Кучкари vs останалите

• 67 793
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 15
Изключително голям почитател съм на кучетата, но... до сега не се е намерил човек, който да ме убеди, че определени породи могат да се гледат в домашни условия и да се разхождат на "връвчица"(ако ще и душаща да и казват) по улиците. До сега не съм чувала нахапан до смърт човек от пинчер, дакел и подобните им породи - а ако ще стопаните им да са с най - неприятния характер. Много интересно как добрите и любвеобилни питбули, на още по мирните им стопани все нахапват до смърт или особено жестоко хора от различна възраст!?! А ,уж в закона има условия за начина на разхождане на кучетата. До сега за 20 години не съм видяла някой да го спазва, но след забележка съм чувала колко са добри и че всичко зависи от стопанина... и хоп след няколко дена сбило се това добродушче.
За мен в домашни условия и разхождани кученца трябва да бъдат само определени породи селектирани за целта

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 10:35 от bencholino

# 16
От над 30 г имам и гледам кучета. Обожавам си животинките и дори децата ми казват, че ще оплачат в агенцията защита на децата, че за кучетата си се грижа повече Twisted Evil  Не си представям дори да съм без куче. Но моите са мънички, все ми се 'падат' страхливи и гледат да са плътно до мен навън.

Страх ме е от големите, агресивни улични кучета. Мисля, че някои са просто агресивни по природа, други ги е 'дресирала' улицата да са такива, за да оцелеят. При всички положения обаче хората сме виновни за тяхната поява  поради липса на контрол и нехайство.

За почистването след кучетата - преди да сте почнали , че само в Бг е така, малко по-късно ще ходя до магазина и ще снимам минираните холандски улици Mr. Green/освен ако не е валял поредния порой и не е отмил всичко/.

# 17
  • София
От както имам куче съм още по-отговорна просто. Нося си салфетки.
И продължават да ме дразнят обичайните простотии - примерно куче без каишка.
За кучета/деца - имам две деца, обаче кучето е три пъти по-послушно от тях. Mr. Green

# 18
Аз имам само един въпрос към собствениците на кучета: Защо не почиствате след тях? Сега всички ще кажат, че почистват, но практиката показва друго.
По принцип в България не е особено чисто, всякакви боклуци има по улиците. Липса на култура е това. Виждала съм хора умишлено да изхвърлят боклук не в контейнер, а до него, защото "онези, дето събират контейнерите, и без това никаква работа не вършат, те да го вдигнат". Виждала съм да се изхвърля хартийка на улицата, защото точно на това място "няма кошче". Е, точно там няма, но на няколко метра от това място има. Какво ти пречи да си държиш хартийката в ръка и като стигнеш до кошчето след минута, да я изхвърлиш в него? Виждала съм как там, където живеят две или повече семейства заедно, никой не мете пред вратата и не чисти снега през зимата, защото всеки чака другият да свърши работата. Примерите са много и темата за чистотата и липсата й у нас е необятна.

А по темата за и против кучетата (и други животни, защо не), на мнение съм, че стават инциденти по вина на безотговорни стопани. Такива, които разхождат кучетата си без намордник и дори без каишка. Такива, които си взимат домашен любимец, но в един момент им омръзва и го пропъждат, като по този начин спомагат да се увеличи броят на бездомните животни.

# 19
Водя си кучето на повод до парка, но на него му е жизнено необходимо да потича свободен всеки ден. Слава богу, наблизо имам 2-3 места, (две от тях определени от общината) където мога спокойно да го пусна. Но мисля, че трябва да са по-добре обозначени и разделени.

Непочстването след кучетата и мен ме дразни. Добрата новина е, че постоянно срещам хора с пликчета, може би се променя лека полека културата.

# 20
Поредната тема на potrebitel7777 с която да се създадат два отбора на противопоставяне. Може да не е това целта, но някак така се получава.

# 21
Не ми харесва това, че кучета с размер на малък кон не се водят с намордник.
Иначе харесвам кучетата, и аз имах преди години.

