Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 603
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Наистина ли четете, че и се вълнувате от някакви анонимки?  Rolling Eyes Аз тях, маймуницата и още един -  два ника, ги прескачам почти винаги.

# 121
Анонимен, а ти коя си? Някаква, дето я е шубе да си напише мнението с форумното си име, ама й е много приятно да нарежда авторката, че била "никоя" в схемата.  Laughing 
Вероятно е етървата Mr. Green

По темата - абсурдно е да кажеш елате, но без деца. И не защото няма къде да ги "т/дропнат", а защото това е много обидно за родителите.

Принципно, ако не искаш гости (твое право), го казваш директно и открито. Успех!

# 122
Хотел да им наеме, на ресторант да ги води....ами то заплатата няма да и стигне на момичето Crossing Arms

# 123
Защо тя ще им наема хотел? Възрастни хора с деца все да имат за две нощувки пари.

# 124
"Защото тя е домакинята" Shocked пак ли сме в Средновековието...
Знаете, че жените са били домакини, защото не са имали професия нали?
Нямам думи...

Вишна 123, когато гостите са у вас- ти си домакинята. Това не означава че си жена без професия, нали? А човекът, който сам или с чужда помощ сложи масата и обслужи гостите си с питие, как се нарича?
А когато ти си на гости- домакинята е друга. Факт, неоспорим!

# 125
  • София

kremi_qkova
Ако съм на твое място им плащам хотела аз....и им казваш,че няма как да се съберете толкова хора в апартамента!
Така като им платиш веднъж хотела ти,надявам се,че ще се усетят...и няма да ви притесняват повече.. Peace
Една подробност- те не ги притесняват, те притесняват само нея, а гаджето ѝ иска да се видят с брат си и семейството му.
Не тя е тази, която може да си позволи да взима решението.

# 126

kremi_qkova
Ако съм на твое място им плащам хотела аз....и им казваш,че няма как да се съберете толкова хора в апартамента!
Така като им платиш веднъж хотела ти,надявам се,че ще се усетят...и няма да ви притесняват повече.. Peace
Една подробност- те не ги притесняват, те притесняват само нея, а гаджето ѝ иска да се видят с брат си и семейството му.
Точно тя е тази която ще вземе решението,защото тя е домакинята,тя ще готви,чисти и гледа двете деца,не вярвам гаджето и , и пръста да си мръдне... Да им откаже и да им вземе хотел - това е решението да няма сърдити..

# 127

kremi_qkova
Точно тя е тази която ще вземе решението,защото тя е домакинята,тя ще готви,чисти и гледа двете деца,не вярвам гаджето и , и пръста да си мръдне... Да им откаже и да им вземе хотел - това е решението да няма сърдити..
Бас държа, че ще й се свидят паричките за хотел! Mr. Green

# 128
Естествено, че ще й се свидят, откъде накъде ще поема разходите на цяло друго домакинство? Аз не бих дала и една стотинка на дърти магарета с деца. А гостите явно са достатъчно нетактични, щом са готови четирима да спят на дивана в хола, само и само да не се бръкнат за хотел.

# 129
Интересно обаче етървата как се е навила на тая схема...що за жена ли е...

Ако братята толкова се обичат, ще си намерят начини за гостуване, няма да я карат само на инцидентни попътни гости.

# 130
  • София
"Защото тя е домакинята" Shocked пак ли сме в Средновековието...
Знаете, че жените са били домакини, защото не са имали професия нали?
Нямам думи...

Вишна 123, когато гостите са у вас- ти си домакинята. Това не означава че си жена без професия, нали? А човекът, който сам или с чужда помощ сложи масата и обслужи гостите си с питие, как се нарича?
А когато ти си на гости- домакинята е друга. Факт, неоспорим!
Може да е и домакинът. Защо реши, че жената е единствената възможност?

Янечек, те може да искат да спят в спалнята, а домакините да отидат на канапето.

# 131
Естествено, че ще й се свидят, откъде накъде ще поема разходите на цяло друго домакинство? Аз не бих дала и една стотинка на дърти магарета с деца. А гостите явно са достатъчно нетактични, щом са готови четирима да спят на дивана в хола, само и само да не се бръкнат за хотел.
Точно за това да им плати тя,белким се ,,усетят,,,че не се прави така... И ако не са супер нагли,едва ли ще поискат да отидат втори път след това... Така тя ще омекоти ,,удара,, върху нея от отказа и..., и няма а имат право да и се сърдят - подслон имат осигурен от домакините..

# 132
Щом гаджето й иска да кани брат си и вижда, че момичето не е във възхита от това, да се заеме той с организацията по посрещането на гостите. Да поеме значителна част от дейностите.

# 133
Ами анонимна или не, това не променя факта, че е права.
Аз ако съм мъж на авторката ще се изнеса аз на хотел, заедно с брат си и близките си. Ще си изкарам два готини дена с тях. После ще се прибера и ще събирам багаж, или моя, или на авторката. Зависи на кого е апартамента, което така и не се разбра. Щот то злобни егоисти има под път и над път.
Имам два въпроса - да предположим, че брата е твоя, да си представим и че можеш да надмогнеш егоизма и мързела, което ме съмнява. Та в тая хипотетична ситуация ще кажеш ли на брат си, че не му искаш децата? Втория въпрос е малко риторичен - Ти дете била ли си? Ако да, хората гониха ли те всеки път от жилището си, щом счупиш нещо?

# 134
 Е как така казвате, че авторката няма право на глас да казва кой да ходи в дома й. Тя най-вероятно плаща половината сметки, а може и половината наем. Защо приятелят й да има повече права?
 Авторке, трябва да проведете разговор с приятеля ти. Той ли ги е поканил без да ти каже? Защо не се интересува от мнението ти кой ще каните във вашия дом?

Иначе виждам, че се притесняваш, че вие ще сте на работа през деня, а те ще са сами в апартамента ви. Има ли причина, поради която смяташ, че няма да пазят?
 Аз ти предлагам, както каза друга потребителка, да ги приемете за два дни. Но без да правиш софри, без да слугуваш, без да чистиш след тях - приятелят ти да ги прави тези неща. Те са негови гости все пак. Все има къде да свиете ценните неща. А и да спят те на дивана, а вие на спалнята.
Мисля си, че нито на тях, нито на приятеля ти, гостуването ще е много приятно и ще се откажат занапред.

Общи условия

Активация на акаунт