Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 7 тема

• 59 009
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Пробвай при някоя комерсиална астроложка, дето се рекламира или я рекламират други хора.

# 676
Сотис, тази тема, както и темата за хороскопите,  стана изключително неприятна за четене след твоето включване в тях

# 677
  • в 1001-та нощ
 Rolling Eyes A защо? Изненадана съм  newsm78 , може нещо да съм пропуснала, но аз споделям написаното от нея/него - поне това, което съм чела Simple Smile Влизам основно заради тези коментари и ги намирам за съдържателни  Blush Лично мен ме радват много  Peace

# 678
Сотис, тази тема, както и темата за хороскопите,  стана изключително неприятна за четене след твоето включване в тях

Защо, с какво съм ви подразнила?  newsm78

Други могат да плещят глупости, а аз не мога ли? Ако говорим за избор на дата за секцио, би следвало да сте наясно какво може да се очаква в такъв случай. И че над астрологията стоят по–висши закони. За жалост и доста практикуващи астролози се опитват да ги прескачат понякога. Като написах "комерсиални", не вложих негативен смисъл, по–скоро беше обобщение.

По изключение дадох обяснение, по принцип не се чувствам длъжна да давам. Но нали сега сме в ретро меркуриева фаза.  Flutter

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 15:19 от Sotis

# 679
Сотис, спокойно, всичко е субективно и няма как да харесваш на всички!  bouquet

# 680
Не се впечатлявам, видяла съм къде по–тежка артилерия. При това в доста по–профилирани среди.

Комерсиални = практикуващи го като основен занаят. Ако искам да иронизирам, ще използвам по–ясни определения.

Предполагам, че някъде по–назад в темата се е коментирало кои астролози предлагат такава услуга срещу заплащане – дата за секцио. Защото не всички практикуващи астролози го предлагат, някои са с повече принципи, спазват по–специфични духовни и езотерични закони. Пък и обратна връзка за такъв тип услуга трудно можеш да получиш. Самият избор е нещо относително, а резултатът му не се вижда след няколко месеца или години. Има значение и как се "живее" хороскопът, с какво съзнание, в каква среда. Това ми беше интимната мисъл, а не да ви "развалям" темите.  Sunglasses

# 681
  • Бургас
Астрологията се приравни на гледачество и хората с търговски нюх се възползват от това.В този смисъл думата "комерсиална"  си е точно на мястото.

# 682
Не мога да съдя категорично решението на някоя майка да избира астрологично дата за секцио. Не се знае аз как бих подходила и дали пък не бих злоупотребила с такава възможност, ако са ми дадени такива умения. Мисълта ми е, че за такава услуга никой не дава гаранция, нито сертификат за качество. Има много случаи, когато един хороскоп се изявява в доста по–различен контекст от това, което се вижда на пръв поглед в картата. Истината се крие в някои фини детайли, а те могат да останат невидими и за професионалния астролог, зависи с какъв инструментариум разполага.

# 683
Пробвай при някоя комерсиална астроложка, дето се рекламира или я рекламират други хора.
това мнение за мен е подигравателно, без връзка с т.нар. ти интимна мисъл
а най-тъпото е, че момичето в две теми пита, и в двете не получи отговор
това за впечатляването, артилерията и профилираните среди... хаха   Whistling ooooh!

# 684

Нека изчете темата за астролозите, там се споменават едни и същи имена. Има и отзиви, конкретни впечатления. Кой познал, кой не познал, кой колко струва, кой колко може...

Може и да познавам добри астролози, но не мога да гарантирам, че биха свършили такава услуга и как, с какъв резултат. За друг тип услуги съм препоръчвала специалисти, но тази е по–специфична. Не се предлага от всички – поради етични съображения най–вече, а не защото не знаят и не умеят.

Останалото няма да коментирам. Не си астролог, за да влизам в принципни полемики с теб – за мен такива диалози са лишени от полезност и стойностно съдържание.

# 685
това мнение за мен е подигравателно, без връзка с т.нар. ти интимна мисъл
това за впечатляването, артилерията и профилираните среди... хаха   Whistling ooooh!

Аз наистина попитах съвсем сериозно. За майката да избере дата също е много отговорно, още повече като непрекъсната около теб включително и по телевизията се говори за кармични дати, астрологични карти и как датата и часа определят много неща. А никой родител не иска да избере неподходяща дата. Въпроса ми беше породен от това, че предполагах в тази тема са разисквани добрите астролози, а не някои самозванец аматьор и някой, които е ползвал тази услуга вече. Но да срешнах само насмешка и съжалявам, че попитах. Оставам с впечатлението, че цялата тази суетня около това колко е верен личния хороскоп и колко определя нещата е по-скоро комерсиално. Защото след като човек си плаща би трябвало да получи компетентно мнение, а не някакви предположения.

# 686
Вал, имай предвид че не всичко е в твоите и на астролога ръце.
Въпреки всички изчисления, детето може да реши да се роди в по-ранен момент и всички схеми ще пропаднат.
Друг вариант е да си избереш ден, в който твоят лекар не е на смяна и, ако държиш да родиш при него, ще трябва да се съобразиш с графика му, което отново може да не съвпадне с изчисления ден.

Не можеш да влияеш по този начин на съдбата на детето си. Ако е избрало да изживее нещо конкретно, негативно от човешка гледна точка, през живота си или ще има някакво недоглеждане в картата, която сте избрали, или ще си избере само момента, в който ще се  появи на този свят, така че да има всички необходими предпоставки за това. Не можеш да го спасиш или да го предпазиш.

# 687
Въпреки всички изчисления, детето може да реши да се роди в по-ранен момент и всички схеми ще пропаднат.
Друг вариант е да си избереш ден, в който твоят лекар не е на смяна и, ако държиш да родиш при него, ще трябва да се съобразиш с графика му, което отново може да не съвпадне с изчисления ден.

Като оставим етичната страна (всеки сам да поема отговорност), това е основният проблем. В повечето случаи лекарският екип има думата и не винаги е възможно да се спази предварително избрана дата, особено часовият интервал. А в случая става реч не само за час, а за минути. Няма гаранция, че бебето ще бъде извадено от утробата в рамките на желания минутен интервал. Веднъж при една моя позната се улучи, но беше цяло чудо и невероятна синхроничност. Но първоначално дори избраните дати се оказаха заети, а в последния момент се освободи една, че и с точен час. И не защото ние сме голяма работа, а защото такава е била волята на висшите сили.

# 688
Аз наистина попитах съвсем сериозно. За майката да избере дата също е много отговорно, още повече като непрекъсната около теб включително и по телевизията се говори за кармични дати, астрологични карти и как датата и часа определят много неща. А никой родител не иска да избере неподходяща дата. Въпроса ми беше породен от това, че предполагах в тази тема са разисквани добрите астролози, а не някои самозванец аматьор и някой, които е ползвал тази услуга вече. Но да срешнах само насмешка и съжалявам, че попитах. Оставам с впечатлението, че цялата тази суетня около това колко е верен личния хороскоп и колко определя нещата е по-скоро комерсиално. Защото след като човек си плаща би трябвало да получи компетентно мнение, а не някакви предположения.

До колкото съм схванала, по скоро се има впредвид да не се бъркаме във вселенските работи, нещо от сорта.... и каквото има да става, то ще стане така или иначе. И че все едно уважаващ себе си астролог уж не би го направил. Аз лично не го разбирам, в смисъл, не че съм против, а наистина не разбирам, каква е разликата с астро предсказанието например

# 689
Аз лично не го разбирам, в смисъл, не че съм против, а наистина не разбирам, каква е разликата с астро предсказанието например

В астро предсказанията също има етична страна, но на някои астролози границата им убягва.

Има астролози, особено дъновисти, които направо ще те замерят с камъни, ако споделиш, че искаш да избереш астрологично дата и час за секцио. И за секциото, освен ако не се прави по необходимост и медицински показания, много критики се изписват.

От една страна – кои сме ние, че да определяме други съдби? От друга страна всяка майка би искала детето ѝ да се роди с по-хармоничен и безпроблемен хороскоп. Но малцина се замислят, че съдбата, бъдещият характер, темперамент и духовният потенциал на детето са  пряка зависимост и от състоянието на неговите биологични родители, и от кармата на рода още по време на зачеване. Това е многопластова и задълбочена тема, повечето майки искат просто "добър хороскоп" за детето си. На някои горните твърдения могат да им се сторят чиста проба мистификация или дори фанатизъм.

Общи условия

Активация на акаунт