Декемврийчето не спира да лудува, а мама е на вълна да пазарува! - Тема 5

• 46 307
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
Аз пък вчера получих първите си дрешки от една приятелка. Започнах да си ги разглеждам и беба като се развълнува, то едни подскоци, едно местене из корема ми Simple Smile сигурно защото и аз се вълнувах и съм и предала на нея Simple Smile

# 706
Choki,  аз мисля че е добре да ти вземат секрет за  микробиология и да ти изпише адекватно лечение.А той може и повърхностен секрет с ръкавица да ти вземе.  Доколкото съм чувала тази гъбичка която не изчезва е Кандидат изчезва и се появяват.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 18:02 от bob_ka

# 707
Аската, Илиева23 - шума и високите децибели не са препоръчителни. На мен ми казаха от 5ти месец натам никакво кино защото високите звуци и децибелите в кино зала може да предизвикат контракции. ММ сега ще ходи сам на кино, не смея. А за музиката по-добре да е по умерено, да не е като в дискотека и може би по малко бас. Аз преди 1,5м на моята сватба усещах как корема ми подскача от силната музика в ресторанта а и в дискотеката, но тогава бебка още не ритраше та успях да се развихря и до 5 сутринта. На следващия ден обаче не можах да ходя и да се мръдна, корема на топка и много ме прорязваше, ама аз не спрях да танцувам. Два дена лежане и почивка и бях екстра. Сега обаче няма и да си помисля за нещо такова.

Моята бебка от вчера е във вихъра си и яко ритане, бутане, въртене и всичко което може, най-любимо и е в 11 вечерта да започне да ръчка и я кротясвам с ръката на ММ като я гали от мен не приема това дете, само баща си слуша. Дано си промени режима. Вчера имах много динамичен ден и емоции, цян ден не се спрях на едно място и съответно и тя беше полудяла. Надявам се да се кротне малко, вече и викам малката дивачка, а като отворя сайт да гледам нещо за нея веднга надушва .. е и в момента ръчка пак  Joy

# 708
Днес си видях док. на ЖК която ми е , не се бяхме виждали от 27.07. , че то отпуски , празнични дни, часове нямаше. Каза добре е всичко, да обсъждаме раждането било рано. Доколкото знам тя не изражда вече и не работи в АГ-то, а предполагам може да те изражда само някои от докторите в АГ-то. Бебето било седалищно , но то се върти още , 930гр., 27 седмица,  изследвания кръв и урина ми даде направление. Прави ми и гинекологичен преглед, но само с пръсти.

По темата с микробиологията 3 пъти съм си пускала по мое желание - 15 лв. Взема ми секрет с ръкавица само бърка. Който е предразположен към инфекции – като мен - си е притеснение. Следиш се постоянно и се надяваш да те пропуснат...

# 709
Момичета, благодаря ви за бързото включване! Heart Eyes
Утре съм на консултация и ще го попитам дали може само с ръкавицата. Аз също съм разположена към инфекции и за това при мен могат да намерят винаги добро развъдно место... Close Close

# 710
Сладурки, аз пак да задам един странен въпрос... Някои от вас боядисват ли си косата и с какви бои?
Аз питах гинеколога и той ми каза, че може с безамонячна.
Още в началото на бременността, обаче бившият ми мъж, който също е лекар, ме наплаши, че чел някакви статии в медицински издания, че с боята за коса може да се навреди на бебето и вече 7-8 месеца ходя с израсналите корени, като луда...
То вярно, че съм на кичури де, но вече е малко стряскащо, като се видя в огледалото.
Някакви идеи как да разреша проблема?

# 711
  • София
Аз се боядисвам,не мога да си оставя косата да прилича на нищо Simple Smile И с първата бременност го правих,и сега.Моята фризьорка работи с боя на Loreal,не мисля,че е безамонячна,но не съм и питала де.

# 712
Choki и мен втори месец ме тормозят гадните гъбички. Миналия ги излекувах, сега пак се появиха. Иначе два пъти за един месец ме прегледаха със спекулум. Досега никога не ме бяха гледали, сега почнаха. Ама аз по свое желание вече втори месец и шийката ги карам да я мерят с доплер. Моята гинеколожка пък не иска вече да ми пуска микробиологии, преди ме гонеше да ми пусне, защото аз не исках, сега пък тя не иска.
За боята за коса - имам огромни корени вече, пробвах да се боядисам, обаче не ме хвана боята, изми се на второто миене,  направо цялата. Сега за сватбата ще я боядисам три дена преди сватбата и ще се моля да стои.

# 713
Mama_Ves, и аз се боядисвам веднъж месечно. На моята коса няма как Sad И то с боята, с която си се боядисвах преди. Стандартна, не е безамонячна.

# 714
Аз не мога да не се боядисвам, защото вече имам доста бяла коса. Използвам италианска боя BESS, която съдържа амоняк, но има добавени растителни липозоми и е щадяща. Косата не ми капе изобщо, а се боядисвам на 3 седмици. Аз съм казвала, че не смятам да спирам боядисването, грима и лакирането. Искам да приличам на себе си, така както си ходя и преди бременността.

За гъбичките, на мен докторът по ЖК ми беше казвал, че всяка бременна получавала гъбички. Много бременни не ги лекуват до самия край, а чак тогава прилагат лечение. Не знам другите лекари, дали споделят това мнение.

За тежестта сутрин - и при мен е така. Постоянно си лежа, но коремът все ми се стяга, даже след като си пия магнезия и би трябвало да е подействал. Вече не обръщам внимание на нищо, защото разбрах, че всичко "ненормално" в този период е нормално.  bouquet

# 715
Аз откакто съм бременна се боядисвам с билковите бои на Хена Фокс които са на основата на къна,индиго и касия. Изцяло растителни и нямат вредни химии не покриват на 100%  бялата коса но я оцветява и се получава доста добре и за мен е идеален вариант защото и аз имам побеляло доста и не мога нищо да не я правя.  Аз се боядисвам с кестенявата не знам ти какъв цвят си но тези бои не  могат да изсветляват те са тон върху тон http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D … %D0%BE%D1%8F-v196
Никоя приятелка не и направило впечатление че се боядисвам с нещо различно

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 21:42 от Niss

# 716
Здравейте,
По темата за боята, по-добрия вариант е да не си боядисваме корените. До 4м. фризьорката ми направи балеаж  (дълбоки корени) за да имам плавен преход от кестенявата ми коса към по-светлите краища. Представляваше няколко процедури без да се боядисват самите корени и 5м. подстрижка  по-късо (малко под рамената). Сега не иска нито да ме боядисва нито да ме подстригва, но и мен не ме дразни защото цвета с израстването пак се прилива и отдавна не бях виждала моята коса, а косата ми в началото на лятото беше толкова къса за мен, че сега още не е достигнала старата си дължина.
Аз обаче нямам проблем с бели коси, ако имах щях да пробвам био боя
http://www.armina-bg.com/boi-za-kosa.html

# 717
Боядисвам се редовно с безамонячна боя. Не вярвам да навреди и не се притеснявам.

# 718
Мамчета, включвам се с нещо, което ще е странно за някои, но нали съм фен на здравословното хранене  Flutter В момента е периодът на пресните орехи! Още 2 седмици макс и няма да са пресни! А в тях има доста йод, който го изписват, разбрах, в Испания на бременни, а у нас го има в повечето мултивитамини за бременни   Hug

# 719
И аз се боядисвам с безамонячната серия бои на Palette No Amonia, по-тъмен нюанс обаче и ми покрива идеално беличките коси и нямам никакви проблеми с кожата или друго.   smile3503

Общи условия

Активация на акаунт