Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 378
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 75
Много лесно - казваш на мъжа си, че не искаш целия катун на брат му у вас, а на брата директно казваш, че не е удобно и може да се видите в някое заведение. Децата няма как да не са с родителите си в случая, пък и ще се обидят хората като не им щеш децата, това обикновено се приема твърде лично.
Може малко по-цивилизовано в 21-ви век. Дюшеци на пода - ужас...като в студентските години след пиянски купон.

# 76
И точно защото ми е брат - ми е още по-странно да не мога да съм откровена. Та моят, когато е идвал с жена си на гости, понеже е претенциозен за храна - те готвят. Нито са се обидили, нито нещо е станало. В тях като ходим - ММ приготвя скарата. И какво? Това гости да имам няколко дни и аз всичко да приготвям и да разнасям... да мисля как да кажа, че не ми е удобно - та това са близки хора.

# 77
  • София
Кой каза, че в 21- ви век не бива да приемеш вкъщи семейството на брат си! newsm78
Мислиш ли, че един истински мъж няма да ѝ бие шута на кокошката, решила така да се разпореди? newsm78
Щото, една истинска жена, би била шута но " милото" решило да издаде подобен декрет.
amonqk, тя просто не ги иска никакви- не иде реч да прави всичко сама!

# 78
Мъжът е поканил на гости брат си, с неговата съпруга и две деца, с които очевидно не живеят в един град и не се виждат често. От една страна.

От друга - фръцлива "приятелка", която си събира багажа за щяло и нещяло, не харесва брата и жена му, мрази децата им, тропа с краче и прави демонстрации. Казва "къщата ми", но явно къщата не е съвсем нейна, защото ако беше, нямаше да така грубо неглижирана от мъжа, а щяха да обсъдят поканата от всички страни.

За вас не знам, но за мен няколко неща са очевидни: девойката е просто поредната "приятелка", която се чувства толкова несигурна в това си положение, че се опитва да тропа с краче и да се доказва на терен при всеки удобен случай. Колко малоумен трябва да си (без извинение!), че в жалките си напъни да се докажеш значим, да кажеш на родители, че децата им са нежелани?!? Или посрещаш всички, или никой. Но за това трябва да знаеш какво е "семейство", а на "приятелката" това все още ѝ се губи. И май ще продължи да ѝ се губи, или поне не с този мъж и тази фамилия.

За протокола - нямам братя и сестри, и мъжа ми няма, гости у дома не посрещаме, с преспиване - съвсем.

Въпросът е принципен, за основни отношения и позиции в семейната йерархия става въпрос. Ако приемем фамилните отношения за шахматна дъска, авторката е пешка, която се мисли за царица, и с неразумните си ходове скоро ще напусне игралното поле.

# 79
Кофти работа, че ви е тесничко, а те явно не са най-съобразителните хора на света.Не знам как да им откажеш за децата, мисля че ще бъде супер нетактично от твоя страна, а и вече са се самопоканили и е късно за хък- мък.Вероятно аз бих се изнесла.За една нощ, няма да умра, а и битка за собствената територия би предизвикала много неприятни мигове, които бих си спестила.За другия път ще са наясно, че първо се пита дали е удобно, след това някой се натриса.Ако не са загряли, тогава вече им се казва в прав текст.

# 80
Ами аз не приютавам семейството на девера и няма и да го направя. Има хотели и ресторанти за сбирките от семеен тип. А легла да им постилам не си представям дори. И да ме наречеш кокошка, поне ще съм щастлива кокошка по стандарта - знаете, такава, която живее на воля, а не се вре в клетки с други пернати.

# 81
  • София
Кой каза, че в 21- ви век не бива да приемеш вкъщи семейството на брат си! newsm78
...
Това и на мен ми е странно.Пиша от тел. и ми е трудно да ровя назад. Кой е изтърсил такъв бисер?

# 82
Зависи колко е голям домът. Добре би било и мъжете да се включат в приготвянето на храната, в гледането на децата, иначе, домакинята не е длъжна всичко да свършва сама.

# 83
Креми, ти кога смяташ да се изнесеш - преди или след като приготвиш вечерята?
Защото аз мисля, че това те е издразнило - приятелят ти е поканил гости през главата ти и очаква логистиката от тебе.
Остави го сам да се оправя, не е редно домакинята да бъде поставяна пред свършен факт.
 bouquet

# 84
Aз пък с моето семейство- мъж и две деца живяхме на етажа на брат ми 3 години. Използвахме чисто нови хладилник, фурна, и баня и т.н. Гък не каза човека, и годеницата му.  Mr. Green Сега имаме покана като отидем в Лондон да им гостуваме. Ще спим на дивана им, който както сами казват вече има оформени две гнезда на кокошки. И това не е с идеята да се спестят пари за хотел, а точно за да се видим, да се наговорим, да наготвим заедно след разходка и тн. Но темата не е за мен!
Късмет на авторката! И ще й дам последен съвет(макар и непоискан) да започне да си подготвя менюто, да се представи на ниво пред хората и да казват после, че освен добра домакиня е и добър човек, че ги е изтърпяла два дни барабар с децата им!

# 85
А, то и в нас се изреди половин провинция по времето на соца, а после си траеха, като затиснати.И сега каня, но ако имам свободни легла и не ме ангажират, като екскурзовод, че ми идва мааааалко в повече. Peace

# 86
  • София
Много е важно хората да кажат, че е добра домакиня! Много! После и тиквени медали ще получи. При това положение даже й предлагам да не си разплита чорапите. Аз, ако не получавам похвали от хората, няма да смогна с чорапите.

# 87
  • София
Къде е станало въпрос, че от нея се очаква да им слугува, че не видях?
Тя дори и обща вечеря не предвижда, ами се тюхка, че трябвало да се разкарва след работа да си взима евентуално забравени вещи в жилището.

# 88
mariat , добър съвет си дала, обаче Кремито едва ли ще го оцени.

# 89
Аз не разбрах на колко години са децата?  newsm78
И друго не разбрах- понеже спомена, че са идвали само веднъж у вас и то само с едното дете, откъде си сигурна ,че ще ти потрошат стъклената маса, посудата и имуществото ти?

Общи условия

Активация на акаунт