Клуб на анонимните хипохондрички

• 82 437
  • 804
  •   1
Отговори
# 720
Аз пък не искам да ходя на лекар, а ако отида, никак не му вярвам  Rolling Eyes

# 721
Здравейте!
Аз също се притеснявам за всяка болест, което е нормално , но все пак трябва да е в някакви граници.
Също като HAPPY нямам никакво доверие в лекарите. Миналата седмица ми казаха, че имам камъни в жлъчката и трябва да се оперирам, а не съм имала жлъчна криза досега. За камъните знам от няколко години. Тогава при ехография на бъбреците ми казаха за жлъчката, но сега ме гледа гастроентеролог и той настоява, че съм за операция. Не знам дали това е най-правилното. Една операция винаги крие рискове, а и след това няма гаранция, че всичко ще е наред. Трябва ли като нямам кризи? Гастроентерологът не каза, че жлъчката е възпалена и остро реагира на думите ми, че не мога с лека ръка да реша такова нещо. Разбира се почетох във форума за камъни в жлъчката, но всеки случай е толкова индивидуален. Объркана съм и нямам познат лекар, на когото да се доверя.
Неспокойно ми е. Имах нужда да го напиша.
Бъдете здрави!

# 722
Аз имам 2 см. Камък.Откриха го преди 23 години.Бях на 21 тогава.Беше 1,5 см.за всичките години е нарастнал с 0,5 см.Последно ходих на гастро, когато получих първата хипохон дрична криза.И  на мен ми казаха да я махна, защото можело да се получат усложнения, остри кризи, операция по спешност, което било много рисковано.От тогаха минаха седем години, нито съм оперирала, нито съм правила нови прегледи.Сутрин в устата ми горчи,през деня нямам проблем.Кризи не съм имала от 15 години.Слава богу, защото са страшни.Болната жлъчка уврежда черния дроб и панкреаса, не е задължително, но много вероятно.Мен това ме притеснява повече.Имам и киста на черния дроб, пак диагностицирана тогава.И за миомата ме натискат за операция.Още не съм минала годишния при гинеколога.Факт е, че с напредване на годинките все повече ме тревожат тези неща, преди не им обръщах внимание

# 723
Да се оплача и аз освен  Whistling
След лапарото 10 дни не усещах ужасния натиск в мехура,мислех си,че всичко е минало.10 дни след лапарото започна отново натиска.До тогава имах меки изпражнения,обаче започнах да ям страшно много,а и много шоколад и отново се върна запека.Та мисля,че от някое черво е натиска,обаче и преди операцията,изследвахме урина и отново има песъчинки,винаги има.И се чудя дали не е от тях...И на уролог бях 2 пъти и той каза,че нямам камък или тумор в мехура.Не знам вече какво да правя.Писна ми тая гадост.И желязото пак падна и цялото ми тяло се бели,скалпа също.Устата ми се цепи,ушите ми се цепят.Само проблеми имам,не свършват.Трябваше да отида на контролен преглед,заради времето и грипа не успях и не мисля,че скоро ще отида.  Confused

# 724
За запека, половин Активиа, една лъжица ленено брашно и чашка топла вода.Разбъркай и след 20 минути изпиваш.На втория ден изпражненията стават меки и се регулира изхождането.
Аз съм с натрапчиви мисли за рак, предимно на дебелото черво.От това почина бащА ми преди десет години.Непрекъснато следя изхождания, консистенциа, брой.От единия антидепресант получих зверски запек.Всекидневно изхождах чакълчета.От товА получих анална фисура.Хирурга при който отидох веднага позна че ме хапе главатА.Първо ми каза да променя мислите си, как, да си намеря начин, да си намеря начин да оправя изхожданията?! Как, ми да си намеря начин?!После ми каза, че го е жал за децата ми.Ако не съм ги побъркала вече, имам още време.Това тотално ме разби.Циничен, ироничен и много отрезвяващ преглед беше.Та това е моят начин за справянето с запека.Нормслизирах нещата и болките и цепването на ануса спряха.Макар че счоред хирурга лечението на анална фисура е само оперативно.Дано да не е прав

# 725
Аз винаги съм била така.Случвало се е по месец да не ходя.Мляко с ленено семе ми помагаше,но го спрях и аз не знам защо.Още утре ще пробвам твоя начин.Благодаря  Hug

# 726
Хей, кака така да не ходиш цял месец?  Rolling Eyes Това е живото застрашаващо!

Пали, аз пък бих искала да ида и да ошамаря тоя тъп кретен с медицинско образование, който се мисли за лекар. Нанесъл ти е много по-сериозна травма от хипохондрията - накарал те е да се съмняваш, че си добра майка и се справяш страхотно! А той не е прав. Децата ти са обгижени и защитени. Да, може да те е страх много повече от някоя тъпоумничка, която и хабер си няма какво може да докара на детето си тъпчейки го с пържени картофи. Та този циничен изрод дори излишно те е наплашил, че само оперативно се лекува фисура. Ами ето, че си се оправила  #Cussing out Кретен смотан!
Хипохондрията НЕ Е ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ. Ние измъчваме единствено себе си!

Аз пък не искам да ходя на лекар, а ако отида, никак не му вярвам  Rolling Eyes

Щото са много кадърни, затова не вярваш. Ако идеш при 3-ма ще имаш 3 диагнози и лечения, които взаимно се изключват  ooooh! То аз така си ходя на по 2-ма 3-ма за всяко нещо  Mr. Green

jasmina_12, какво става при теб?

