Отговори
# 420
някога моя PAP II беше CIN I....

elica_2007, можеш да пиеш кориолус през това време.

Да, възможно е ако не са ти взели хубаво материал за цитонамазка или участъка е много оскъден и не е хванат при цитотото. Но затова гинекологичният преглед задължително трябва да включва колпоскоп Simple Smile

обратно в онези години, колпоскопът беше екзотика. Да, с колпоскоп хванаха нещата. Иначе повечето пъти почва от оскъден участък така или иначе.

# 421
elica_2007 моля те, успокои се и смени лекаря, задължително, аз самата искам да си добре, с перфектни резултати , наплашена си , по добре потърси още едно мнение  Hug

# 422
Благодаря за подкрепата и светите ви

# 423
  • Pomorie
Момичета аз се изгубих малко,  нещо зверски ме натисна работата,  учене и тн.  Да ви кажа направих цито 6 месеца след лонизацията,  и честито 3А група.  Сега ще правя колпоскоп да се види от къде е,  ако няма нищо на колпоскопа леларя ми каза абразио на канала,  биопссия и пак конизация.  Да ви кажа много се разстроих,  чак си поплаках.  6 месеца пия лекарства за да подтисна тази гад и сега пак от начало.  Не е истина просто/за тези които не знаят има ХПВ 16/.  Sad Това е някакъв омагьосан кръг. Лекарят ми каза "добре че имате дете"  направо се разплаках 😣

# 424
neli_cute, не се разтройвай.
Резултатът ти далеч не е толкова лош, че веднага да мислиш за нови конизации!
Направи първо колпоскоп, микробиология, виж от къде може да е тази 3-та група, преди веднага да мислиш за нови интервенции. Кой е лекарят ти, имаш ли му доверие? Направи и втора консултация. Изказване като "добре, че имате дете" за мен е абсурдно  Crossing Arms
Това, че носиш високорисков ЧПВ не е = задължително лош резултат и последствия. Аз нося 3! Важното е да си спокойна, с добра имунна система и да предприемеш най-правилното и щадящо лечение (ако се наложи).

# 425
neli_cute, знам какво ти е на душата. Ти беше със скалпелна нали ?
Но, както е написала  the doors, резултатът все още не означава, че ще се стигне до нова интервенция. Може да е възпаление някакво, може дори да е грешен резултата. Направи си микробиология, виж колпоскопа какво ще покаже, биопсията. Не е задължително да се стигне до реконизация. Кой ти прави операцията, възможно ли е да е останало нещо? Хистологията какво показа след конизацията ти ? Имаше ли тогава цервицит ?

# 426
  • Pomorie
The door лекарят при който реших да отида сега е д-р Попов в гр. Поморие. Сигурно за някой ще е странно,  но в Бургас не намерих на кой да се доверя.  В момента няма как да ходя в Плевен при проф. Томов който ми направи конизацията и за това се довврих на този лекар,  той е онколог,  с много добра репутация и отзиви от пациентки.
Благодаря ти за думите,  донякъде ме успокояваш, аз се моля да е така,  да има възможност да се излекувам без повторна конизация. След две седмици ще направи колпоскопия за да види дали има изменения.  Надявам се и се моля да няма!

# 427
  • Pomorie
Didi със скалпелна при проф. Томов,  чист конус, всичко както трябва.  Освен това 6 месеца терапия да подтисна ХПВ с различни медикаменти от имунолог.  За това бях шокирана от резултата. Изпратих течнобазирана цитонамаска в Геника,  от там е.  Мисля, че са добри,  поне са по добри от Лина в Биргас. Изплаших се,  защото така тръгнах и първия път от 3А, та до конизация. Не че конизацията е срашна,  страшното ми е неизвестното,  това че никой не знае и не може да ми каже как да се справя с това. Аз съм човвк,  който няма вредни навици и се грижа за тялото и духа си,  пине се опитвам Simple Smile,  за това не разбирам кое по дяволите ми пречи на имунитета!

# 428
  • София
за това не разбирам кое по дяволите ми пречи на имунитета!

Вероятно е заради храненето ти. Преосмисли го.

# 429
neli_cute , не че нещо, но напоследък чета и гледах по телевизията предавания по повод тази течно-базирана цито. И отзивите не са добри. Накратко - резултатите не са точни и често доста завишени.  Не знам до колко може да е вярно всичко това, аз лично бих заложила на резултата от колпоскопа и от биопсията, ако се стигне до нея.

# 430
neli_cute, искрено ти съчувствам. Абразиото е много добро решение, за да се види как са нещата навътре -знаеш, че ЧПВто често прави ендофитни. Не се разстройвай, дори да се наложи да правиш пак нещо, по-малкото зло е.

# 431
  • София
neli_cute, точно щях да питам това 3А дали е от Геника и гледам, че е баш от там. Я вземи пусни и една нормална цито някъде другаде. А колпоскопът си е задължителен, ама що ли си мисля, че всичко ще ти е ок на него. Успех  Hug

# 432
  • Pomorie
Смятате ли,  че в Геника може да е завишен наистина резултата?  Много странно наистина. Благодаря ви момичета,  малко се поуспокоих,  ще взема да отида пак при Капка Атанасова във Варна,  преди ходих при нея години наред и бях доволна. Малко ми е сложно пътуването,  но може и да се наложи. Ще правя колпоскоп след цикъла,  така ми каза док,  не знам защо. Т. Е. След две седмици.

# 433
След цикъла е за предпочитане, защото организмът е изчистен и се вижда по-добре. Така поне ми обясняваше преди моята генеколожка.
Колкото до резултатите - наистина има голямо значение къде се правят изследванията. На мен на един и същ материал ми излязоха два съвсем различни резултата от биопсията. Субективният фактор човека...
Аз вчера пусках изследване за хормони и при назначаването им докторът специално ме пита къде ще ги пускам, защото не навсякъде ги правели добре.
Така че, пусни изследване на друго място

# 434
Иначе да ви се похваля. Вчера минах на контролен преглед след конизацията и всичките усложнениея след нея. Всичко е наред Simple Smile Зараства и кървенето спира. След 2 месеца съм пак на преглед и на цитонамазка. Желая ви здраве и много положителни новини и емоции, дами!

Общи условия

Активация на акаунт