Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-7

• 139 458
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Дайте реални неща, действително помагащи, за седмица , две вдигащи самочувствието  и настроението на хората с такъв проблем, а не глупости на търкалета !
Няма крем, който ще премахне петната за две седмици, дори и за месец. Най-ефективния крем, който съществува не ги премахва за толкова кратко и в някои случаи не ги премахва напълно. Не знам защо очаквате чудеса.
Често петната са в дълбоките слоеве на кожата и това което се вижда на повърхността е само малка част. За да се махне петното, трябва да се премахнат слоеве и слоеве кожа, което не става за две седмици и същевременно да се спре прекомерното производство на меланин и образуването на нов пигмент на засегнатото мястол Плюс това, трябва да се пази от слънчева радиация и то не за определен срок, а завинаги.
Само с една активна съставка, резултатите винаги ще са незадоволителни. Ако искаш резултати, комбинираш лазер, крем/серум с някоя от изброените съставки и плескаш широкоспектърна слънцезащита минимум фактор 30, подновяваш на всеки 2 часа, носиш шапка и очила лятото.

# 646
А това как става "да се спре прекомерното производство на меланин и образуването на нов пигмент на засегнатото място"

# 647
А това как става "да се спре прекомерното производство на меланин и образуването на нов пигмент на засегнатото място"
Може би да се спре не е точно казано, по-скоро да се редуцира с някоя от изброените съставки имащи ефект върху този процес като коджикова киселина, алфа арбу/ютин, вит.С и др. и главно слънцезащита. Всяко излагане на УВ лъчи може да провокира засегнатия участък.

# 648
Така е. За броени часове на слънце, видимо се повлиява петно, което съм чакала да избледнее цяла зима.

# 649
Здравейте,
тъкмо мислех да ходя да си купувам на биотрейд мелабел избелващ крем с фактор 50, но тук при вас прочетох, че през летните месеци не е хубаво да се използва избелващ крем комбинация със фактор, защото може да има обратния ефект......
Сега да си взема просто крем за лице с фактор 50, а на есен да си взема избелващ, правилно ли съм разбрала?

# 650
# 651
 J_M_L, правилно си разбрала, сега освен слънцезащита, която ако си навън трябва да я нанасяш по-често, други процедури и терапии не се правят.

# 652
Някой има ли отзиви за DermoExpert Acid Peel озаряваща нощна грижа против пигментни петна ?

# 653
Дайте реални неща, действително помагащи, за седмица , две вдигащи самочувствието  и настроението на хората с такъв проблем, а не глупости на търкалета !
Няма крем, който ще премахне петната за две седмици, дори и за месец. Най-ефективния крем, който съществува не ги премахва за толкова кратко и в някои случаи не ги премахва напълно. Не знам защо очаквате чудеса.
Често петната са в дълбоките слоеве на кожата и това което се вижда на повърхността е само малка част. За да се махне петното, трябва да се премахнат слоеве и слоеве кожа, което не става за две седмици и същевременно да се спре прекомерното производство на меланин и образуването на нов пигмент на засегнатото мястол Плюс това, трябва да се пази от слънчева радиация и то не за определен срок, а завинаги.
Само с една активна съставка, резултатите винаги ще са незадоволителни. Ако искаш резултати, комбинираш лазер, крем/серум с някоя от изброените съставки и плескаш широкоспектърна слънцезащита минимум фактор 30, подновяваш на всеки 2 часа, носиш шапка и очила лятото.

Добре,  "плескаш широкоспектърна слънцезащита минимум фактор ЗО" ... Купих си слънцезащита на Шанел - 50+ - , за цената от нищо и никакво 136 лв !!! Е, плесках , плесках, ама... нереде ???
Няма оттърваване и туй то! Не вярвам вече в нищо! А колкото  до това, че няма крем , който да премахне петната за две седмици, извинявайте ! Как може един китайски крем , не за две седмици, а за четири дни да ти върне самочувствието и да се усмихваш , когато погледнеш в огледалото ? !  Да, ще кажете, че са боклуци, и незнаем съдържанието им, но това в момент когато не се харесваш, въобще , ама въобще не ми пука

# 654
Казах го пределно ясно. Който иска, нека вярва в чудеса, но после да не се оплаква че нищо не работи.

За крема на Шанел нищо не мога да кажа. Аз лично не бих си купила такъв. Цената му е надута и няма някакви невероятни филтри, които ги няма в други кремове. Не на последно място, за да е ефективен слънцезащитния, трябва да се слага в достатъчно количество (2мг на кв.см кожа или горе-долу 1мл само за лицето), трябва да се подновява на 2 часа когато си навън и да се ползват други "пособия" за предпазване като широкопола шапка и очила. При този итензитет на използване, този крем би трябвало да ти стигне за максимум 30 дни и това при условие, че не подновяваш.
99% съм сигурна, че не си нанасяла препоръчаното количество (ако си, извинявам се). 
Каквито и кремове за избелване да ползваш, не слагаш ли слънцезащита по правилата, пак ще се петносаш. Да не говорим, че слънцезащитните не блокират УВ лъчите на 100% и ако си предразположена към образуване на петна, ще трябва да се "бориш" с тях непрекъснато.