Анжък....и аз на това се ядосвам. #Cussing out
Съгласна съм и с казаното от bencholino... Чудя се, новини не гледат ли тези стопани , толкова често съобщават за нахапани от кучета хора и те пак без намордник, ами и без каишка дори нагло ги пускат по тротоарите Stop

# 22
Аз имам само един въпрос към собствениците на кучета: Защо не почиствате след тях? Сега всички ще кажат, че почистват, но практиката показва друго. Постоянно виждам, че не го правят. Навсякъде изобилства от кучешки изпражнения. Онзи ден на централен софийски булевард, бързайки за работа, стъпих в една такава мина и се наложи да се връщам да си сменя сандалите, а обикновено внимавам. За зелените площи да не говорим, там друго няма освен изпражнения. Знам, че ще ме контрирате, че децата също пишкат и акат по градинки, но те са необозримо малко в сравнение с минираните зони от кучешки изпражнения.

orchid , а ти от къде си сигурна, че това са "продукти" на домашни кучета?!

# 23
Аз съм виждала...вчера от автобуса видях едно куче, водено на каишка, как се из....за на тротоара и продължиха невъзмутимо..

# 24
Цял живот съм гледала кучета, сега също имам две (взети от приют). Държа ги на каишка из улиците, но те също имат нужда от тичане, така че в паркове и на зелени площи ги пускам свободно. Всеки път изтръпвам, че могат да бутнат дете или възрастна жена, докато тичат, но не мога да ги държа вързани през цялото време Tired

Според мен, проблемът е в Общините, които така и не правят необходимото. Колко е трудно от 15 градинки в квартала да обособят една за кучета? Или в големите паркове (в София например), да заградят място за разходки? Има две такива заграждения (Южен парк и зад Паметника на Съветската армия), които са с размер 30 на 5 метра или нещо от сорта, при това с разни катерушки вътре, което е крайно недостатъчно.

# 25
  • София
Виждала съм и виждам постоянно как стопаните на кучета изчакват кучето да си свърши работата, дори на тротоара и продължават невъзмутимо.

# 26
Виждала съм и виждам постоянно как стопаните на кучета изчакват кучето да си свърши работата, дори на тротоара и продължават невъзмутимо.
Е, не прочете ли, че то и без това си било мръсно... Голяма работа, просто още едно ла*но! Crossing Arms

# 27

Анжък....и аз на това се ядосвам. #Cussing out
Съгласна съм и с казаното от bencholino... Чудя се, новини не гледат ли тези стопани , толкова често съобщават за нахапани от кучета хора и те пак без намордник, ами и без каишка дори нагло ги пускат по тротоарите Stop
Без каишка и намордник и ми казва..."няма няма, то не хапе, добър е" или др. култова реплика "не показвай че те е срах, те усещат". Те може и да усещат, обаче не съм минал специален курс "как да не показваме страх пред кучета", а и не трябва. Защо трябва да мисля дали показвам страх, дали не тичам, дали съм пил 3 бири и няма да го подразни мириса на алкохол...

# 28
Да, това е малоумно. Аз ходя всеки път с раница с торбички, три шишета вода, наградки, резервни нашийници и каквото се сетиш. Дори намордник, в случай че някой човек го е страх твърде много.

От друга страна, съм виждала майки, които правят същото с техните деца - хайде сега да се изтропаме до дървото и да си тръгнем.

# 29
  • Варненска клюкарка
Виж сега противоречието в собственото си изказване-  оффкаш заради съпоставките, но и ти не пропускаш кой бил по чист и т.н.

ОФФФ с тия съпоставки между деца/куче.
...........
Искам да кажа и че противно на очакванията ви кучето ми е по-чисто от хората и дори от дечурулигата на някои. И не ми пука за мнението на другите.
И нататък сравненията между дейностите на децата и кучетата продължават ooooh!

Нямам против кучетата, но на някои стопаните им са просто извън пътя ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт