Декемврийчето не спира да лудува, а мама е на вълна да пазарува! - Тема 5

• 46 311
  • 728
  •   1
Отговори
# 690
Момичета гледам, че обсъждате лекарите и се сетих - колко време преди раждането е добре да се уговорим с лекаря? И аз ще се възползвам от избора на екип и мислих да говоря с лекаря октомври, но сега се замислих да не е късно тогава?

# 691
Аз нали отидох да се уговарям с лекар за раждането. Той ми каза да отида при него 45 дена преди термина, да почне да ме следи редовно оттам нататък, да правят записи и т.н. Но не знам за нормално раждане как ще е, аз ще съм секцио.

# 692
И аз мисля да съм секцио засега, а за нормално още се чудя малко, но пък и ме притеснява при нормално дали изобщо лекаря ще дойде, особено с всичките празници през декември.

# 693
Да ви кажа една история от миналата година че с тези празници  гледам много сте се притеснили. Една приятелка термина и някъде през януари и има насрочено секцио за към 10-ти да речем не помня точната дата обаче на Нова година почва много да и се ходи да пишка отива през 5-10 минути но не разбира че и изтичат водите. Някъде през ноща срещу 1-ви разбират че явно ще ражда и отиват в болницата и ражда със секцио защото нея я е страх иначе лекаря и казал че е още малко да са се забавили и е щяла да роди нормално че нямало да има време за упойки. Нейния лекар си дошъл нямало никакъв проблем а даже на 1-ви бил именник но човека си е свършил работата нито е бил пиян нито нищо.

# 694
Аз си мисля, че за нормално раждане не е фатално ако имаш уговорка с някой лекар и той не успее да дойде по някаква причина, да прати да го замести негов колега, който да има ангажимент. Важното е да си има някой да си те следи постоянно.

# 695
Здравейте тумбаланки Hug Чета, че пишете за запис на тонове....предната бременност не са ми правили такова нещо newsm78 Честно казано не съм и чувала никой от моите познати да е ходил на такова нещо ooooh! Аз ли съм пропуснала нещо, докторите ли? Не съм виждала в кабинетите за консултации на аг- тата някаква техника #Crazy пак се метнах в размисъл...

# 696
Ами аз знам, че на всички правят някъде след 7-8 месец, особено пък в 9-я е задължително. Лягаш, овързват те с едни колани през корема и на една машинка излиза запис на хартия май с контракциите ти и със сърдечния ритъм на бебо. Това доколкото аз съм запозната  Peace

# 697
  • Варна
lookfor, и на мен с предната бременност не са ми правили такива записи на тонове, иначе четях в отчетната, че масово правят на момичетата, но и от моите приятелки във Варна никоя не е ходила, явно си зависи от лекаря. Тази бременност се следя при друг и ще видим как ще е.

За празниците си мислих, че тази година сме облагодетелствани, че няма много почивни дни, 31 и 1 се падат събота и неделя  Mr. Green и се надявам лекарите да не са запразнили много. Mr. Green

Askata, аз мисля някъде към средата на седмия да отида да пробвам да се уговоря.

# 698
Гануша и моята идея е такава - към средата на седмия месец да отида.
А за лекаря на мен ми е важно да е лекар на който имам доверие и ще съм спокойна, ако го замества някой случайно изпратен ще се притесня много. В едната болница, в която мога да отида ще съм спокойна, защото познавам целия екип лекари и акушерки и са страхотни хора и професионалисти, но пък техниката им е много стара и това ме притеснява. Иначе лекарите там казват, че ако всичко е нормално няма да има проблеми, обаче на мен не ми се рискува.

Сетих се и още нещо - в края на месеца ще правим сватба и ще има ди джей. Силната музика дали вреди по някакъв начин на бебчето. Мисля да предупредя да не е много силна, но пак се чудя.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 12:23 от Askata

# 699
При мен бебка още от сега реагира на силен шум (миксер, прахосмукачка). Мм искаше да ходим на кино, но не смея, че ще ме ритка много.
 За раждането, аз съм се разбрала с лекарката от ЖК, да си раждам при нея. Не сме говорили с подробности за раждането, само знае, че искам да е нормално.  Още първите месеци ми каза, че след 30-та седмица ще се виждаме по-често за прегледи и записи. Simple Smile още малко остава да си гушкаме бебоците 🤗

# 700
Момичета, здравейте!
Аз се чудя дали да раждам в частна клиника/по-мизерна/ или в нашата си /нова, с нова апаратура и т.н./ без да плащам. Все още нямат анестезиолог, а пък на мен не ми се рискува, че не знам какво би могло да се случи.
Офффф, да ви се оплача имам пак гъбички, те ме атакуват всеки месец. Бях при АГ и той поиска да види какво се случва, но аз отказах, защото не съм запозната с това до кой месец имат право да работят със спекулум-а. /Бях чела един пост на едно момиче, че след един такъв преглед в 8-ми месец, на другият ден и паднала тапата Shocked/. Та можете ли да ми кажете до кой месец може да се правят гин. прегледи?
Някакви предложения за лекуване на тези ГЪБИ? Сега слагам Клотримазол, но нищоооо. Не искам бебо да се ражда с някакви инфекции Praynig. Помогнете ми!

# 701
Чоки, аз не мога да ти отговоря, но може другите момичета да имат повече инфо. Иначе и при нас не гледат докторите, но аз си казах на моята доки, че искам да ми се правят записи на тонове и тя ме прати в болницата - родилното и там в предродилна ми правиха. Но за целта си плащах по  лв. за запис.

# 702
Здравейте мами искам да попитам чувствате ли тежест сутрин в коремчето и знаете ли от какво е предизвикана? Моята катрин по цяла нощ е активна Р азбойничка. Много рита възможно ли е от това да усещам тежестта?

# 703
Мисля си, че е нормално това чувство на тежест. И аз вече през последната една седмица не мога да спя нощем и постоянно се събуждам от ритници  Laughing даже ММ ми постави веднага диагноза,че не било нормално да рита толкова много... Ами мъже, нищо не разбират  Joy

# 704
  • Лондон
Охххх,тези мъже...  ooooh! Имам чувствотп ,че колкото и да са съпричастни с нас ,никога няма да могат да ни разберат на 100%.
И както сте започнаши с оплакването,мен пък мн ме боли опашната кост.Заседя ли се повече време на стола,после едва вървя от болка Tired А инаме вече си усещам,че съм трети триместър-хормоните бушуват яко,апетита е на макс,сдържам се,естествено,не ям каквото ми падне пред очите,но се хващам често да мисля за храна Whistling

Общи условия

Активация на акаунт