Кучкари vs останалите

• 67 853
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 735
Не обичам да си оставям кучето пред магазин и съм го правила в много редки случаи. Тя седи мирно, но като се появя се побърква. Представям си какво и е, когато я оставям. Не успях нито първото, нито това куче да възпитам да седят без да са вързани например.

По правило не пипам куче, чиито собственик не е наоколо. Не е редно да се завръзват на места, на които хората се принуждават да ги доближат. Не е комфортно и за кучетата.

# 736
  • София
Не е редно, и не е комфортно. Но при наситения живот, който водя, понякога съжалявам, че принципите ми не позволяват да го направя. Семейство, дом, работа, университет... Ходенето с куче до магазина би било едно излизане повече за него, както и повече време заедно навън. Така че, въпреки че не го правя, и даже се възмущавам от това, разбирам хората, които нямат моите задръжки.

# 737
Както казах, и на мен ми се е случвало, но по принцип взимането на животно е отговорнст и всеки би трябвало да си прецени има ли ресурс да го направи,

# 738
Съгласна съм, че отговорностите са страшно много, както към самото куче, така и спрямо околните. Има хиляди неща, с които един собственик на животно трябва да се съобразява. Но и любовта, която получаваш в замяна е безценна  Grinning

# 739
За това няма съмнение. Обичам си животните, макар че понякога ми идва на нагорно, особено когато пътувам.

# 740
  • Rock & Roll feeling ...
Ей такива " паркинги " има.Влизат под наблюдение от охраната и можеш да си напазаруваш спокойно.
Скрит текст:

# 741
Представям си какво и е, когато я оставям. Не успях нито първото, нито това куче да възпитам да седят без да са вързани например.

Представи си какво му е някой човек, който се страхува от кучета.

# 742
Вземи се спри! Обясних, че е недопустимо да се оставят на място с трафик на хора. Хайде малко и да четеш , а?

# 743
Ей такива " паркинги " има.Влизат под наблюдение от охраната и можеш да си напазаруваш спокойно.
Скрит текст:

Да, това е умно. Може и при нас да помислят.
Всъщност, много близо до цитирания  хипермаркет, е територията за разходка на кучетата.

# 744
Ами то е нормално да е загрижена за кучето си. това не означава, че не и пука за хората. Какво е това противопоставяне не мога да разбера. Добрият стопанин затова е добър, защото го е грижа за кучето му, както и за околните.

И колкото и да се дразнят някои хора от подобно сравнение, аз гледам на кучето като на член на семейството. Ако някой ми го беше казал преди 2 години, нямаше да го повярвам, не ги разбирах "кучкарите". Но е факт, че сега мисля за 4-ма, а не за 3-ма при пътувания, хотели, пазаруване, храна, козметика, място в колата, багаж, лекари, ваксинации, профилактични прегледи, забавления и т.н.

И го обичам неописуемо много. По различен начин от детето, разбира се, но и сходен. Сходното е, че си поел отговорност за живо същество, което ти вярва, разчита на теб за  храна и дом, и те обсипва с любов. Сходното е, че не спиш, когато му предстои операция, тревожиш се когато пресича улицата, радваш се когато щастливо си играе с приятел.

Това не означава, че не ми пука как се държи навън. Аз правя каквото мога, съобразявам се, и досега никой не се е оплакал, че му пречи кучето ми. На теб пречи ли ти, че то е важно за мен?

# 745
В този ред на мисли, преди няколко дни бях с кучето си и нещо го закачах, когато покрай мен мина една навъсена лелка, погледна ме и жлъчно заяви: "Ще рече човек, че на бебе се радвате". Замалко да ѝ се изплезя.
Та, изобщо не съм изненадана, че има хора, които се дразнят от това, че те е грижа за животно, че го мислиш, обичаш и ти е мило. Жалкото е, че именно тези стопани са малцинство, именно те спазват наредбите и точно те могат да помисят какво му е на човек,който се страхува от куче.

# 746
По повод оставянето пред магазин - не знам какво да кажа, предвид обстоятелствата. Много зависи. Снимките с условия за оставяне на куче отпред са показателни, обаче. Тук, В България не съм виждала такива, та на който му се наложи-да съвмести разходка с пазар. Пак е относително какво значи "да ти се случи". Пример да ти се случи, може да е свързан и със самото куче-свършили са ти пликчетата за лайна, влизаш да купиш, спукало ти се е шишето с вода-влизаш да купиш. Сам си, връзваш кучето и влизаш в магазина. В тази връзка, онази ден пред един магазин Била двама младежи, момче и момиче си завързаха голдъна и влязоха. Беше точно срещу количките оставено кучето, видях ги на влизане, мислех, че един от тях ще остане отвън с кучето, другия ще влезне. Аз поне, така бих направила, ако сме двама-единия остава отвън. Но мен ме е страх да си оставя кучето просто-и за него и заради другите хора. Та тези двамата дойдоха точно от мястото за разходка на кучета-явно съчетаваха и те едното с другото. Кучето беше спокойно, легнало и чакаше.
Клото, за щастие реплики към мен не съм чувала, но често съм и с децата барабар с кучето, та явно виждат, че и деца имам в изобилие, чистим си съответно, не пречим, та не смеят да ни пускат реплики ли, що ли. Отделно, че аз на бебета не се радвам действително, не са ми нито сладки, нито симпатични чуждите такива. Мразех да се радват непознати и на моите деца, когато са били бебета.

# 747
Представям си какво и е, когато я оставям. Не успях нито първото, нито това куче да възпитам да седят без да са вързани например.

Представи си какво му е някой човек, който се страхува от кучета.
Трещерица наистина прекаляваш. Ще рече човек, че всеки един стопанин на куче е изкукуригал ненормалник, който само чака да види някой, който го е страх и да насъска звяра  ooooh!

# 748
Съвсем друго искам да кажа, но отказвате да разберете. Че много кучкари не помислят, че кучето им може да пречи на някого. Аз, например, не мога да вляза в магазина, защото някой си е оставил доброто куче, което не хапе, там.

# 749
Аз съм ок с идеята да вържа кучето си пред магазина, само ако е малък магазин и имам видимост към него във всеки момент. Иначе ме е страх за кучето, има всякакви ненормалници. Примерно, малко магазинче, пекарна, нещо такова е ок. Голям хипермаркет не ми е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт