Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 7 тема

• 58 964
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • в 1001-та нощ
Книгата я има в word на 1 стр.  Peace

# 106
Понякога си мисля,че ще изперкам с тази астрология...
Можете ли да ми обясните следното нещо:
Пример за СД и Куспида 7
Цитирам:"СД Плутон в съвпад с DSC в картата на 13 годишно момче. Н Плутон е в 7 дом, управлява 9 дом – първи походи, плутонични колективи, започва да се занимава с астрономия в кръжока на Двореца на пионерите."
Е добре,нали дир-те планети се движат обратно на часовниковата стрелка?Как тогава СД Плутон ще съвпадне с ДС на 13-тата година на въпросното дете?

И още нещо:
Пак за Дир.Куспиди.Е как ще стане обратна ингресия на куспида от Стрелец в Скорпион?Нали всичко върви в една посока?
Цитирам:"
Например, преходът на СД МС при директна ингресия от Везни в Скорпион – това е активизация в социален план и активно самоутвърждаване, а прехода на СД МС при обратна ингресия от Стрелец в Скорпион – тук настъпва криза"

Магика, ето:

"Какво е това обратни ингресии на дирекциите на куспидите на домовете?

В СД “се движи” целия зодиак, т.е., “движат се” и всички знаци на Зодиака. При това границата на знака “догонва” куспидата на дома и куспидата на дома извършва ингресия в предишния знак. Това
движение е еквивалентно на движението на куспидата на дома в обратна посока.

Обратните ингресии на СД на куспидите на домовете работят също като директните и в заданията
трябва да ги отчитаме. А обратните ингресии на СД планети работят слабо, и затова не е нужно да се разглеждат (в краен случай, това може да се прави в последна сметка) и не бива да се отчитат в заданията."

Представяй си куспидите и планетите като неподвижни, а за движещи се приемай знаците на зодиака.  Simple Smile

# 107
При ингрес на моето прогр.Слънце в Козирог сключих брак.

Има ли някоя програма,която да ми показва дирекционните куспиди? newsm78

Сигурно има значение дома в който е станал ингреса и някои транзити. Не знам кое е определящото в случая. Тъй като при мен ингреса е станал в 4 натален дом, чийто управител е Юпитер. И нат и пр Юпитер ми съвпадат в 8 нат. дом.  Thinking  Изобщо не знам къде е връзката с 6 дом и нещата покрай домашен любимец, но още съм на ниво основи в астрологията. Затова и бавно, но славно изучавам обясненията на Alena, за което й благодаря!  Hug

# 108
  • София
Един доста лаишки въпрос от мен, но ще се радвам, ако някой намери време да изчете поясненията ми и има възможност да отговори.  Hug

С оглед на наближаването на ретроградния Меркурий ме загложди следното: има ли някакви "вратички", странични фактори от астрологична гледна точка, които да смекчат негативните последици от подписването на (нов трудов) договор по време на ретроградна фаза? При сегашния модел на телефонна и имейл комуникация между компаниите и индивидуалния кандидат има няколко различни фази на "изпращане на работна офера" и "приемане" от страна на кандидата. Ако самата процедура по кандидатстване е започнала много преди ретроградна фаза и дам утвърдителния си отговор по имейл също преди началото й (утре, да речем), има ли значение, че парафирането може да попадне в ретроградието, или след като начинанието е започнато преди началото му, негативните последици ще са по-малко?

Изготвиха ми хорар в началото на месеца по работните вълнения и посланието беше "или позицията ще бъде замразена и няма да има предложение, или ще предложат различни условия от първоначално обявените и това ще доведе до колебания и отказ от моя страна, или ако приема предложението, няма да отговаря на очакванията и няма да е дългосрочен, стабилен ангажимент". Е, имам одобрението на компанията и предложение за започване, условията са по-добри от очакваното и... остана опция 3 от хорарното тълкуване: да приема и да съжалявам... А аз клоня към приемане. Дадоха ми много кратък срок за размисъл (утре, т.е. вече днес трябва да дам отговор) и не ми дава мира мисълта, че подписването е силно вероятно да е през ретроградната фаза.  Cry

Мнения, идеи, критики?  bouquet

# 109
Здравей! Много добре разбирам вълненията ти. Малко по-късно ще ти пиша лс с пример от нашето семейство.

# 110
Клодила, ако всичко вече е уговорено не можеш ли да издърпаш подписването за идните дни или за края на септември? Едва ли би бил такъв голям проблем. Аз съм го правила също, даже съм казвала и причината  Laughing

# 111
  • в 1001-та нощ
Klodilia, остави данни, за да видим картинката в цялост, как е поставен Меркурий в натала, кой е диспозитора му, какво управлява, ситуацията около 6 дом, евентуално и 7 и 10 ....

Иначе - Меркурий вече трябва да е в сянка  Peace

irko_birko, сега не съм пред картата ти, но Юпитер се движи бавно и по прогресии е около наталния. Ако са в точен съвпад - виж дали в натала не е ретро и да е станал директен по прогресии, примерно. Това би имало значение  Peace

# 112
Klodilia, остави данни, за да видим картинката в цялост, как е поставен Меркурий в натала, кой е диспозитора му, какво управлява, ситуацията около 6 дом, евентуално и 7 и 10 ....

Иначе - Меркурий вече трябва да е в сянка  Peace

Алена, това означава, че вече е започнало влиянието му като ретрограден ли? Колко дни по-рано се случва това? Аз ще подписвам в понеделник ТД  Laughing

# 113
  • в 1001-та нощ
Когато влезе в сянка, се очертават темите на ретроградието. При ретроргадието се отработват, а при директното движение в сянката - се преговаря наученото.

# 114
И аз да ви следя въпреки вече все по- рядко влизам.

# 115
  • София
Little afternoon, писах ти.  Hug

Adriana11, благодаря за включването.  bouquet Може и да се опитам, да, но не знам дали ще успея, за съжаление.

Аленка, благодаря!  bouquet Данните ми са 2 декември 1985, Пловдив, 13:28 (според една от ректификациите, но имам 3 различни часа от 3 ректификации; според ректификация от Илиана Магерова часът е 13:13). Качвам и хорарната карта, построена от астроложката, по която е направено и тълкуването, за което писах в предния си пост.

Скрит текст:

А иначе това за "сянката" ми се мотаеше и на мен из главата, чела съм го и преди, но не знам какви са периодите. Аз пък подписах договор за наем на нова квартира на 17.08. Притеснено ми е по ред причини, но няма връщане назад и ще видим какво ще покаже времето.

# 116
  • в 1001-та нощ
Благодаря за данните - ползвам часа на Илиана. На пръв поглед сега ти е точния момент за започване на нова работа и да подпишеш. Не се чуди - действай. У дома ще погледна по-внимателно  Peace

# 117
  • София
Аз благодаря, Аленка - много!!!  bouquet bouquet bouquet

Май събрах смелост и ще направя постъпления още днес. От вчера 2 приятелки ме навиват да не го мисля и да приема, защото условията са доста по-добри от сегашните, макар че самата работа няма да е лека и ще е свързана с доста нерви, поне в началото. Самото парафиране изобщо не знам кога ще се случи, но се надявам да попадне извън септември, защото имам 2-месечно предизвестие и няма да започна веднага на новото място така или иначе, та се надявам да не искат да подпишем в ретроградието точно. Ще се опитам да го избегна, ако имам възможност.

Намирането на кураж и вяра ми е толкова сложно в последните години, всичко е тегаво и неудовлетворително. Мисля си, дори нещо да се обърка, длъжна съм да опитам да подобря нещата, след като ми се отдава възможност, пък дано усилията не са напразни заради периода...

# 118
  • в 1001-та нощ
Определено ще ти е много трудно! Новият цикъл Марс-Сатурн започва върху Слънцето - У6. Но имаш шанс да се утвърдиш и пробиеш. Мекурий У7 е в съвпад с Юпитер - У10  на К7 - подписвай!

Още 25 дни Слънцето ще обхожда 6 дом. Отбележи си в кои дни ще сесктилира осмодомния ти стелиум и наблюдавай - трябва да имаш импулс. Сега при квадратурите ти е напрегнато, но промяната изглежда неизбежна  Peace

# 119
  • София
Оххх, кога ще ми е лесно се питам?  Laughing То при мен са все перипетии и бури. Благодаря, Аленка.  bouquet  Hug

Трудно ми е много да реша, на настоящата работа се освобождава позиция, чиито отговорности и работа искат да ми прехвърлят, но за заплащане и ново титуловане ще шмекеруват да последно и може нищо или много малко да ми дадат и то след 1 година. На новото място ми предлагат доста по-добри условия. На кръстопът съм.  Tired

Не мога да се свържа с мениджъра си в момента и не съм ги уведомила за напускането още, но ако се случва, трябва днес да им кажа. Ще повися в паника още час-два и после ще скоча.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт