Кучкари vs останалите

• 68 085
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 585
Не мога да разбера,защо трябва да ми изопачаваш думите. Къде по-точно съм казала,че тенията е безобидна  newsm78 Не виждам подобно нещо ? Ама щом ти е кеф,продължавай.

# 586
  • София
Темата е за кучетата, няколко пъти се повтори, котки с****, внучета с****...
За други проблеми си отворете отделна тема.

# 587
Не мога да разбера,защо трябва да ми изопачаваш думите. Къде по-точно съм казала,че тенията е безобидна  newsm78 Не виждам подобно нещо ? Ама щом ти е кеф,продължавай.

Нищо не изопачавам. Опитах са да разбера какво си искала да кажеш. Ако се притесняваш от други неща отвори теми и ги дискутирай. Ето и Елица ти го е предложила.
 Тук дискутираме кучетата.

# 588
Добре бе,шефче. 
Просто не виждам какво точно се цели с повтарянето ,че трябва да се избият и пренасят болести , какво точно ще направите ?
Ще накарате всяка майка, да забрани на детето да играе в пясъчника ли ?
Ще забраните да пипат кучета ли ?
А като пораснат и не сте постоянно до тях,като майки орлици ,какво ? 
С тения ,казахме вече ,може да се заразиш и от недобре измити зеленчуци или плодове, от недобре обработено месо.

# 589
  • София
Добре бе,шефче. 
Просто не виждам какво точно се цели с повтарянето ,че трябва да се избият и пренасят болести , какво точно ще направите ?
С тения ,казахме вече ,може да се заразиш и от недобре измити зеленчуци или плодове, от недобре обработено месо.
Абе моето дете си играе по пясъчниците, ама всеки път като видя някой бездомен или домашен пес в пясъка и ми иде да го обеся за ушите. Ако е домашен поне може да скръцнеш със зъби да си го отведат, случвало ми се. С бездомните ме е шубе да реагирам, знам ли дали няма да ми се нахвърли.

# 590
Добре бе,шефче.  
Абе моето дете си играе по пясъчниците, ама всеки път като видя някой бездомен или домашен пес в пясъка и ми иде да го обеся за ушите. Ако е домашен поне може да скръцнеш със зъби да си го отведат, случвало ми се. С бездомните ме е шубе да реагирам, знам ли дали няма да ми се нахвърли.

А на мен ми се случи да направя забележка на един мухльо които си довлеце боксера на площадката пред блока( ама от тези новите, с оградките, меката настилка и пояснителните табели на които също ясно си пише" забраненоза животни) Обаче кретена ми обясни на бързо че" тва животно е по- умно от теб, ма овца проста" и аз предпочетох да се изнеса В този миг мина патрулка, оплаках се, ама ми отгвориха " бе я не ни занимавай с глупости"
P.p.sori za pravopisa.polzvam kredor onlain i e mazalo..

# 591
Не се врътвам , а предпочитам да си спестя излишното писане , защото не мисля ,че е окей някой да ме засяга пряко, по такъв гаден начин.

Второ,защото към момента този спор ми се вижда безсмислен, аз какво съм искала да кажа, вярвам,че има хора,които са разбрали  Peace
Децата няма да спрат да ровят по пясъчниците, а скоро няма и да има решение на проблема с бездомните кучета, още преди няколко дни казах,че мястото им не е на улицата и според мен. Да де, но решихте ,че съм окей с ла.ната навсякъде ?! Как го решихте това не ми стана ясно. И не ме интересува !

Аз на моето дете не разрешавам да бърка в пясъчници, с изключение на няколко,които лично ние от блока си ги закриваме и откриваме ,като ще се играе в тях.

# 592
В моя град има две места за разходка на кучета, като едното е оградено за целта. Градът ни е малък и отнема около 30 минути пеш да се стигне от най-далечния край до тези места.Въпреки това, съседи предпочитат училищния двор, където играят доста деца. Други съседи пък, защото ги мързи, директно си пускат хъскито да си тича само, после си се прибира през дупка в оградата. Едни друг индивид пък, си разхожда питбула сутрин, когато децата отиват на училище, точно до него - кучето си е пуснато свободно. Правих му забележка, нищо, с кварталния говорих, каза, че много пъти са го глобявали, файда никаква. Има и някакво подобие на приют, където чипират кучетата и пак ги връщат на улицата. По центъра ходят глутници от по 5-6 кучета, има две, които тичат по колите и ги лаят. Дъщеря ми е хапана от куче малка порода на познати. Уж кротка душичка, а и висна на бузата изведнъж, както го галеше. Сега изпитва панически страх и вече четири години, види ли куче, може да се качи на главата ми чак. Безпризорните кучета не трябва да се връщат на улицата, какво като са чипирани, пак си имат зъби. А за домашните какво да кажа - с такива собственици, като съседите ми, кучета ги яли и собствениците, и кучетата им.

# 593
Не съм чела цялата дискусия, но тъй като темата ми е много присърце, ще се изкажа.

Занимавам се с бягане като хоби. Имам страх от кучета. Изглежда в София двете са несъвместими.

Не знам защо стопаните на кучета са върло убедени, че това дали кучетата им са игриви или откровено агресивни представлява голяма разлика за непознат човек. Аз не обичам да ме душат, да ми скачат, да ме лигавят и да ми се завират непознати кучета, чиито характер няма как да познавам, независимо дали ще преминат към хапане или просто ще се кефят на очевидния ми страх. Не разбирам и садистично настроени стопани, които също се кефят на това, че се плаша.

Когато бягам в планината или някъде, където съм на тясна пътека и е невъзможно да се размина с поредните кучкари, които са си пуснали кучето без каишка, не ги псувам (макар, че понякога ми идва отвътре), а спирам да тичам и казвам най-почтително:
"Извинете, бихте ли си хванали кучето, защото ме е страх и искам да мина, моля ви."
Нямате си идея какви отговори съм чувала. 10тина % действително си хващат кучето. На тях казвам "Благодаря ви много!" и се усмихвам, защото съм срещнала рядкото чудо свестен кучкар, който се съобразява и с другите и не се счита за вездесъщ, защото има оръжие със зъби.
Останалите 90% са на принципа:
"Той няма да те ухапе.", "Той само си играе."
"Ама мен просто ме е страх, моля ви, хванете си го, докато се разминем."
"Ее, досега да беше минала."
Е, да, да мина, отърквайки се в кучето.
Не всеки е длъжен да харесва това.
Не всеки се умилява! Аз обичам животни, гледала съм всякакви, включително и куче. Това не променя факта, че не съм длъжна да търпя чуждите (и често не чак толкова добронамерени) домашни любимци.
Това, че кучето ви е кротко с вас, не значи, че няма да се изкефи да гризне чужд човек и най-вече уплашен човек!!!
Аз не мога да контролирам своя страх от вашите животни. Те не могат да контролират инстинкта си да нападнат уплашен човек. Вие можете да контролирате такава ситуация и единствено садистичното удоволствие, което явно изпитвате от цялото положение, ви кара да не налагате контрол, когато е необходимо.

Това исках да кажа.
Не, не съм злобна кучемразка, не слагам отрови, не стрелям и не подкрепям такива действия. НО дълбоко не харесвам и не се разбирам с хора, чиято философия приравнява кучета с деца и които не се съобразяват с (не)желанието на останалите да влизат в пряк контакт с домашния им любимец.

# 594
Когато има разбиране от двете страни проблемите са сведени до минимум. При нас има много кучета. Имам чувството, че във всяка къща има по няколко. Улични няма.
Днес се разхождахме из доста оживено туристическо място. Изведнъж срещу нас изскочи един голдън, невързан. Стопанинът му носеше каишката на рамо. Кучето не се заитересува от нас, но хлапето ми се зачуди накъде да хване. Човекът се извини и си продължи. Седнахме да обядваме. До нашата маса седна двойка младежи с две големи кучета. Прибраха ги под масата и не ми причиниха неудобството да се чудя къде да се местя.
В предишното ни село имаше един индивид с малко куче. Като си пийнеше се забавляваше да го пуска да *играе*. Случвало се е да се разминаваме и нарочно да отпуска каишката та животното му да идва и да скача около нас забавлявайки се с писъците на детето ми. Предупреждавала съм го, че ще се обадя на полицията. Ефект никакъв. Като видеше мъжът ми му се обясняваше, че кучето му никога нямало да ухапе детето, ама ... Един ден го пусна в парка. Настъпи хаос. Идеше ми да го ошамаря, ама като го знам че е алкохолик, с физически проблем и просещ пред магазин не върви да се разправям с него.
Полицаите си го знаят, то там всички се знаехме. Стане скандал, дойдат, предупредят го и си заминават. И така до следващият път. Не можеха и да го глобат. Хората го гледат лошо, той си прави каквото си иска и никой печеливш в картинката.

# 595
Когато има разбиране от двете страни проблемите са сведени до минимум.

Все това се повтаря. Искам да знам какво разбиране се иска от моя страна.

# 596
Когато има разбиране от двете страни проблемите са сведени до минимум.

Все това се повтаря. Искам да знам какво разбиране се иска от моя страна.
Ще ти отговоря с пример. Всъщност не знам този пример дали не е за темата със селските пинизи, защото си е чиста селяндурщина.  Sick Представи си ограден селски двор, наблягам на факта, че е ограден. Кучето, свободно пуснато да се разхожда в рамките на двора, няма как да излезе на улицата. Един съсед се приближава до портата с намерението да влезе вътре. Кучето естествено, териториално животно е, започва да лае по него и не го пуска да влезе през портата. След няколко дни въпросният съсед ми обяснява как кучето ми било лошо и колко злобно го било лаело  ooooh! Ами първо: това е куче, ще си охранява територията; второ: чий го дири да влиза по чуждите дворове, още повече, че на портата има звънец? Ето това означава да има разбиране от двете страни.

# 597
  • Пловдив
Че каква селяния е това?! Ако дворът си е мой, след като е обезопасен и кучето не може да излезе навън никой няма право да влиза  вътре. Ако искам и тигри ще пускам на свобода.

# 598
Повече ме интересуват градските кучета, които непрекъснато общуват с хора.

# 599
Че каква селяния е това?! Ако дворът си е мой, след като е обезопасен и кучето не може да излезе навън никой няма право да влиза  вътре. Ако искам и тигри ще пускам на свобода.

Точно това имам предвид и аз Янтра Peace Когато разхождам кучето навън, сред хората  Mr. Green, винаги е на повод. При разминаване с непознати го придърпвам максимално близо до мен, за да не смущава човека. Но вътре в двора, е, мойте уважения, но ако искам наистина и тигри на свобода ще гледам  Grinning Селско е държането на съседа и израза му, че моето куче го лаело злобно.  Grinning

Повече ме интересуват градските кучета, които непрекъснато общуват с хора.
Кучето ми е градско, просто действието се развива в селския двор  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт