Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-7

• 138 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Миоки какво предлагаш за продукт разпенващ се с вода. А това на ла рош е извиващото средство нали? А не може ли например да се ползва някаква термална вода

# 706
  • На брега на реката
На Авен серията за нетолерантна кожа много ми пасна на кожата, в комбинация с измиващия гел на Симпъл. Значително ми се заличиха белезите, пъпки вече не ми излизат. Може и маслото от вечерна Иглика да спомага за последното, но кожата не помня от кога не е била толкова чиста.
Скоро и към слънцезащитен трябва да се ориентирам. Очертават се слънчеви дни, а не ми се ще да съм неподготвена. Та нещо не мазно и хубаво попиваше да препоръчате. Изпитвам лек страх да не ми се запушат порите и да не ми лъщи лицето.

# 707
Тремалната вода може да се ползва като тоник, но за почистване не мисля, че е достатъчна.
Разпенващи се класически измиващи не препоръчвам никакви. Много пресушават и премиват кожата.

Измиващо, аз ползвам това масло Simon & Tom Silky Cleansing Argan Oil, също съм чувала добри отзиви за това Rohto Hadalabo Gokujun Cleansing Oil

Второто може да се намери и в ибей. Хубавото на тези масла е, че разтварят всичкия грим и нечистотии, без да премиват кожата. На Ла Рош е измиващо да - кремообразно е и оставя кожата хидратирана. Става за сутрешно измиване.

За вечерно след маслото, ползвам този TOLERIANE CARING WASH ANTI DISCOMFORT ANTI DRYNESS SENSITIVE SKINS той измива малко по-силно от TOLERIANE DERMO CLEANSER

Zest, за слънцезащитни виж в темата за слънцезащитата, има доста предложения.

# 708
krasiva vinagi, благодаря.
Zest, за слънцезащитен си поръчах Австралийско злато,  препоръчан в тази тема. С 50 фактор е. Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion.

# 709
  • Варна
С първите слънчеви лъчи, поизсветлелите ми иначе петна по лицето отново се появиха. Препоръчайте моля, слънцезащитен крем 50+ фактор, тониран и добре прикриващ пигментациите.
Вече пробвах Биодерма Фотодерм, Ла Рош-Посе Антелиос и Юсерин.... не покриват добре петната.
Виши Идеал Солейл дали е по-добър? 
Nature Sunny

# 710
Пробвала съм всички без последното- виши. И при мен нещата са по същия начин, уви.

# 711
Няма слънцезащитен, който да е с пълна покривност като ФДТ. Всичките са с лека до никаква след нанасяне.
Вземи си коректор и слагай върху проблемните зони, ако не искаш да ползваш ФДТ.

# 712
А възможно ли е слънцезащитния продукт да прикрие  съществуващи петна? Според мен тази работа вършат по-скоро избелващите продукти през есента и зимата. Слънцезащитата само предпазва, и до някъде забавя процеса с вече появилите се петна.

# 713
Да прикрие, значи да замаскира, това казвам, че няма слънцезащитни кремове с толкова добра покривност, като ФДТ, а и количеството което трябва да се сложи е доста, за да е ефективна защитата. Никой няма да си сложи толкова ФДТ или слънцезащита с пълно покритие, така че двете са в общи линии взаимно изключващи се.
Освен , ако не открият начин да е защитена кожата с малко количество крем, не виждам как ще се съчетаят двете - покривност и слънцезащита.
Надявам се го обясних разбираемо.

Слънцезащитата е за превенция и предотвратяване на задълбочаването на проблема, ако петната са вече налични. Може да има слънцезащита с избелващи съставки, които да подпомагат работата по борбата с петната.

# 714
Има с ФДТ със фактор.
За мен най добре е защита отдолу и ФДТ отгоре.

# 715
Факторът във ФДТ е мижи да те лажем. Първо е много нисък и второ, за да го постигнеш, трябва да сложиш поне 1мл, което е просто абсурдно за такъв тип продукт. 

# 716
Здравейте! Имам пигментно петно над горната си устна отстрани, което ми се появи преди няколко години. Според ме, понеже много се потя на мустака, докато съм се пекла на плажа, се е измила защитата и така се появи въпросното петно. Имам и разни други лунички по носа и около него, които пак се активират при слънце. Наскоро си купих турския крем Expigment. Знам, че е вреден, но реших да пробвам. Като цяло не виждам някакви резултати, но аз спрях да се мажа след 7 дни, защото започна да ми се бели кожата. Още щом го намажа, усещам леко изгаряне, явно е много силен, но обелването и всички прочетени неща ме накараха да спра.
Иначе винаги съм с ФДТ , но сега за лятото ми се ще нещо по-леко, точно заради това изпотяване на мустака. Какво ли не съм си купувала, кажете нещо като за лято, с що-годе покривност някаква и лека консистенция.

# 717
  • София
Няма слънцезащитен, който да е с пълна покривност като ФДТ. Всичките са с лека до никаква след нанасяне.
Вземи си коректор и слагай върху проблемните зони, ако не искаш да ползваш ФДТ.

Миоки, препоръчай коректор, от който си доволна.

# 718
Миоки, препоръчай коректор, от който си доволна.
Ами честно казано, не мога, защото не ползвам.  Blush
Не търся пълно прикриване на несъвършенствата и само оцветената слънцезащита ми стига за заравняване на тена без да прави кожата перфектна.

# 719
  • Murcia, Spain/Ruse
Здравейте! Имам пигментно петно над горната си устна отстрани, което ми се появи преди няколко години. Според ме, понеже много се потя на мустака, докато съм се пекла на плажа, се е измила защитата и така се появи въпросното петно. Имам и разни други лунички по носа и около него, които пак се активират при слънце. Наскоро си купих турския крем Expigment. Знам, че е вреден, но реших да пробвам. Като цяло не виждам някакви резултати, но аз спрях да се мажа след 7 дни, защото започна да ми се бели кожата. Още щом го намажа, усещам леко изгаряне, явно е много силен, но обелването и всички прочетени неща ме накараха да спра.
Иначе винаги съм с ФДТ , но сега за лятото ми се ще нещо по-леко, точно заради това изпотяване на мустака. Какво ли не съм си купувала, кажете нещо като за лято, с що-годе покривност някаква и лека консистенция.
Omnia,аз съм със същия проблем.От малко петънце стана цял мустак...И аз се потя там,а и при мен е явно вследствие обезкосмяване плюс потене и излагане на слънце прекалено при това.Сега се мажа с фактор 50 плюс,отгоре коректор и после ползвам фдт на Essens (той е като мус )и не се разтичам.

Общи условия

Активация на акаунт