Покажете си детските стаи - тема 23

• 170 284
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
На пода се казва перваз, а на тавана - корниз.
 bowuu

Благодаря, питам  въпросния корниз дали може да се използва като перваз?

# 466
То е малко меко, не знам доколко е удачно за пода Thinking Като се ритне, чукне....ще личи. Може и да се "счупи", прекъсне... Стои и въпросът как ще се закрепи - освен със залепване със силикон към стената.. Иначе подовите первази нали на едни скоби се кликват.  Thinking

# 467
То е малко меко, не знам доколко е удачно за пода Thinking Като се ритне, чукне....ще личи. Може и да се "счупи", прекъсне... Стои и въпросът как ще се закрепи - освен със залепване със силикон към стената.. Иначе подовите первази нали на едни скоби се кликват.  Thinking

И като се намокри с парцала като миеш и става като грозна гума  Rolling Eyes
Ако можеха да се слагат корнизи, нямаше да има первази Simple Smile Явно има защо да са различни  Laughing

# 468
  • София
Нашите корнизи са вече боядисани. Да питам - като се слагат един до друг - нали няма никакви свързващи елементи - предполагам, че трябва просто да боядисам на място "снадката". И за ъглите - купихме една машина за рязане под ъгъл 45 градуса. Там също няма ълги, нали? - абе забравихме да питаме в магазина, купихме само лепилото и забравихме да питаме. А моят ММ всичко уж знае, ама аз да си питам тук - така се чувствам по-компетентна и спокойна  Laughing

# 469
Нашите в хола нямат свързващи елементи.  Под 45 градуса са рязани около комина...тоест на ръба.
 Иначе на вътрешните ъгли, доколкото виждам, си е отрязано право....поправка...и на вътрешните ъгли са под ъгъл!!

Нямаш ли малко парче да изрешите и да видиш на място как ще е? newsm78

# 470
  • София
Да, така ще направя. Ще пробвам. А и мисля, че с боя малките процепчета /ако се веждат такива/ ще се запълнят. Благодаря ти за отговора  bouquet

# 471
  • гр.Варна
Местата между корнизите ние запълвахме с бял силикон,само с боя няма как да стана според мен.  PeaceА с вътрешните ъгли имахме малко проблем,играчка си е напасването.

# 472
  • София
Ооооо, със сигурност няма да ни е лесно. При нас нещата се случват все по трудния начин, така че няма как да не ни отнеме три дни да наредим корнизи в по-малко от 50 кв. къщЕ.

# 473
https://www.youtube.com/watch?v=bBanJAI4pUs

що не потърсиш из нета.
това намерих засега.

# 474
  • София
Четохме, четохме. Мъжът ми си следи в един форум и там има много клипчета за всичко. Той така се учи и какво ли не направи покрай тази къща, в това число и шпакловка. Чудна стана! Толкова я изпипа, че чертичка не остави никъде! Grinning

# 475
Бравос на мъжо  Laughing
Абе ще ги направите,сигурна съм...

# 476
  • Русе
Пипкави са си корнизите, ние само ги слагахме, до боядисваме, то надене, рязане под ъгъл, бавно си е. Не се слага нищо свързващо между тях, със самото лепило се запълва, ако не ви белее достатъчно, може да се мацне с боичка пак.

# 477
И на мен  ми допадат корнизите, ама като ви слушам много пипкава работа. С годините как се променят, да не трябва често да се сменят?

# 478
Не се подменят. Ако са боядисани, няма да пожълтеят от слънцето.
Може и майстор да ги сложи, заедно с боядисването Peace

# 479
Присъединявам се към вас, тъй като правим стаята на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт