не ходим никъде

• 19 330
  • 133
  •   1
Отговори
# 90
Само да допълня, че спасяването поединично беше една от причините да се появи нов човек в живота ми. При мъж бях като вдовица, толкова ми е било криво и тъжно, и празно и самотно.

# 91
Нормално е човек да има нужда да смени средата поне веднъж годишно.
Нормално е и да искаш да имаш семейна почивка.
Причината явно не е и финансова, просто разбери каква е истинската.

Вариант е и да оставите децата на бабата на село и да отидете само двамата някъде за 1 седмица поне.
Съгласна съм изцяло с този пост.

Почивка нанякъде не е нужно да е за две седмици някъде, а за уикенд до близката планина, водопад, музей, поляна или на обяд някъде извън града и разходка за всички, щом децата са малки.

Peace

# 92
Направо съм бясна...
С мъжа ми сме заедно от 10 г ,имаме 2 деца на 1г8 и на 4,8.За тези години не сме ходили никъде на почивка дори и за 1-2 дни,изключение прави този великден за 1 нощувка в една къща за гости.
Винаги ,когато има повече почивни дни ходим при баба му на село.Нямам против, но от кога му намеквам или дирекно му казвам да отидем някъде ,отговора е "ще видим " или "няма пари".Това лято той ходи сам да гледа рали в др град за една вечер, тогава намери пари.
Той работи 6 дни в седмицата, не ползвал отпуска отдавна, каза че иска да почива малко и аз си викам че най накрая ще прекараме малко време заедно.,ще отидем някъде, да ама не, искал да ходим на село.Направо откачих,как може грам да не иска да отидем никъде, всичките ни познати обиколиха България, ние само при баба му ходим.
КАК съм ги била мислила нещата, той като ходел оставял 100 лв (за ралито ставаше дума) за всичките трябвало 500-600,пълни глупости и тъпи оправдания.
Просто исках да се оплача ,защото вече се чувствам тотално отекчена от еднообразието в което живея.

Така е робските окови са тежки !!

# 93
Ние също ходим навсякъде с 3 год. ни син. Естествено, местата са подходящи за посещения с  него. Тази година почивката ни беше обиколка на Габрово, Трявна, Дряново, Търново и околностите. Прекарахме си чудесно. За детето беше много вълнуващо, а за нас разтоварващо да сме сред тишината и зеленината.
Написах това, за да кажа, че когато има желание, има и начини да се организира почивка и с малки деца. При съпруга на авторката липсва желание. Иска ти се да сте заедно, но като не е съгласен, ходи с децата и приятелки. Няма да е същото, но е начин да се откъснеш от всекидневието си.

# 94
Всичките финанси в мъжа ти ли са?
Поговори с него. Ако не иска, купи ваучери за теб и децата и отиди с тях.

# 95
  • София
При положение, че мъжът не иска да ходи никъде, бих си събрала децата и майка ми/ приятелка/ колежка и бих отишла за няколко дни някъде. И със сигурност щях да откажа еженеделните посещения на село. Или вариант 2: натоварвам домочадието за село и аз отмарям вкъщи.

# 96
  • София
Пак може да откаже ходенето на село и без да си слага таралеж в гащите- на почивка с 2 деца, едното под 2 години.
Пък и тя самата каза, че не ѝ е зор да ходи сама, а иска семейно- той да си поеме и грижите за децата през това време.
Мисля си, че просто трябва да го изпрати с по- голямото дете на село, за да се почувства ангажиран, а не на почивка сред природата- като начало. Ако не му уври главата, прибавя и второто, а тя остава вкъщи да си почине.

# 97
  • София
Аз до колкото разбрах авторката иска да ходи на почивки със семейството си, т.е. + мъжа й. Точно това и е мъката, че не ходят двамата с него, а тя това иска. Вариантите да му остави децата или пък да ги вземе с нея и всеки да е на разлино място не я устройват, т.к. тя иска семейна почивка. Лошата новина е, че мъжът й не си пада по такива неща и тя няма как да го промени.

# 98
Никой ли не забеляза, че може да са от ония двойки, за които е неприемливо (граничещо с неморално) мъжът и жената да се разделят и да преспиват на различни места? Демек я е мръднала жената, я е изневерила. Мисля, че го има и тоя елемент.

# 99
Може и това да го има. Но според мен, не му се дават пари за хотели. Нали може да отиде на село.   Whistling Whistling Whistling

# 100
А какъв е проблемът да посетиш музей със спящо бебе?
Щото моето спеше денонощно и се будеше само за хранене в първите три месеца. Водих го и на балет, защото трябваше да придружа кръщелницата си. Беше на 3 години и се забавлява. Не е вдигал шум и пречил. Сега не бих могла да го замъкна  Mr. Green

# 101
Етървата беше в същото положение. Хвана щерката и я заведе с нейни приятелки за няколко дена из България. Беше преди 4 години. Все още слушам от общите ни свекъри как хойкала и изневерявала на сина им..тооолкова години само това бучат.

# 102
  • София
Етървата беше в същото положение. Хвана щерката и я заведе с нейни приятелки за няколко дена из България. Беше преди 4 години. Все още слушам от общите ни свекъри как хойкала и изневерявала на сина им..тооолкова години само това бучат.
Ами тази етърва, защо не им е казала на тези свекъри, че ако сина им я водеше някъде, нямаше да й се налага да "хойка" сама? И как се хойка и изневерява с дете/деца на почивка? Явно момичето е по-свито и са и се качили на главата.

# 103
На селяни и простаци с дълбоки предразсъдъци нищо не можеш да им обясниш, няма да поискат изобщо да те чуят, защото отдавна са те осъдили. Боклук си и точка, щом не си същия като тях, няма начин да не си.

# 104
  • варна
Какви робски окови, какви изневери, какви 5 лв?
Като казвам, че ходим на село не е всяка събота и неделя, ходим на плаж,  в морската градина, при приятели на гости, не е чак толкова зле колкото си го представяте, може би и аз бях доста афектирана.
След като се поуспокоих и поговорихме, разбрах, че и до някъде и той е прав. Синът ни е доста палав и буен, крещи, вика, не стои мирно.Трудно ходим да пазаруваме пък за друго незнам.Както споменах в момента няма на кои да оставим децата.

Общи условия

Активация на акаунт