Искам да кажа ... (85)

• 71 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Това с ваденето на зъби си е до опитност на зъболекаря. Нормално е за 10-15 мин. Peace
Като бивша жена на зъбар го казвам.

# 481
Направо ме разбихте с тези мъдреци. Аз такова чудо нямам, но е вероятно да ми се наложи да вадя зъб в някакво неопределено бъдеще и сега съвсем се спеках, а иначе ходя без проблем на зъболекар.
Споко, имам извадени 2 зъба по козметични причини (здрави, но съм с много тясна челюст) и един мъдрец (не този, друг) от зъболекарката ми - досега всичко беше боц и вадене за не повече от 5 максимум 10 минути, упойката да съм я чакала 10-тина да хване. Дърпа и го няма, после не е толкова неприятно, понякога боли, понякога не.
Упойката пуска до час и половина, мен обаче сигурно още не ме е пуснала - че е изтръпнала половината ми глава е ясно, долен нерв е, обаче имам само тъпа лека болка, аз чакам цунамито  Mr. Green Преди 4-5 месеца вадих първия мъдрец при зъболекарката ми, както казах, но той си беше вертикален (е оказа се с корени като мангрова гора, огромни, криви, преплетени..., които не се виждаха на снимката и после свестявахме зъболекарката, която 10 минути повтаряше само "Ако знаех какви корени са, щях да те пратя на хирург, Боже това как не се счупи, ужас! Ако знаех..."  Crazy) и аз се запасих с Аулин и Нурофен, Аналгин и каквото още можех - не съм пила едно хапче, остана си лека тъпа болка вечерта и на другия ден бях забравила, само челюстта ми беше схваната. Но мина супер леко, сега не знам дали ще се размина. Иначе да казвам ли, че този мъдрец е поредният, които си е умъртвил сам нервите и аз не съм усетила нищо - още два такива зъба имам, 5 зъболекаря ми обясниха, че няма как да не ме е боляло, ама аз от страх не съм отишла. Да бе! Не ме е изобщо.

# 482
Добре че е минало, но аз пак се страхувам. Пазя си един сцепен зъб като да е диамантен Simple Smile. Тук не ми го пломбираха, но приятелката ми в България се нави, макар че подкрепи мнението на колегите и за сега втора година е пушка, но знам, че все някога ще се наложи.

# 483
  • sofia
Екс, зависи от състоянието на зъба. Ето на Мър е бил прорасъл хоризонтално.
На мен са ми вадили мъдрец, но самият зъб беше много зле и лесно излезе. Тогава лекарката ми каза, че сме имали късмет, че част от корена не е останала, защото се беше полу-разпаднал. После даже не си спомням да ме е боляло.
Миналият месец извадих с конец една пломба и зъбът (последния кътник) се разцепи на две по вертикала. Никакъв шанс за изграждане. Отчупената част се извади лесно, но другата.....егати борбата беше. И поне три дни бях на аналгин и отделно дълго време зарастваше венеца.
Мър, счупеният на две зъб изобщо не ме е болял, имаше си нерви. Като го извади зъболекаря ми го показа как се беше напукал от корените нагоре. Явно пломбата го е държала.

Честито на имениците! Да са живи и здрави!

# 484
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте! Приемате ли мъже?
И от мен Честит празник!Да ви е весел деня и успешна седмицата.Всеки е преживял някаква болка,днес да не говорим за това.
"Една врата се затваря,друга се отваря"- както каза по-рано evil Цитирам източника ,да не ме обвините в "копи-пейст".

Дано не съм бил старомоден, това поднесох на жена ми тая сутрин. И тя празнува

# 485
Не е старомодно, а много мило   Peace

Ох, настръхнах с тия ваши зъби, никога не са ми вадили, що ли ви четох  Crazy

Честито на именниците и от мен  Heart Eyes

# 486
  • sofia
Аз всъщност влязох да се похваля, че днес ми направиха бретон и скъсих доста косата  Simple Smile

# 487
Аз всъщност влязох да се похваля, че днес ми направиха бретон и скъсих доста косата  Simple Smile
Веси, честито! Ама тези хвалби се правят със съответната снимка  Wink Hug

# 488
Снимка мога да ви дам панорамна  Mr. Green Шегувам се  Peace
Сега поне ще гледам Ивет Лалова, малко съм гладна, но преживявам на бананов сок. Поне за почивката ще съм модел  Flutter

# 489

Ха-ха, значи ти си пуснала във фейса този пост:
"Сега ще ти открия света" - каза фризьора и и пострига бретона  Joy Joy Joy

# 490
Midko, много мило!

# 491
  • sofia

Ха-ха, значи ти си пуснала във фейса този пост:
"Сега ще ти открия света" - каза фризьора и и пострига бретона  Joy Joy Joy
Laughing Всъщност все вързана я нося. Сега просто челото ми е покрито.
Ползвам телефон с копчета и нямам в момента с какво да се снимам  Laughing

# 492
 Hug

В офиса днес черпиха три рожденички, няколко именнички и едно сладко семейство за бебенце! Не съм обядвала, самонаказах се,  въпреки че стоически не си взех от нито една торта, само малко хапки и ядки.
и на мен ми е малко движението, голям зор е с това висене по 8 часа в офиса на стол.

vesi1 -Честита прическа!!!

Мър-че, и аз имам мъдреци за вадене ама ме е много страх, защото на снимката се вижда, че не са застанали правилно, ще трябва да се кълца и от венеца и тази мисъл ме подлудява. Ужасно ме е страх, а те периодично започват да пробиват сякаш, боли, после спира. Тъпо ми е, защото няколко години носих брекети, това е адска мъка, много боли и е много неприятно, та сега са ми прави зъбите и би било глупаво да ги разбута мъдрец, ама като няма на къде ще събера смелост и аз. Иначе, браво на теб, че е минало вече!!!

midkoo  Здравей! Много мила изненада си направил на съпругата си! Да ти е жива и здрава!

# 493
Захир, защо е мъка носенето на брекети? Голямата ми дъщеря носи 3 години, нямаше никаква болка и дискомфорт, подредиха се перфектно, за жалост вече се разместват  Confused Радвам се, че поне не вадихме здрави зъби. Много бутат мъдреците, и моите са ми разместили, но вече е късно. Нейните ще трябва да извадим по навреме май, ама така ме е страх като ви чета  Sad

# 494
Захир, снимките лъжат - днешната показваше корен като на кука, а беше супер прав, на една малка снимка предишна беше излязло правилно, ама днес нали искаха панорама... На предния мъдрец - прави корени, нищо подобно в действителност. Щом бутат махай ги, ще ти развалят подредбата. Аз пък на брекети не се реших като по-малка, за мое съжаление, не е късно, ама...

Общи условия

Активация на акаунт