Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 19 та част

• 113 264
  • 703
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Да питам като многодетна майка колко е платения годишен отпуск от работодател? Някъде четох 24 дни, но не ми се вярва.

В КТ фигурира възможност да ти се полагат допълнителни дни за децата,но е по усмотрение на работодателя.Попитай в работата дали дават тези дни пл отпуск за децата.Иначе 20 работни стандартно ти се полагат

# 286
Мерси. След 2 седмици ще ходя в централата и ще питам лично жената от човешки ресурси. Че голямата ми шефка много не ме тачи, а 1 общ ден на работа двете не сме били. Не ме е виждала как си върша работата и че се справям.

# 287
здравейте, трябва ми опитен човек от НОИ, който да ме консултира срещу заплащане как да съвместя участието ми във фирма като съдружник без доходи и работата по трудов договор, така че да получавам майчинство и евентуално на по-късен етап обезщетение за безработица.
моля, пишете ми на лични.благодаря предварително.

# 288
Здравейте! Питам за познат човек, но и мен ме интересува...Каква сума трябва да изплатят за отпуските, които са се натрупали по време на двете години майчинство ? При положение, че последният месец преди майчинството заплатата е около 450лв, после е взимано минимално майчинство -420 за1-ва година и 340 за втора...нещо такова. Питам горе - долу, за да се ориентираме. Благодаря.

# 289
  • Пловдив
Здравейте! Питам за познат човек, но и мен ме интересува...Каква сума трябва да изплатят за отпуските, които са се натрупали по време на двете години майчинство ? При положение, че последният месец преди майчинството заплатата е около 450лв, после е взимано минимално майчинство -420 за1-ва година и 340 за втора...нещо такова. Питам горе - долу, за да се ориентираме. Благодаря.

Пл отпуск трябва да я платят на заплатата от преди майчинството

# 290
Здравейте,искам да питам,когато се свършат 180 дни болнични и останат 3-4 дни празни до раждането ,какво може да се направи,тъй като от Ной са искали да се запълнят тези дни?

# 291

Пл отпуск трябва да я платят на заплатата от преди майчинството
Да, заплатата преди майчинството е 450лв. Как да изчисля платения отпуск?

# 292
  • Пловдив
Здравейте,искам да питам,когато се свършат 180 дни болнични и останат 3-4 дни празни до раждането ,какво може да се направи,тъй като от Ной са искали да се запълнят тези дни?

Дупката се запълва с платен отпуск,неплатен отпуск.

# 293
Здравейте ,от 13 май съм в 45 дена болничен преди раждане.Следователно кога трябва да получа пари от Нои и след като до 13 май съм била на работа на датата на заплата ще получа пари пт работодателя за тези дни ,а останалите пт месеца от Нои?

# 294
  • Пловдив
след като до 13 май съм била на работа на датата на заплата ще получа пари пт работодателя за тези дни ,а останалите пт месеца от Нои? да

Болничните от май се представят в НОИ до 10 ти юни.Към 20 ти юни трябва да имаш превод за дните от май месец.Всичко зависи кога от работата ще представят болничния ти в НОИ

# 295
след като до 13 май съм била на работа на датата на заплата ще получа пари пт работодателя за тези дни ,а останалите пт месеца от Нои? да

Болничните от май се представят в НОИ до 10 ти юни.Към 20 ти юни трябва да имаш превод за дните от май месец.Всичко зависи кога от работата ще представят болничния ти в НОИ
Юни ще има смяна на програмния продукт в НОИ и годишно преизчисляване на болничните за 2016 г. Може да има забавяне в плащанията поради техн. затруднения. Пък може и всичко да е в срок. Дано.

# 296
Благодаря много,имам пик от нои мога ли някъде и ако да къде и как да следя какво става с болничните ми?

# 297
  • Пловдив
Благодаря много,имам пик от нои мога ли някъде и ако да къде и как да следя какво става с болничните ми?

http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn

Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН-тук проверяваш кога и колко пари ще ти изплатят

Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО -тук кога ти е представен болничния/декларацията

# 298

http://www.nssi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn

Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН-тук проверяваш кога и колко пари ще ти изплатят

Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО -тук кога ти е представен болничния/декларацията

Много благодаря!

# 299
Здравейте,ще помоля за още един отговор относно това, че болничния мо го издадоха на 16.05 със задна дата 13.05 кога най рано ще го изпрати лекаря ми в нои,защото към момента с пик кода не ми излиза да има предаден болничен лист ,Благодаря!?

Общи условия

Активация на акаунт