Кучкари vs останалите

• 67 991
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 135
И затова дай да стреляме по всяко голямо куче, така ли да разбирам?
Казах че не приемам нещата еднозначно. Собствениците са длъжни да държат кучетата си под контрол и да не позволяват агресивност към околните. Защо ТОВА не се коментира?

# 136
  • София
И да е имал зъб, какво? Трябва да го цели със снайпер? Това не е постъпка на нормален човек, без значение какви мотиви е имал и дали изобщо е имал.

# 137
А разбра ли се дали това куче е проявило агресия? Ако не е  - разрешено ли е да го застрелят?

# 138
Нека всеки честно си каже , ако бъде нападнат от едно или повече кучета и има средство за самозащита в себе си, дали няма да го използва. Другият вариант е да се прави на Сизър Милан ,ама дали ще го разберат отсреща?

# 139
Няма доказателства за проявена агресия от застреляното куче.
В статията, от която аз разбрах за случая, в офф нюз беше, предположенията са, че е стреляно от близките вили, както и допълнение, че пак там, преди месец съсед застрелял домашната котка на съседа си, разкрит бил. Не знам дали е същият, но няма да се учудя. Не може да се стреля просто така, това е патология.

# 140
Ами беше споменато, че плажът е неохраняем, че е стреляно от дистанция, все неща, които не предполагат самозащита, а и не е ясно кой е стрелял и дали му е законно оръжието.

Изобщо нищо не е ясно. Само предположения.
Нека намерят човека и свидетели и тогава да съдим кой крив кой прав.
 Кучето е бая голямо, не е някоя булонка все пак...

Възможно е също да е имал зъб на кучето и да се е саморазправил в първия удобен случай. Има кучкари, които си просят подобно отношение. Лимчно с очите си съм виждала такива. Не че оправдавам подобно поведение-просто не приемама нещата еднозначно.
Глупости!

# 141
Не прочетохте ли в статиите, че убиецът е стрелял от близките вили? Не го е нападало кучето, никой с нищо не го е предизвикал.

А относно неизбежната отбрана, Гери, ти го каза, че трябвало да се отвърне със същото оръжие, аз ти казах, че не  е така. Ако някой те удари или иска да ти вземе чантата, може да го удариш, нараниш по някакъв начин в опит да го обезвредиш, но ако този човек не заплашва живота ти, не е оправдано примерно да го гръмнеш и да го убиеш.

# 142

А относно неизбежната отбрана, Гери, ти го каза, че трябвало да се отвърне със същото оръжие, аз ти казах, че не  е така. Ако някой те удари или иска да ти вземе чантата, може да го удариш, нараниш по някакъв начин в опит да го обезвредиш, но ако този човек не заплашва живота ти, не е оправдано примерно да го гръмнеш и да го убиеш.
А откъде става ясно дали заплашва живота ти, когато си сам и ударен някъде?

# 143
Абе звучи нелепо, при един грабеж с бой например, преди да го гръмнеш все пак да го питаш, дали и какво е смятал.

# 144
  • София
И затова дай да стреляме по всяко голямо куче, така ли да разбирам?
Казах че не приемам нещата еднозначно. Собствениците са длъжни да държат кучетата си под контрол и да не позволяват агресивност към околните. Защо ТОВА не се коментира?
Ами коментирай, Гери, ще е полезно.

Също така трябва да коментираме невъзпитаните деца, които нарочно дразнят кучетата по парковете. За жалост, вече няколко пъти се сблъсквам с такива - онзи ден едвам се спрях да не ошамаря двете идиотчета, които си бяха наумили, че е много забавно да тичат след кучето ми и да имитират силен лай. Визлата ми е кротка и добра, но се стресна от тях и започна да ми се навира в краката. Момчето, на около 8-9 години, за малко да ме бутне, толкова се беше нахъскало. Щерка ми се вбеси и макар че е по-малка на години и поне с 10 кила по-лека, му се развика да престане да тормози кучето ни. То й се оплези и се изнесе. Направо ми беше кипнало.

# 145

Също така трябва да коментираме невъзпитаните деца, които нарочно дразнят кучетата по парковете.
Аз лично кво общо имам с децата, които дразнят кучета?
Ами научи го да хапе. После ако някой баща го гръмне ходи и го съди...

# 146
  • София
За мен проблемът е в чувството на безнаказаност. Като нямаш страх от последиците, се случват ей такива неща.Дори и да предположим , че кучето е нападнало този човек, ако има място на което да сигнализираш и се взимат мерки веднага, няма да се налага да се саморазправяш. В др случай този и без явна провокация си позволява да стреля,щото знае ,че ще му се размине. Мн е сбъркано всичко. А ако е доказано луд със законно оръжие ....пак проблем.
Аха, звъниш на 112, ало, нападна ме куче на плажа, пристига отрядът за бързо реагиране и те спасява, оле!
Кучкарите определено имат чувство за безнаказаност, масово не спазват законите при отглеждането и развеждането на любимците си. Като им направиш забележка и си под 50 кг, са много отворени, виж, на мъжа ми не се репчат така.

# 147
Малчовците са доста жестоки с животинките понякога. Те не са виновни, това е природа, а още не са възпитани. Работа на родителите е, да пазят детето да не безпокои останалите хора, деца, кучета и т.н. Едно е да не може да го спреш да вика/плаче, това го разбирам. Но можеш да го спреш да не закача кучетата, котките, хората и т.н., чисто физически можеш.

# 148
  • София

Също така трябва да коментираме невъзпитаните деца, които нарочно дразнят кучетата по парковете.
Аз лично кво общо имам с децата, които дразнят кучета?
Ами научи го да хапе. После ако някой баща го гръмне ходи и го съди...

Нали се чудиш защо тук не коментираме стопаните на агресивни кучета? Аз пък искам да коментираме и родителите на нагли деца, които нарочно дразнят кучетата. Темата е и за едните, и за другите.

Шайн, на 7-8-9 години вече отдавна би следвало да са възпитани как да се отнасят с животни. Моето дете е на 6 и е напълно наясно, че животните НЕ се дразнят. Даже прави забележки на разни кретенчета в зоопарка, които дори там не могат да си сдържат поривите да дразнят някое нещастно животно.

# 149
За мен проблемът е в чувството на безнаказаност. Като нямаш страх от последиците, се случват ей такива неща.Дори и да предположим , че кучето е нападнало този човек, ако има място на което да сигнализираш и се взимат мерки веднага, няма да се налага да се саморазправяш. В др случай този и без явна провокация си позволява да стреля,щото знае ,че ще му се размине. Мн е сбъркано всичко. А ако е доказано луд със законно оръжие ....пак проблем.
Аха, звъниш на 112, ало, нападна ме куче на плажа, пристига отрядът за бързо реагиране и те спасява, оле!
Кучкарите определено имат чувство за безнаказаност, масово не спазват законите при отглеждането и развеждането на любимците си. Като им направиш забележка и си под 50 кг, са много отворени, виж, на мъжа ми не се репчат така.

Да де, ама ако моето куче те ухапе и аз знам, че следва солена глоба или евтаназия, дали ще позволя да се стига до там? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт