подава до края на този месец, има я в нета.

# 155
Благодаря а с едно дете колко ще ми дадат 20 лв еднократно или 20 на месец ?

# 156
Здравейте, моля за отговор по следния казус Simple Smile
Подадох си молба за напускане по чл.325 непосредствено преди детето ми да навърши 2 год. В молбата изрично упоменах, че искам да ми бъде изплатено обезщетение по чл.224. Днес ми се обадиха да ми кажат, че документите са оформени, да си занеса и банкова сметка, по която да ми преведат обезщетението...Моля, кажете къде се опитват да ме подхлъзнат-до сега заплатата ми е изплащана само в брой. Какво НЕ трябва да подписвам? За ордери „в брой” е ясно, но ведомост?
Чакам детето да се наспи и отивам, но съм сигурна, че работодателят ми няма лесно да ми даде тези пари Simple Smile

# 157
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Благодаря а с едно дете колко ще ми дадат 20 лв еднократно или 20 на месец ?

Еднократно е.

Здравейте, моля за отговор по следния казус Simple Smile
Подадох си молба за напускане по чл.325 непосредствено преди детето ми да навърши 2 год. В молбата изрично упоменах, че искам да ми бъде изплатено обезщетение по чл.224. Днес ми се обадиха да ми кажат, че документите са оформени, да си занеса и банкова сметка, по която да ми преведат обезщетението...Моля, кажете къде се опитват да ме подхлъзнат-до сега заплатата ми е изплащана само в брой. Какво НЕ трябва да подписвам? За ордери „в брой” е ясно, но ведомост?
Чакам детето да се наспи и отивам, но съм сигурна, че работодателят ми няма лесно да ми даде тези пари Simple Smile
Може те да искат да се застраховат, че са ти ги платили по банка.
Искай входящ номер, за подадената в счетоводството банкова сметка.Ако във ведомоста е изписано и въпросното обезщетение, не я подписвай.

# 158
Здравейте , мами ! Имам един въпрос, извинявам се ако не е за тази тема,но не знам къде да го задам. Бременна съм в 4тия месец,на 21г съм,  като трудов стаж имам 4-5 месеца. Осигуровките са ми непрекъснати. Разбрах,че е няма да взимам майчинство, ако нямам 12 месеца трудов стаж, е аз го нямам..Знам за варианта, да помоля някой познат, който има фирма да ме води при него на договор, че работя, но нямам такъв познат.  От месец септември съм на обучение по европейска програма за "Ре-старт на живота" за млади хора до 29г. Сега от декември съм и на стаж 2 месеца (тоест до януари 2017г.) И трудовия ми стаж ще стане около 5 месеца. И понеже съм бременна, много ясно ще ме махнат след 2-та месеца. Sad Една позната дочула,че мога да си изкарвам болничен до края на бременността и работодателя нямал право да ме махне,тоест да ме уволни. Въпроса ми е - това вярно ли е? И ако да, при положение,че съм на договор за стаж за 2 месеца (пише го в договора ми) ,мога ли да използвам тази хитрост и да нося всеки месец болничен, въпреки ,че договора ми изтича януари месец ?(де факто така договора ми да е до януари,но аз да мога всеки следващ месец докато не останат 45дена до термина да нося болничен?) И те да не ме уволнят?

# 159
Щом си на срочен договор при изтичането му могат да го прекратят дори да си в болничен.

# 160
 А какво мога да направя в случея, за да получавам майчинство,когато нямам 12месеца трудов стаж? Да платя предходни години например? Или след като преключа с 2та месеца стаж да си намеря нова работа с постоянен договор?( което ще рече ли,че може този даговор да е с 6месеца изпитателен срок? Или какав трябва да бъде този договор?) ?

# 161
Не може да платиш за стари години.
Вариант ти е фиктивен договор.
Иначе може след тези 2 месеца да сключиш нов договор, но дали ще е с изпитателн срок няма как да зная.Работодатели, които назначават бременни също не се намират лесно.

# 162
И аз с въпрос бременна съм в 3 месец на срочен трудов договор. Не съм казвала на работодателя си какво мога да направя за да не ме махне щом разбере - излизане в болничен сега до 45 дневния , вариант ли е ?

# 163
Щом си на срочен договор при изтичането му могат да го прекратят дори да си в болничен.
Точно два поста по-горе съм отговорила на този въпрос...

# 164
Извинявам се не съм задала ясно въпроса си при изтичането му ясно а, по рано тъй като до тогава има около година и половина, което като период да вземем майчинство ме устройва?

Общи условия

Активация на акаунт