Казваш, че китайския крем е помогнал, а в същото време, че нищо не работи... малко съм объркана. Доста съм сигурна, че в него има хидрохинон. Може и да бъркам, но това е единственото вещество, което работи при мен и ефективно избелва петна. Слънцезащитата ми обаче е бетон и пак не са се махнали на 100%, само на около 80%  Rolling Eyes

# 655
  • някъде под слънцето...
Има кремове, които изчистват петната за месец.
Ефекта започва да забелязва още след първата седмица.Трудно е за вярване  , след години наред използване на всевъзможни средства.В началото мислиш, че само така ти се струва.Но след месец, когато всички започнат да питат какво точно си правил за да изчезнат петната осъзнаваш, че нак нактая нещо е подвйствало.
Следва по трудната част
Резултатът да бъде запазен.
Постига се съриктно мазане с на-високия фактор, подновяване през два часа дори и когато е облачно и няма слънце.

Китайския (ориенталска магия)  също е с много добри резултати.Чух, че е реформулиран и вече не е толкова ефикасен

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 10:49 от sl

# 656
За месец има - хидрохинон, но с условия. Но за 4 дни...той лазер за 4 дни не може да ги изчисти.

Зависи и какви са петната, колко са стари, на каква дълбочина в кожата се разпростират, от какво са провокирани и т.н. Факторите, от които зависи колко ще е лесно или трудно махането им са много и индивидуални. Ефектът няма да е еднакъв при всички.

Моите петна, с хидрохинон изблезняха значително, но не са изчезнали напълно въпреки силния крем, който ползвам (втори курс) и въпреки фанатичното използване на слънцезащита.

# 657
  • някъде под слънцето...
Със сигурност кремът трябва да е адекватен за конкретния случай.
При мен това беше крем приготвен по индивудуална ррцепта на дерматолог издадвна след преглед.
Бях отишла за пилинг и останах много разочарована че полупих рецепта за някакъв крем , кокто струва 15 лева ,кремъа струваше по малко от колкото прегледа .
Поръчах  го по настояване на сесстра ми,  с идеята, че нищо не губя.

# 658
  • На брега на реката
Още с първата бременност ми се бяха появили петна под устата. Особено на снимки изглеждаха ужасно отблъскващи. От време на време избледняват и ги забравям, после пак се появяваха. Особено след един тежък грип и доста лекарства, имах чувството, че съвсем потъмняха. Обаче преди около месец открих едно евтинко гелче за измиване. Много съм доволна, още с първото измиване видях ефект, особено над петънца и белези от пъпки, които постоянно стисках. В самия линк има и препратка към всяка съставка.
Марката е английска и не особено популярна, но се намират в Амазон и ибей.
Spitless skin на Simple Не знам колко време да го ползвам, не знам и като ме напече слънцето дали няма пак да се появят, но за сега се радвам на ефекта. Има и други продукти от серията, мисля да тествам и тях.

# 659
Казах го пределно ясно. Който иска, нека вярва в чудеса, но после да не се оплаква че нищо не работи.

За крема на Шанел нищо не мога да кажа. Аз лично не бих си купила такъв. Цената му е надута и няма някакви невероятни филтри, които ги няма в други кремове. Не на последно място, за да е ефективен слънцезащитния, трябва да се слага в достатъчно количество (2мг на кв.см кожа или горе-долу 1мл само за лицето), трябва да се подновява на 2 часа когато си навън и да се ползват други "пособия" за предпазване като широкопола шапка и очила. При този итензитет на използване, този крем би трябвало да ти стигне за максимум 30 дни и това при условие, че не подновяваш.
99% съм сигурна, че не си нанасяла препоръчаното количество (ако си, извинявам се). 
Каквито и кремове за избелване да ползваш, не слагаш ли слънцезащита по правилата, пак ще се петносаш. Да не говорим, че слънцезащитните не блокират УВ лъчите на 100% и ако си предразположена към образуване на петна, ще трябва да се "бориш" с тях непрекъснато.

Казваш, че китайския крем е помогнал, а в същото време, че нищо не работи... малко съм объркана. Доста съм сигурна, че в него има хидрохинон. Може и да бъркам, но това е единственото вещество, което работи при мен и ефективно избелва петна. Слънцезащитата ми обаче е бетон и пак не са се махнали на 100%, само на около 80%  Rolling Eyes

Аз не казвам, че китайските кремове от четвъртият ден белосват лицето, като порцелан- на четвъртият ден като се погледнеш в огледалото се чувства избистрянето на тена на лицето, някак си нещата се къде, къде по... А колкото до слънцезащитата , може и да помага, ама на мен не ми помогна.. това е мое мнение.. за съжаление...  Втурнахме се към ориенталската магия, взеха , че го спряха от производство, после пуснаха с нова много висока цена, на всичкото туй отгоре не е същият... Вече изпробвах, въпреки високата цена и многото чакане.. Но сега съм открила нов, който наистина работи! Рускините го ползват много, аз оттам изчетох техните мнения и си го поръчах. За сега добре, нататък ще си покаже. Поздрави !

Общи условия

Активация на акаунт