Клуб на анонимните хипохондрички

• 82 446
  • 804
  •   2
Отговори
# 705
Е, то е ясно, че не е от кафето, просто обсъждаме какъв ефект ни оказва...

# 706
Аз преди пиех нес кафе.Имам чувството че от него започнах да получавам ПА,също и сърцебиене. Пак пия доста кафе сега,но никога нес,също редувам с без кофеин.

# 707
Явно си е особеност на някой хора и нервната им система това с кофеина. Аз не мога да пия и лекарства, в които има кофеин. Бяха ми изписали преди време едно Кафетин форте, за болки в кръста. Щях да пукна, честно ви казвам. Нерви, сърцебиене, потене, ужас. Мъжът ми и той е същия - не може да пие кафе, защото веднага го разхлопва и изнервя. И той мина на безкофеиново.

# 708
Здравейте момичета, аз да се оплача до къде го докарах.
Назначиха ми дата за хистероскопия, за да премахнат полип от матката.
Лекарката каза ,че принципно за доброкачествено , но има малък процент от тях, който не са такива .
Моят полип е малък, което било добре, но така се почна с моята паника, разни мисли и притеснения, най -вече дали ще се окаже доброкачествен и другия голям страх е от упойката  (май ще я правят със спинална)
Всеки ден съм на тръни ,вечер не мога да заспя , изобщо кълбо от нерви съм , явно съм си страшна паника и това си е  Laughing От една страна искам бързо да минава и да се свършва , от друга се чудя дали изобщо да ходя, аз сигурно ще припадна от страх и изобщо няма да се налага упойка.
Моят извод е ,че със времето ставам все по страхлива  Confused

# 709
Здравейте момичета, аз да се оплача до къде го докарах.
Мила jasmina_12, вероятността полипа да е злокачествен е 4%. Това е много малък процент, реално е по-малък от този жена да развие рак на матката без полип.
Доколкото знам процедурата се прави с пълна упойка като аборт.
Дори и полипа да е злокачествен то има редица процедури и премахване на горния слой, час от тъканта до пълното отстраняване на матката. Около мен имам няколко близки приятелки с премахнати матки заради рак на матката. Да са ми живи и здрави - добре са, живеят си живота и всичко е зад гърба им.

Ние сме жени, в живота имаме редица моменти, в които адски ни е страх, но ставаме и правим каквото трябва. Всичко ще е наред. Убедена съм, че няма да има усложнения  Hug

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 00:02 от the Дорис

# 710
Дорис , много ти благодаря за успокоеното , процедурата ще е в Майчин дом и прочетох че там се прави със спинална упойка  Sad опитвам се да не го мисля и да се разсейвам , но на нас хипохондриците малко ни трябва и паниката е налице  Grinning

# 711
Дорис , много ти благодаря за успокоеното , процедурата ще е в Майчин дом и прочетох че там се прави със спинална упойка  Sad опитвам се да не го мисля и да се разсейвам , но на нас хипохондриците малко ни трябва и паниката е налице  Grinning

Ами то си е страшнико, особено като си информиран и знаеш, че има страхотии. Мисля, че проблемът с нас хипохондричките е, че ние сме почти убедени че е нещо лошо. Нормалните хора си мислят "Ми полип - отовам, махат и край", а ние си мисли, "Дааа сигурно полипа е от лошите. Сега ще стане страшно!"
Но и това ще мине и замине.   Hug

# 712
Доре, радвам се за майка ти Hug
И аз съм другия месец на гинеклог.Не съм ходила цяла година
От анафранила получавах запичане, а от него пък се сдобох с анална фисура
Натрапчивите ми мисли доведоха до съвсем реални проблеми.Сега съвсем съм се фитнала.

# 713
Натрапчивите ми мисли доведоха до съвсем реални проблеми.Сега съвсем съм се фитнала.

Я разкажи за тези нарапчиви мисли ако не е тайна де.

