Кучкари vs останалите

• 68 281
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 525

Eee, тва си беше класика по едно време. Деветдесетте, на селото на прабаба ми, съседа ни чичо Ангел отиде чак до Германия, за да избере супер дупер чистопородна немска овчарка. Цяло село после се изсипахме да я гледаме, наистина хубаво кутре беше. Като стана на 5-6 месеца, чичо Ангел й сложи един дебел синджир, върза я до портата и оттогава насетне, чистопородната немска овчарка живя прикована на едно и също място над 10 години.

През живота си не съм виждала толкова тъжни очи, хора. Още ми изтръпва сърцето като се сетя колко нещастно беше това куче.
Такива "кучкари" имам желание аз да им туря един синджир на врата и да ги оставя да поседят така известно време.

# 526
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А защо си мислите, че "помиярът" страда по-малко вързан? Или понеже е безпороден, нека търпи?

# 527
А защо си мислите, че "помиярът" страда по-малко вързан? Или понеже е безпороден, нека търпи?
+1

# 528
  • София
Някой да твърди подобно нещо? Просто разговорът тръгна в посока немски овчарки, и се сетих за нещастната овчарка на "моя" чичо Ангел.

# 529
След теб и Гери се е изказала, или не си видяла?

# 530
Нормалните селяни си пускат и помиярите да се разхождат. Обикновено вечер и през нощта.
През деня ги държат вързани, за да бъдат зли. И не ги хранят с месо съвсем целенасочено.
 На село старите селяни си хранеха кучетата пазачи само с хляб, накиснат във вода. Като го пуснат вечер, обаче, кучето веднага сдавяше някоя окъсняла кокошка, незаключена в кокошарника.

На село на кучето се гледа като на добитък за съжаление, не като на личност.
Сега възприятията ни вече са други.

# 531
Kато градско дете, винаги когато съм се сблъсквала със селската действителност, съм се потрисала от дъното на душата си. Защото чичо Ангел си е най-нормален за мястото, на което живее, за селянина животното е полза, а не любов, взима куче за пазач, коза - за мляко, а котките ги дави, защото му правят беля.

# 532
Струва ли ти се редно това, Гери? На мен ми е противно, точно колкото това да си обличаш пинчера в рокли и да му се "радваш" как подскача жалко в опитите си да се отърве от противното нещо.

# 533
Kато градско дете, винаги когато съм се сблъсквала със селската действителност, съм се потрисала от дъното на душата си. Защото чичо Ангел си е най-нормален за мястото, на което живее, за селянина животното е полза, а не любов, взима куче за пазач, коза - за мляко, а котките ги дави, защото му правят беля.
А това с котките ме е докарвало до истеричен рев. Като се окоти котката, турят ги в една стара кошница с един камък вътре и ....в реката. Ако кучето не ги е пребарало преди това... Mr. Green
Струва ли ти се редно това, Гери? На мен ми е противно, точно колкото това да си обличаш пинчера в рокли и да му се "радваш" как подскача жалко в опитите си да се отърве от противното нещо.
Аз не коментирам дали е редно или не.
Много аспекти от човешкия живот също не са "редни"

# 534
  • София
След теб и Гери се е изказала, или не си видяла?
И къде е казала Гери, че помиярите страдат по-малко??

С твърдението й, че такива "кучкари" й докарват желание да им сложи по един синджир и да ги държи вързани, съм напълно съгласна. И аз искам. Даже с дни бих ги държала. Без значение дали преди това са оковали овчарка, пекинез или помияр.

# 535
  • София
Факт. Нашето куче на село беше помиярче, но имаше късмет и беше пуснато да се шляе свободно из градината. Връзваха го само вечер. За сметка на това прабаба ми всяка година давеше в реката котенцата, които се раждаха на двете й женски котки. Съседките и роднините ни правеха същото, за тях си беше естествено и не разбираха градските ни вопли и драми.

Дядо ми пък във Велинград си гледаше гончетата, с които ловуваше, като принцеси. Баба ми му се нервеше, че ги обича повече от нея  Mr. Green

# 536
Животът вече е друг и хора като чичо "Ангел" нямат място в битието даже на село. Селският живот също се промени и хората вече нямат оправдание да са прости и неграмотни селяни.
 Куче е в състояние да бъде пазач и без да стои вързано през деня на синджир и хранено с накиснати царевични кочани с цел да се накървави за месо и да е зло /и това съм виждала... Sick/.
Просто трябва да бъде обучено. Даже и помияр може да се обучи.
 По-трудно, но може.

# 537
Винаги подобни практики са ме потрисали, но аз не съм имала село и късно разбрах от къде идват пържолите.

Повечето кучета са достатъчно интелигентни и ако стопаните им вложат малко усилие не биха пречили на никой. Не е редно куче да се хвърля по хората пък било то и да им се радва. Моята ме дари с посиняло око, за което аз съм си виновна, защото си играех, но не бих допуснала да скача на хора в парка, освен ако те не изявят желание да си играят.

# 538
Животът вече е друг и хора като чичо "Ангел" нямат място в битието даже на село.
Нямат място обаче, за съжаление, все още съществуват. Съседът ни на село точно по този начин гледа кучето си, вързано на верига. Да лаело  ooooh!, хранят го с натопен във вода хляб. Такава е съдбата и на по-голямата част от селските помияри.

# 539
Да, а и точно така се развъжда тенията, защото там се дава сурова и не особено проверена карантия. В градски условия почти няма начин да се разпространи, но по селата е пълно, а от там идват зеленчуците.

Общи условия

Активация на акаунт