Кой е любимият ви италиански град и защо?

• 17 590
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
RRR,
Би ли ми казала моля те, къде във Соренто спахте? Искам Соренто да ни е отправна точка за останалите градчета.
Ние със съпругът ми обичаме почивка тип пътешествие, точно като вас. Та смятаме да нападнем плюс Тоскана и Амалфийското крайбрежие в края на септември.

Предварително ти благодаря за отговора Hug
Спахме в частен апартамент  на централната улица ,  много голям и приличен. Запазих го от airbnb. com,  разгледай там има доста хубави предложения на добри цени. Соренто е много хубав и много удобен като отправна точка за всички градчета наоколо ,  така че препоръчвам   Simple Smile

# 46
  • Varna
Много, много ти благодаря RRR  Hug

# 47
Аз явно съм много зле, защото този сайт го чувам за пръв път. Досега съм правила резервации през една фирма (България травел) и нощувките, които са ми предлагали винаги са били значително по-евтини от booking. Това нещо като квартирки ли са?
Добавям: Разгледах сайта и ми стана ясно. Много е як и задължително ще го пробвам! Като се сетя в Рим в каква стая бяхме (банята се изливаше в стаята)........ Confused После прочетох в един пътеводител, че стар италиански трик е да ти дадат първо най-лошата стая, пък ако номерът мине.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 22:34 от julieta_sv

# 48
ОБОЖАВАМ Пескара! Невероятен, красив, прекрасен! Някой има ли да е ходил там?
Инак съм работила в Неапол!

# 49
  • София
Аз пък много харесвам Бергамо също. В Пескара не съм ходила, но искам много да отида защото ми е препоръчват много.
Аз обожавам Неапол (ето една картичка със моя снимка за вас от Неапол), каквото и да се говори за него (че е мръсен и престъпен град) Неапол е един от най-красивите градове на Италия (поне за мен)

За Казерта (Caserta) някой чувал ли е? Тя е до Неапол (на 20 минути с влак) и има един Царски дворец (La Reggia di Caserta) с огрооомна английска градина с каскадни басейни. Препоръчвам горещо да се посещава когато се ходи в Неапол

Малко са тъмнички снимките, но ви уверявам, че е прекрасно - 3 километра градина, велико спокойствие и красота. Има и карета, която може да ви закара до последната каскада и да ви върне.
А самоя дворец е уникален. Вътре са снимани много филмови сцени.

# 50
От мен Венеция и цяла Тоскана.

# 51
Сиракуза и Таормина. Много ми харесва и Ното- малък град в стил барок.Харесва ми и Савока-селото ,в което е сниман " Кръстникът".Изобщо няма населено място в Сицилия, което да не ми харесва. Хората ми се сториха добродушни и гостоприемни.

# 52
Този град Пескара наистина изглежда уникално. Трябва да проверя най-добрия вариант да стигнеш до там.
А, благодаря и за идеята за двореца - мноого добър вариант да разнообразиш почвката с още красота и спокойствие.
За тези, които ще ходят в Рим (пак), мога да препоръчам град Валмонтоне, намиращ се на 45 км от столицата, но с влак се стига супер бързо. Там туристите най-вече ходят заради луна парка, който разбира се и аз посетих. Атракциите не са свръх екстремни, така че можете да прекарате един приятен ден. Там има и много голям Outlet център, за който не намерих време, но явно е доста посещаем. Ние вместо него решихме да разгледаме самото градче, даже май цялото го обиколихме. Хубаво, приятно, тихо, няма туристи. Точно една истинска Италия, в която виждаш как се чуват тигани и чинии от кухните, а жените си говорят през прозорците. В центъра има всичко на всичко 1-2 кафета и една семейна пекарна пицария, която за нас беше атракция. Като стана 19 ч. (май толкова беше) се изсипаха много хора от градчето да си купят домашна току що изпечена пица. Никой не знаеше английски, но хъка мъка жената с най-голямо старание ни даде пица, която тя държеше да избере. Представих си нашите селски пекарни за хляб.
Ако ви харесва такова спокойствие, препоръчвам да разгледате това градче! Някой ходил ли е там?

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 17:17 от julieta_sv

# 53
  • София
Двореца се посещава за 3 часа примерно - 1 час за отиване и връщане спокойно ходене пеша ( с каретата става по-бързо, но пък го няма удоволствието от ходенето сред тази красота) + още един някъде час за разглеждане на самия дворец. Има влак Неапол- Казерта (мисля, че беше на всеки кръгъл час).
Много е хубаво и спокойно, няма много туристи, защото двореца го пренебрегват като туристическа дестинация а по моето скромно мнение градината му превъзхожда тази на Версай.
Ето линк за билети онлайн - 13 евро, там на място входа е 12 евро доколкото си спомням. Ходих октомври и времето беше много хубаво. Добре е все пак да е зелено всичко за да се направят хубави снимчици (т.е да се посети късна пролет до септември октомври, предполагам и лятото ще е прохладен рай там защото има много много дървета.)
Миналата година октомври го реконструираха, така че сигурно е вече готов и са махнати покритията за ремонта.  Naughty

# 54
Линдичка,  Hug! Много хубаво си го описала и ще отида задължително! Леле, колко места се наредиха на опашката, май трябва да замина за няколко месеца, хихи!

# 55
За Пескара изобщо не съм съгласна , та това е един от най-смотаните градове,заедно с Таранто,Бари,Ровиго,Анкона...обикновенно са абонирани за първите места в класацията за най-неприятен италиански град .

за Казерта и Сицилия -абсолютно прави,Версай изобщо няма какво да завижда,но пък са много добри в маркетинга французите-нещо което в Казерта,и не само там, все още не знаят какво означава и как се печели от културното наследство в Италия.

Сицилия за мен е най-перфектното място на света -такъв микс от култура,архитектура,история,природа,кулинария и климат никъде другаде няма -разни острови и островченца из далечните морета и океани освен две палми друго нямат   hahaha

# 56
Хей, търсих такива класации, но не намерих. Особено за Анкона се учудих, тъй като си е известна дестинация. Интересно, че няма много негативни класации за Италия, освен, разбира се, статии свързани с мафията. Най-много отрицания срещнах за Неапол - това едва ли учудва някого, тъй като всички сме виждали купчините с натрупан и неизвозен боклук, високи колкото три етажна сграда. Другите негативни коментари са за Палермо и до там!
Ще ми бъде интересно ако постнеш тук такава класация, която си чела (обратната на моята). Може пък и от нея да научим по нещо за италианските градове.
P.S Търсенето ми беше на английски, т.к. не знам италиански! Embarassed

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 16:54 от julieta_sv

# 57
Мафията не закача туристи, а се занимава със сделки за милиони/милиарди. Не бойте се
Колкото до боклука на Неапол, ходил съм лятото, есента и зимата, да понякога има боклуци, най-вече в района пред гарата, но не са с размери на 3-етажна сграда  Joy
Какви са негативните коментари за Палермо ми е интересно

# 58
  • София
Линдичка,  Hug! Много хубаво си го описала и ще отида задължително! Леле, колко места се наредиха на опашката, май трябва да замина за няколко месеца, хихи!

Взимай ме и мен - ще превеждам всичко и няма да преча  Joy
Между другото и Анкона е много хубав град да ! Пиаченца също Модена е също прекрасна ! Много градове много нещо  ooooh! ooooh! ooooh!

# 59
https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187890-i418-k1484619-Dang … lermo_Sicily.html

Такива работи ми излязоха. Разбира се, това не е мое мнение, тъй като не съм била там, но заради поста по-горе се разрових за най-лошите места в Италия и попаднах на това!
Иначе Неапол все още искам да го видя!

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 19:14 от julieta_sv

Общи условия

Активация на акаунт