Клуб на анонимните хипохондрички

• 82 450
  • 804
  •   1
Отговори
# 690
Дорис , много благодаря за отговора Simple Smile
За сега не съм ходила при друг гинеколог , след сряда ,ако каже че още е там ще отида и за второ мнение
Полип на матката е , но имам позната, която също им и просто го следи да не става по - голям  Rolling Eyes

# 691
Хм, в интерес на истината не съм убедена че си заслужава риска да се следи полип, а да не се маха.  Rolling Eyes Но при мен всеки лекар си има собствено мниение дали имам или нямам полип  Laughing
Полипа може да се махне само ако е хормонозависим и след приема на съответния хормон изчезва. Но подобно изчезване става едва след 3-4 месеца. Невъзможно е да изчезне за месец. От какво да изчезне? Как да изчезне? Според някой по 200 гр. ядки /без фъстъци/ и 1,5 минерална вода спомагат за премахване на полипите в организма.
Полип се диагностира като се ходи веднага след цикъл /като е паднала лигавицата/ с видеозон. Ако има такъв се прави хистероскопия - с камера се влиза в матката и ако има с щипките към камерата се маха и изследва. В зависимост от резултата се преценява дали трябва допълнителна обработка на мястото, където е бил полипа.

Остарял начин за премахване е кюретиране.

Признаците са разнообразни, но като цяло са промени в цикъла

# 692
Ми и аз си имам полип от няколко години.Всеки път гинеколожката ми казва-
Имаш тук един полип, ма ти си го знаеш!
За наблюдение на миомата на съм ходила цяла година.След лечението на пневмонията получих адско течение и сърбеж и болка ниско в корема.Явно гъбясах от многото антибиотици.Сега слагам интимо хелп.Имах флажил и макмирор, та се самолекувах.Първите три дни такова възпаление съм имала, че от глобула нищо не изтичаше почти.Голямо олекчение има, сърбежа изчезна, течение почти няма, но когато забърша след ходене по голяма нужда, ако има нещо е я розовникаво, я кафеникаво.За влагалищтно говоря.След празниците тръгвам на гинеколког и пак се почва страха от преглед, резултати и прочие

# 693
Пали, кога ти е последната цитонамазка?

Благодаря, че ни мислиш  Hug Мама пие силни кортикостероиди. Лекуват я за миозит - автоимууно възпаление на мускулите. Макар и не класически протичащ. Май се повлиява и дано се излекува. Макар лечението да е години  Praynig

# 694
Всяка година януари пускам цитонамазка.Според гинеколожката ми, щом всяка година не пропускам преглед, намало, какво толкова лошо да се случи.Вече седма година не пропускам.Този януари беше две към три А. и достА се бях ошашила.Оказа се силно възпаление.При контролната всичко беше ОК.Сега пак съм с яко възпаление.Чакам да ми мине цикъла и ще взема полижинакс и януари на преглед

# 695
Доре, моля се за майка ти!

Пали, няма да разказвам. Но си намери читав патолог. Те са важни.

# 696
Пращат изследванията в онкологията в Пловдив.И гинеколожката ми е онколог.Ще се види януари.Още от сега съм в ужас

# 697
Щом е така, няма нужда от паника, Пали.
Аз се следя на 6 месец, та няма място за притеснение.
Трябва на мамолог да ида, ама все не ми остава време нещо.

# 698
  • София
Весели празници, мили дами Hug
Много здраве, приятни моменти и по-малко черногледи мисли bouquet Животът си върви и по-добре да успеем да му се насладим Heart Eyes
Весела Коледа и приятно посрещане на новата година  Hug

# 699
Весела Коледа на всички  Heart Eyes
Бъдете ми здрави, усмихнати, спокойни и щастливи!

За мен думата "щастливи" крие всичко необходимо - здраве за близките, спокойна работа, добри отношения с половина, спокойствие за детето, послушно куче/коте, парички и всичко което ни кара да се чувстваме добре.  Peace

# 700
Весели , щастливи и спокойни празници !

# 701
Весели празници!
Доре, как е майка ти?

# 702
Болката намаля и вече е по-добре Simple Smile Има дребни несгоди, но е манна небесна пред това, което бе.  Praynig
Благодаря за вниманието  Hug

Момичета, забелязвам пряка връзка между кафето и хипохондрията ми. Много обичам кафе, но след чаша кафенце сутрин и ме гепи параноята  Rolling Eyes Някой друг да не пие кафе?

# 703
При мен кафето също се оказва проблем (не голям, за момента). Понеже си спрях антидепресантите, но не съм много стабилна още, забелязвам, че сутрин, след кафето съм една идея по-напрегната. През деня не пия кафе изобщо. Ако пия задължително ме стяга корделата и пия валериан после  Laughing Обаче много обичам кафе. За това сутрин си го правя по-слабо от обичайното и разреждам с много мляко. Денем пия без кофеин. Даже по заведенията казвам, че съм алергична, за да не ми го объркват, защото и това се е случвало и веднага ме налазват калинките и пия пак валериан...

# 704
аз не пия кафе
и пак си имам хипохондрия
не е от кафето ( поне при мен )

Общи условия

Активация на акаунт