Кучкари vs останалите

• 68 101
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 570
Ми пак,  не са ли виновни тези, които са пуснали кучето на улицата, тези, които имат месарници. Не може ли те да го отнесат, а кучето да се излекува.
Не виждам как ще го отнесат. Те политиците ни не могат да го отнесат, че тенията ли... Mr. Green
 Кучето даже и да не е преносител на тения може да те ухапе, да те осакати. Какво ще кажете за възрастния човек, когото нахапаха в "Малинова долина" и после почина от раните си? Тези кучета не са били болни от кучешка тения, но са имали зъби нали? И даже имаше кучезащитници, които бяха против евтаназията на тази глутница, че и протестираха. А човекът просто си умря...Можеше да е баща ми, баща ти, бащата на Луничка...
 Не виждам никаква полза да се разхождаме сред глутници. Аз може и да скоча на оградата, млада и пъргава съм още, но старците не могат. Децата също не могат. Децата хукват да бягат и кучетат тръгват след тях по инстинкт!
 Не разбирам как жалите бездомните кучета, а пропускате да ожалите жертвите им.
Казвам само,че не е готино и не го правят само кучетата. А ти веднага ,трябваше да се нахвърлиш.   Naughty
И аз не разбирам. Срещу кого се нахвърлих?

# 571
Ми гледам моя пост си копирала и отговорила отдолу.
В крайна сметка, казвам , че явно в пясъчните може да намериш не само кучешки акита.  newsm78
Което пък ме подсеща,че наскоро имаше на пейките до пясъчника 2ма наркомана и си бяха оставили гадните спринцовки там, по-малко гадно ли е ?  newsm78

# 572
В крайна сметка, казвам , че явно в пясъчните може да намериш не само кучешки акита.  newsm78
Което пък ме подсеща,че наскоро имаше на пейките до пясъчника 2ма наркомана и си бяха оставили гадните спринцовки там, по-малко гадно ли е ?  newsm78
Не виждам спринцовките какво общо имат с хелминтите? Все едно ми казваш, че мога да се заколя вместо да се гръмна.
 Мога, но не искам...

# 573
weissbier, жалко много за нахапания човек, жалко за заболелите от тения, всичко е жалко, жалко е за кучетата, които живеят без покрив и изобщо цялата картина е жалка. Напълно сме на едно мнение, че не искаме бездомните животни по улиците и мястото им не е там.
Нещо не можем да се разберем за решението на проблема.

Ти казваш да ги избием. Но аз се съмнявам в резултатността на метода, ако не се прави регулярно, т.к. не решаваш така първоизточника на проблема. Второ играем си на Господ, вместо да пазим по-слабите от нас:  деца, възрастни,кучета, ние да си позволяваме да не наказваме виновниците за тези нападения?

# 574
weissbier, жалко много за нахапания човек, жалко за заболелите от тения, всичко е жалко, жалко е за кучетата, които живеят без покрив и изобщо цялата картина е жалка. Напълно сме на едно мнение, че не искаме бездомните животни по улиците и мястото им не е там.
Нещо не можем да се разберем за решението на проблема.

Ти казваш да ги избием. Но аз се съмнявам в резултатността на метода, ако не се прави регулярно, т.к. не решаваш така първоизточника на проблема. Второ играем си на Господ, вместо да пазим по-слабите от нас:  деца, възрастни,кучета, ние да си позволяваме да не наказваме виновниците за тези нападения?
Аз също искам да има достатъчно пари, за да отглеждаме добре бездомните кучета в приюти и да не са по улиците. На как да стане в нашите условия. Не е възможно просто. За децата сираци няма пари, че за кучетата ли..
 Човек трябва да е поне малко реалист.
Аз така или иначе вече съм се примирила с тази ситуация. Преди се дразних на глутниците, но сега намирам начин да се пазя и да ги избягвам.

# 575
Не, казвам ,че опасността дебне от всякъде и не само от пясъчника.

# 576
Аз също искам да има достатъчно пари, за да отглеждаме добре бездомните кучета в приюти и да не са по улиците. На как да стане в нашите условия. Не е възможно просто. За децата сираци няма пари, че за кучетата ли..
 Човек трябва да е поне малко реалист.
Аз така или иначе вече съм се примирила с тази ситуация. Преди се дразних на глутниците, но сега намирам начин да се пазя и да ги избягвам.

И аз съм се примирила и тъй като институциите по контрола не работят последната ми надежда е възпитанието в следващото поколение.

Иначе за реалист... оставям си го това за по-късен етап от живота ми, когато ще ми се налага да бъда. Сега предпочитам да съм идеалист Simple Smile

Другарчета, приятно ми беше, но отивам да тренирам  Hug

# 577
Казахте пясъчник. Защо се водят домашни кучета рано сутрин на площадките, за да пишкат в пясъчниците? Стопаните им са най-вероятно майки и бащи или баби и дядовци или поне някога са били. Не им ли хрумва, че след два часа на това място ще дойдат едногодишните и двугодишните дечица с лопатките?
Що за безотговорност и апатия?

# 578
Нямам идея,но това е наистина тъпо. Смисъл ти ги виждаш как нарочно ги водят там ли ?  Thinking
Подай оплакване ...

# 579
Не, казвам ,че опасността дебне от всякъде и не само от пясъчника.
Искаш да кажеш, че тенията не е опасна, понеже мога да умра от злоупотреба с алкохол?
Тичам към арменската църква. Дано попа е там

# 580
  • вятър в маслините, вятър над хребета
В крайна сметка, казвам , че явно в пясъчните може да намериш не само кучешки акита.  newsm78
Което пък ме подсеща,че наскоро имаше на пейките до пясъчника 2ма наркомана и си бяха оставили гадните спринцовки там, по-малко гадно ли е ?  newsm78
Каква точно ти е тезата на теб? Че понеже има всякакви гадости, трябва да се радваме на кучешките ли? Е, не си познала Laughing

# 581
Да подам оплакване? Че то е навсякъде това. Сутрин излизам рано на работа и понеже вървя дълго пеш минавам покрай десетина детски площадки. В 7-7.30 ч. това е повсеместна практика - кафенцето, цигарката, лафче с друг кучкар, а кучето тича и опикава около тях - пясъчници, пързалки и т.н.
Вие наистина ли не сте ги виждали?
В парка Гео Милев дори ги бяха снимали - в новата детска площадка, понеже беше оградена и се затваряше с врата, пуснали ги вътре да тичат няколко, а стопаните навън на спокойствие дробят моабет и пият кафенце. Това, разбира се, по ранни доби.

# 582
 Не , искам да кажа ,че освен тенията има 1000 други неща. А не виждам ,как и по кой начин скоро ще се справим с проблема с  бездомните кучета.

Изобщо не съм казала ,че трябва да се радваме,Джо. Напротив. Не ми е приятно,просто гледам от няколко страници говорите за кучешката тения,все едно това единственото от ,което може да умреш.

И пак да кажа, за което всъщност не са виновни кучетата ,ами ... хората ?

# 583
Аз мислех,че някой около твоя блок. Понеже тук съм ги виждала,съм подавала оплакване, разпитвам тук-там къде живее,как се казва и т.н.

За сега не виждам резултат обаче.

Иначе на въпроса,никога не си разхождам кучето отпред на площадката,винаги сме от задната страна на блока , където няма детски площадки.

# 584
Не , искам да кажа ,че освен тенията има 1000 други неща.
И? Давай сега да не ни дреме за тенията, понеже може да се гътнем от рак?

Общи условия

Активация на акаунт