# 714
Доре, аз непрекъснато си мисля за болести, предимно за рак.Непрекъснато си представям, как съм болна, как се мъча, как умирам в адски мъки.Как страдат близките, как не виждам децата да растат

# 715
Здравейте момичета, наближава и моята хистероскопия и съм все по притеснена, но явно колкото по-бързо мине толкова по добре за нервите ми.
Направо се чудя на себе си как може да съм толкова страхлива и какви мисли ми идват в главата , ето сега не стига че се притеснявам от операцията ами ме е страх и от кръвните изследвания преди това ,че може да излезе нещо .... хората си правят пълна кръвна картина два пъти в годината и хич не им пука , аз все едно кой знае какво става   Grinning
Чудя се тази хипохондрия дали ще мине с времето , защото явно се влошава  Embarassed

# 716
При мен наближава прегледа при мамолог и като знам,че имам киста ( която вече източвах и сега пак се пълни и ме е страх ,страх страх та чак лошо ми става и ми се разваля деня ).
Днес е Богоявление дано Бог чуе молитвите ми да сме живи и здрави всички и да се намери лек за всичко . Бог да ни Благослови , а ние да будем по добри !
 newsm10

# 717
Доре, аз непрекъснато си мисля за болести, предимно за рак.Непрекъснато си представям, как съм болна, как се мъча, как умирам в адски мъки.Как страдат близките, как не виждам децата да растат

Пали, ти ходи ли на терапия? Въобще някога ходила ли си?   Hug

Мислите и емоциите при хора като нас са неконтролеруеми и прекалено болезнени + хаотични и натрапчиви. Затова е важно да ги дистанцираш. Това се постига със тренировки.

Не се убеждавай, че си здрава и че това с мислите за глупости и да спреш да го мислиш  Laughing. Повечето ни роднини и близки така ни съветват, нали? Wink Насочи мислите си в посока, че да, възможно е да си болна, но ще се тревожиш едва когато ти бъде поставена диагноза от лекар. До тогава се приемаш за здрава и няма да се тревожиш. Бъди смела и ходи на контролни прегледи всяка година.

Хубави помисли кои мисли те карат да се чувстваш добре. И когато дойде криза умишлено мисли и си представяй нещата, които харесваш. Например аз харесвам малки котета - начина по-който ходят, вирят лапички  Flutter Харесвам лалета. Когато усетя че идват "черните мисли" умишлено си представям котета, лалета и нещата които знам, че харесвам. Отначало е трудно - лошите мисли за болести се връщат бързо, но после успяваш да ги удържиш все по-далеко като зли побеснели кучета.

Пробвай и пиши после как си  Hug

jasmina_12, кога е процедурата? Всичко ще е наред и ти си здравичка, убедена съм.  Peace

svetlinar, кистата щ си е там без промени и ще си е така завинаги  Hug

# 718
Права е Дорис.
Аз страдам от натрапчиви мисли. Когато вляза в такава фаза се почва направо от сутринта, с отварянето на окото. С времето се научих да ги стопирам и замествам с положителни. Мисля, за нещо, което обичам. Ако ме завладява паника се пренасям на любимо място - преди беше плаж, сега е градината, на къщата, която си купихме. Представям си как съм опънала едно одеяло и лежа вечер и гледам звездите. После започвам да мисля за неща, за които съм благодарна, че имам в живота си. Повтарям си ги ясно и бавно, като мантра. Постепенно положителните мисли ме завладяват и ме изпълват с положителни чувства. В същност е много трудна подобна пренастройка, аз работих няколко месеца с психолог. Обаче помага изумително много.

# 719
Хехе, не пишете. Това е добре значи няма много хипохондрии, което ме радва. Аз съм горе долу.  Кога има хипохондрия кога няма. Все си проверям колко ми е обложен езика колко ми е температурата. Нормални за мен неща. Ходих преди около 10 дена на нов психиатър. На нови хапчета съм, които обаче и преди съм ги пила, но сега малко по висока доза. Каза жената, че уж хипохондрията нямала оправяне, ама имала намаляване, което никак не ме обнадежди. Сега си търся читав и евтин психолог пък да видим какво ще стане. Много хора са изглежда с това заболяване. Днес едно момиче в работат идва и тя с хипохондрия. Тя пък на тема кръвно. Общо взето при мен е това. Надявам се да сте добре всичките. Поздрави !!!

Общи условия

Активация на акаунт