Отговори
# 525
Аз при колпоскопа имах бяло петно, но док каза, че няма от къде да вземе биопсия.  Rolling Eyes Взе ми тогава само цито от канала.

# 526
kiky, LSIL се причинява от нискорискови HPV вируси, а HSIL от високорискови. Следователно отрицателният тест за HPV има смисъл дотолкова, че ти казва, че липсва и високорисков, но не може да ти каже кой нискорисков ти прави проблема. Ако искаш да знаеш с точност, пускаш изследване и за нискорискови. Ако не искаш, правиш лечение на LSIL и ако не се повлиява видоизменението, докторите ще те посъветват какво друго да правиш.

kashmir, нали раничките могат да бъдат и разни като ерозио, ектропион и т.н. и затова допълнително квалифицират раничката чрез оцветяване и изследвания.

Dara_30, възхищавам се на спокойствието ти предвид диагнозата.

Dados, то при доктора си се ходи като си записваш час по канален ред през кол центъра или сайта на Надежда. Няма лични координати.

# 527
Здравейте отново,

След резултат в Надежда:

II B - нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща HPV (лека дисплазия) CIN 1.
Порцио - койлоцити без атипизъм. СС - муцинозни, повърхностни сквамозни, зрели метапластични и паракератотични клетки. За проследяване! Следваща намазка - 6 м.

Oтидох на второ мнение при доц. Дянкова, колпоскопия - в норма. Изследвахме HPV - всички видове - ниско-, средно- и високорисови - всички са отрицателни. Сега чакам резултат от цитонамазката при Дянкова.

Но възможно ли е да имам LSIL съдържаща HPV, при условие, че нямам HPV?

# 528

Много интересно!...
Освен да не са взели материал за HPV изследването от правилното място или единият от двата резултата да не е верен, което е най-гнусната възможна ситуация.

При всички положения аз бих била бясна.

# 529
Kashmir, доколкото знам раничките са червеникави на цвят. То и от там идва "раничка", макар че няма нищо общо с истинска рана.

Becky Bloomwood, разбира се, че се притеснявам, диагнозата е сериозна. Просто се опитвам да не се фокусирам върху страха, защото от това няма никаква поза, а дори може да навреди. Такъв е живота, няма как да избягаме от болестите. Просто гледам да правя нужното стъпка по стъпка и да си мисля повече за хубавите неща, които се случват.

# 530
  • София
becky bloomwood link=topic=937040.msg34110580#msg34110580 date=1479998683]
kiky, LSIL се причинява от нискорискови HPV вируси, а HSIL от високорискови. Следователно отрицателният тест за HPV има смисъл дотолкова, че ти казва, че липсва и високорисков, но не може да ти каже кой нискорисков ти прави проблема. Ако искаш да знаеш с точност, пускаш изследване и за нискорискови. Ако не искаш, правиш лечение на LSIL и ако не се повлиява видоизменението, докторите ще те посъветват какво друго да правиш.

becky bloomwood , Благодаря ти за отговора. Ще изчакам резултата от микробиологията, предполагам че ако не е чиста проблема идва от там...Но ме смущава това, че е наличен нискорисков HPV вирус, което предполага лечение доколкото се ориентирах от всичко написано с имуностимулатори, което обаче може и да не повлияе за изчезването на вируса.....

# 531
напълно е възможно HPV и нечиста микробиология да бъдат в съчетание, да не кажа дори класическа ситуация.

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 19:39 от becky bloomwood

# 532

Много интересно!...
Освен да не са взели материал за HPV изследването от правилното място или единият от двата резултата да не е верен, което е най-гнусната възможна ситуация.

При всички положения аз бих била бясна.
Дянкова каза, че вярва на цитонамазката от Надежда, която показва HPV, от друга страна тя взе материал за HPV изследването.....да видим какво ще покаже нейната цитонамазка:)

# 533
Здравейте отново,

След резултат в Надежда:

II B - нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща HPV (лека дисплазия) CIN 1.
Порцио - койлоцити без атипизъм. СС - муцинозни, повърхностни сквамозни, зрели метапластични и паракератотични клетки. За проследяване! Следваща намазка - 6 м.

Oтидох на второ мнение при доц. Дянкова, колпоскопия - в норма. Изследвахме HPV - всички видове - ниско-, средно- и високорисови - всички са отрицателни. Сега чакам резултат от цитонамазката при Дянкова.

Да,  възможно е да имаш нискорисков HPV, който не влиза в тези щамове, които се изследват. И при мен така се получи.

# 534
Здравейте отново,

След резултат в Надежда:

Да,  възможно е да имаш нискорисков HPV, който не влиза в тези щамове, които се изследват. И при мен така се получи.
Изследвах всички, вкл. Нискорисковите.

# 535
В началото на декември и на мен ми предстои преглед+цитонамазка, след бременност и лош резултат уж тогава, и ми е доста притеснено. Надявам се всичко да е наред!
Прегледът ще направя в "Щерев", но не с пакет от Офертомат. Някой да има отзиви за цитонамазките там?

# 536
Аз също съм сложила моята док. на 1 страница, мисля си че е добре да има избор от специалисти, да всеки сам си решава при кого да отиде.  Peace
Избор има голям навсякъде, а щом е на 1 страница, се предполага, че доста хора тук са доволни. Нищо лично, но на мен поста на  Дара ми звучи като реклама. Регистрирана от месец, 3 поста в темата, и едни хвалби.....
Не зная също, до колко е коректно това, че си сложила и твоят лекар там, ако само ти си доволна от него.  Peace

Последна редакция: чт, 24 ное 2016, 21:22 от Lemy

# 537
Момичета, здравейте, имам бърз въпрос:
във вторник ми предстои преглед + цитонамазка. Искам да взема две проби от цитонамазката, но се чудя гинеколожката ми би ли имала нещо против това? Просто искам едното изследване да бъде в тяхната лаборатория, второто - в друга. Имам причина да искам да видя дали няма да има разлика в резултатите. Гинеколожката ми работи в Майчин дом - Варна, ако има значение.

# 538
Здравейте отново,

След резултат в Надежда:

Известни са над 40 типа!!! Изследвала си сигурно 33 - това е изследването в Геника.

# 539
Здравейте отново,

След резултат в Надежда:

Известни са над 40 типа!!! Изследвала си сигурно 33 - това е изследването в Геника.

Точно така, изследвах пълния пакет от Геника - т.е. излиза, че все пак може да имам вируса, но се предполага, че е нискорисков?

Общи условия

Активация на акаунт