Отговори
# 540
Аз също съм сложила моята док. на 1 страница, мисля си че е добре да има избор от специалисти, да всеки сам си решава при кого да отиде.  Peace
Избор има голям навсякъде, а щом е на 1 страница, се предполага, че доста хора тук са доволни. Нищо лично, но на мен поста на  Дара ми звучи като реклама. Регистрирана от месец, 3 поста в темата, и едни хвалби.....
Не зная също, до колко е коректно това, че си сложила и твоят лекар там, ако само ти си доволна от него.  Peace

Lemy, регистрирах се в форума съвсем наскоро, когато научих диагнозата си и имах нужда да споделя с хора, които също минават през това. Иначе по какви ли не теми съм чела форума преди това без да се включвам. Не беше задължително да споделям опита си с д-р Атанасова, но се замислих, че не веднъж постовете от форума са ми помагали и сега имах шанс и аз да бъда от полза за някой.
Не съм искала да звучи като реклама, просто споделих радостта си от това, че я срещнах. Всъщност причината да я срещна е именно този форум, когато преди няколко години прочетох хубави неща за нея тук.
Иначе всеки сам избира на кой доктор да се довери. Хората са различни и няма универсален отговор.

# 541
  • София
Момичета, здравейте, имам бърз въпрос:
във вторник ми предстои преглед + цитонамазка. Искам да взема две проби от цитонамазката, но се чудя гинеколожката ми би ли имала нещо против това? Просто искам едното изследване да бъде в тяхната лаборатория, второто - в друга. Имам причина да искам да видя дали няма да има разлика в резултатите. Гинеколожката ми работи в Майчин дом - Варна, ако има значение.
Хора, стига сте се вманиачавали!!!!
Ако искаш да си сигурна, направи си цитонамазка И колпоскопия, това ще ти даде по-адекватна информация от 2 цитонамазки. Доколкото знам, разликата в резултатите от цитонамазките зависи по-скоро от начина на взимане, отколкото от лабораторията.

# 542
  • София
Момичета, имам въпрос към тези минали лазерна вапоризация на раничка на шийката:
 Ако е имало кървене, то колко време е продължило?

# 543
  • Варна
Момичета, здравейте, имам бърз въпрос:
във вторник ми предстои преглед + цитонамазка. Искам да взема две проби от цитонамазката, но се чудя гинеколожката ми би ли имала нещо против това? Просто искам едното изследване да бъде в тяхната лаборатория, второто - в друга. Имам причина да искам да видя дали няма да има разлика в резултатите. Гинеколожката ми работи в Майчин дом - Варна, ако има значение.
И аз съм от Варна ( ако има значение) и съм си правила експеримента с 2 цитонамазки в различни лаборатории. Едната беше в Геника, другата тук във Варна при един професор. От чисто любопитство го направих и общо взето посъвпаднаха нещата, или по-точно нямаше някви разминавания...
Моята гинеколожка й беше все тая дали 2 или 3 цитонамазки ще си пусна... нали аз си ги плащам Wink
Днес дори отново си пуснах , но пожелах този път да не е Геника, а само тук на място във Варна !
И наистина, ако искаш да си сигурна, по-добре да те види и с колпоскоп.
Няма да го мисля сега тоя резултат докато излезе,при положение , че ме видя с колпоскопа и всичко е наред !

# 544
Здравейте,момичета!Писала съм веднъж или два пъти в темата,но я следя редошвно.Набързо предисторията-преди година и половина след 3А и биопсия ме оперираха(радикална трахелектомия)т.е без шийка и лимфни възли съм..възстанових се,следих се и сега година и половина по-късно,пак съм 3А Sadтози резулатат идва след по-голям период,в който не се изследвах вместо на три месеца този път изпуснах 7 и ето от 2 на 3А група....колпоскоп не съм изпускала...и на последния не излезе пробелм..а сега!Не съм говорила още с доктора..малко си дадох време да отдъхна и утре ще го търся!Не знам какво следва от тук нататък..биопсия пак може би не знам..копирах част от резулатата.Идния петък заминавам да живея със семейството си за Германия и резултата още повече ме обърка.. Моля ви за съвети Hug

Патологоанатомия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Цитонамазка генитална   *   Профил   Виж по-долу
Резултат група PAP за PVCU   III A   група   
Резултат група PAP за CC   III A   група   
Категоризация според BETESDA   -------      
Адекватност на цитонамазката:   -------      
1) Задоволителна   *      
2) Задоволителна, но ограничена от:   кръв, левкоцити метапластични клетки      
3) Незадоволителна поради:   *      
Категории:   -------      
Клетки в норма   НЕ      
Плоскоклетъчни Интраепителни Лезии (ПИЛ):   Нискостепенни      
Допълнително описание   *      
Препоръки   *

# 545
цитонамазката показва наличие на нискостепенна Плоскоклетъчна Интраепителна Лезия , което вероятно означава и наличие на ЧПВ при теб.  Hug

# 546
Благодаря за бързия отговор bouquet Всичко това е от ЧПВ..не знам от кой щам,не съм се изследвала,но знам че съм носител отдавна,явно не се отнесох подобаващо сериозно с него през годините и ей го на..след като е ясно,че пак има някакви лезии..биопсия ли трябва да следва?

# 547
Мисля че да, разгледай резултатите с твоя лекар и прочетох някъде че такъв тип лезии се дължат на чпв  Rolling Eyes

# 548
  • Wolwedans
Здравейте,момичета!Писала съм веднъж или два пъти в темата,но я следя редошвно.Набързо предисторията-преди година и половина след 3А и биопсия ме оперираха(радикална трахелектомия)т.е без шийка и лимфни възли съм..възстанових се,следих се и сега година и половина по-късно,пак съм 3А Sadтози резулатат идва след по-голям период,в който не се изследвах вместо на три месеца този път изпуснах 7 и ето от 2 на 3А група....колпоскоп не съм изпускала...и на последния не излезе пробелм..а сега!Не съм говорила още с доктора..малко си дадох време да отдъхна и утре ще го търся!Не знам какво следва от тук нататък..биопсия пак може би не знам..копирах част от резулатата.Идния петък заминавам да живея със семейството си за Германия и резултата още повече ме обърка.. Моля ви за съвети Hug

Патологоанатомия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Цитонамазка генитална   *   Профил   Виж по-долу
Резултат група PAP за PVCU   III A   група   
Резултат група PAP за CC   III A   група   
Категоризация според BETESDA   -------      
Адекватност на цитонамазката:   -------      
1) Задоволителна   *      
2) Задоволителна, но ограничена от:   кръв, левкоцити метапластични клетки      
3) Незадоволителна поради:   *      
Категории:   -------      
Клетки в норма   НЕ      
Плоскоклетъчни Интраепителни Лезии (ПИЛ):   Нискостепенни      
Допълнително описание   *      
Препоръки   *

При направена радикална трахелектомия вероятно първата диагнозата е била инвазивен карцином 1 стадий. Не търси отговори във форма при такава сериозна диагноза. Успокоителното е, че нямаш рецидив, не са описани "ракови" клетки в намазката, а плоскоклетъчните нискостепенни лезии може да се дължат и на зарастването. Консултирай се с онколога извършил операцията.

# 549
Ще разговарям и с доцента разбира се!Просто исках да потърся и вашето мненине  Peace Благодаря още веднъж,стискайте ми палци!Желая на всички добри резултати  bouquet bouquet bouquet

# 550
Не знам дали ЧПВ напълно може да се премахне от организма, но знам, че имунната система трябва да бъде много силна и тази й сила да бъда поддържана. Без цигари, вредни храни и доколкото е възможно без стрес. Моя приятелка е с 3А в момента, бременна е в 8-ма седмица, и се надявам всичко да е наред при нея, но и тя си срина преди много години имуннната система и сега явно все още не може да я възстанови.
Аз бях IIB перди няколко месеца заради бактериална инфекция, но влязох в релси след лечение. IIIA може да значи и наличие на някакви бактерии, не е задължително да е нещо страшно, дори и с предистория. Успех ти желая, Мартичка !

# 551
И не правете непредпазен секс с мъже, носители на HPV, за да не ви заразят отново дори и вече да сте отхвърлили HPV!

Колкото и силна да е имунната система, при системни атаки....

# 552
и защо на уж малък участък, а конизация на нераждала жена?? диагнозата по-вероятно е била CIN...
............

Отбих се при д-р Любомир Христов от Надежда. Отлични впечатления остави у мен.

becky bloomwood този лекар прави ли преглед с апарата за ранна диагностика „LuViva“?  И воъбще има ли определен лекар за преглед този апарат или може да избереш всеки? 

# 553
не разбрах, засега сложих LuViva на заден план и забравих да го питам. Имам усещане, че работи... Определената е някаква жена със сигурност - така ми казаха преди време на рецепцията.

Ако междувременно някой е ходил, нека сподели (може и на л.с.) дали има смисъл това изследване. Аз още се чудя. Или по-скоро не искам да рискувам да си развалям празниците, ако типично в духа на лабораторията на болница Надежда, ме порежат, понеже именно от там ме подпалиха с резултата, който ме върна след години в тази непредпочитана от мен в идеални обстоятелства тема.

# 554
и защо на уж малък участък, а конизация на нераждала жена?? диагнозата по-вероятно е била CIN...
............

Отбих се при д-р Любомир Христов от Надежда. Отлични впечатления остави у мен.

becky bloomwood този лекар прави ли преглед с апарата за ранна диагностика „LuViva“?  И воъбще има ли определен лекар за преглед този апарат или може да избереш всеки? 

Д-р Ваня (Генова) Атанасова прави преглед на апарата "LuViva". Дали е само тя - незнам, но тя със сигурност прави.

Общи условия

Активация на акаунт