# 727
Вече ходя почти редовно,но изпражненията са много твърди.Преди да забременея не исках нищо да ям,бях 44 кг.Ядях една филия без нищо на ден,пиех 20 кафета и пушех 3-4 кутии с цигари.Сега ям и то много,не пуша и кафе не пия,ама ето до какво се докарах...А иначе на лекарите и аз не им вярвам,умориха баба ми на 50 години.А и от май месец колко лекари обиколих и все нищо ми нямаше,пък до операция се стигна.Нямам думи.

# 728
Аз знам защо не вярвам, няма да подхранвам страхове с примери, въпроса е че това много усложнява ситуацията. Имаме си всички у дома хронични заболявания, нужда от сериозно следене.

# 729
като сте почнали да се оплаквате хайде и аз за да не сум капо
скривам поста си че е малко повтарящ се
 Simple Smile
Скрит текст:
моята хипохондрия е от страх за онази болест с трите букви ( писала съм и преди )
та 2012 г оперирах гърдата си два пъти , защото първия некадърник нищо не извади , за това се наложи втора операция .
миналата година до цикатриксите ( белега) ми се появи киста която нарастваше и на 13 мм реших да я пунктират(август 2016) .След пункцията обаче кистата пак започна да си се пълни и сега е 11мм Sad ... страх ме е това да не е нещо друго
ходих на двама мамолози и двамата казват че е киста , единия каза че ако продължава да расте е хубаво да се махне оперативно ( което значи за трети път да отворят гърдата ) , ... и като почнах да му мисля защо така ми каза този човек и дали не вижда нещо съмнително , направо се побърквам - много е гадно ... пусти кисти няма ли лек за тях ?
свекърва ми  2015 я оперираха от р.. на дебелото черво (ясно си се е виждали сенките на ехограф ) обаче било  в началото ...
и от там и аз почнах да търся симптоми  Tired голям страх , че мъжо и децата може да са обременени .  получих запек вглеждах се във всеки детайл даже на салфетката и кръвчица сум си намирала .
отидох на гастро и той какво да ми каже освен заученото " достоверност дава само клокоскопията "
казах му че ме е страх и не искам ( поне за сега и дано не ми се налага това изследване ) тогава той предложи да си направя тест М2-ПК ( правили го само на едно място в София и струва 100 лв - било много достоверно , но не 100% ) ...разрових се и открих че го правят и в цибалап за 33 лв .
е !направих това изследване ( дава се част от изпражнението ) и всичко ми е ок от тогава мина една година
п.п. които иска може в нета да си прочете за М2-ПК ( M2-PK - нов туморен маркер пк означава пироват кенеза и улавял проблеми ако има  не само дебело черво , а и панкреас и други та... и гърди) )  , но няма много инфо на български

всичко добро момичета и за многооо години живи и здрави да сме Simple Smile

# 730
Пали, като имаш камъни в жлъчката пазиш ли някаква диета? Четох, че дори лук и домати могат да я дразнят. Разбирам мазно и пикантно, но и това ли?   ooooh!  Майка ми е медицинска сестра, вече пенсионерка с доста години стаж в хирургия. Тя категорично ми казва да не я пипам, при това разказва случаи за след операция от практиката си... Аз си мисля, че понеже от години е извън системата, не знае новостите, т.е. пак не съм сигурна кое е правилно. Ще изчакам малко и ще търся друго мнение. Надявам се да намеря почтен лекар.
svetlinar, HAPPY, Bandida,  Дорис, Пали, дано страховете ни не се оправдаят!  Hug
Бъдете здрави!

# 731
# 732
Здравейте! В период на покой съм към хипохондрични изблици. Скоро научих, че проблеми със жлъчката имали връзка с хормоналният баланс. Най вече при жени в предменопауза, менопауза, предизвикана менопауза, вследствие на отстраняване на матка и яйчници. Но не съм задълбавала много в просвещение по въпроса, за да не навляза в ниви дебри хипохондрични.Поздрави, момичета!

# 733

Хубаво написано , трудно изпълнимо Simple Smile

# 734
Здравейте ! Аз пак съм много зле въпреки антидепресантите, които пия. Не знам дали ви споменах, но от тях ми е по нередовен стомаха и ниско либидо имам. Говорих с психиатърката още 10-14 дни да продължавам така и ако няма подобрение ще сменяме терапията. От петък не съм на себе си. По принцип винаги след ядене вадя храчка. Не е кашляне, а някак си от гърлото ми идва. Като казах на пулмолога според него е нещо раздразване на фаринкса. Аз пък си мисля да не е някакъв рефлукс и от там от дрбовете да излиза нещо. Та от петък збелязах жълти частици в храчката ми. Не знам може и да е гной може и от храната да е. Искам да отида една микробиология да си пусна и ако има нещо според антибиограмата да лекуваме. Поне адекватно изписване и пиене на АБ да има. Кашлица иначе нямам. Цигари почти не пуша. Но от 3 дена никакъв апетит. Постоянно ми се гади. Не знам. Даже има моменти в които толкова силно ми се пуши, че ми се доповръщва. Не знам дали е от антидепресантите гадененето или реакция на организма, че никотин и други гадости не вкарвам. За капак днес сутринта по голяма нужда и виждам кръв. Казах си Айде на хемороидите. Ама след по обстойна проверка се оказа цикъл. С три дни ми подрани. Ех, а вчера си мислех, че гинекологично съм поне добре а то какво излезе. Не знам вече. Нищо не ме оправя. Не е живот моето това.

Общи условия

Активация на акаунт