Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 411
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 90
И на какво разстояние живеете, колко често идват на гости,че бързаш да се застраховаш?
Ох, докъде стигнаха хората- брат с брата да не си гостуват, мъж да не вижда племенниците си.... ooooh!
Хайде сега пък докъде стигнали хората.....авторката няма против брат брата си да вижда......Ти би ли отишла на гости  с преспиване, ако заради това се налага домакините да се изнасят от жилището си.
Затова говорим май.Тръсваш се на някого,само ако има възможност хората да те приемат.Ситуацията си е за възмущение,но към гостите,не към домакините.
Именно.
Остава се някъде където има свободна спалня и условия за деца.

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 22:29 от Анонимен

# 91
А пък можеш и  да се сдобиеш изведнъж с някакъв много  гаден вирус, все пак лято е - вируси дебнат отвсякъде Sunglasses

# 92
  • София
А пък можеш и  да се сдобиеш изведнъж с някакъв много  гаден вирус, все пак лято е - вируси дебнат отвсякъде Sunglasses
Може, лошото е само, че приятелят ѝ не иска да се сдобие с вирус, щото от миналата година не се е виждал с брат си и му е домъчняло.

# 93
Това как ще попречи на виждането, просто ще се видят без нея и без да нощуват  в дома им. Или братовата любов свършва там, където няма терен с преспиване Thinking

# 94
Много е важно хората да кажат, че е добра домакиня! Много! После и тиквени медали ще получи. При това положение даже й предлагам да не си разплита чорапите. Аз, ако не получавам похвали от хората, няма да смогна с чорапите.
EEE, защо буквално го разбираш. Определено ако ще съм домакиня, т.е. някой е поканен у нас, бих се постарала и да ги нагостя. Особено, ако хората ни гостуват или се виждаме 1-2 пъти в годината. Не говоря за запретване на ръкавите и месене на питка, па салати, па салтанати и т.н. Идеята е да си измисли предварително меню, за да й е по- лесно и спокойно. Па нека кебапчетата да са купени топли от магазина! Mr. Green

# 95
  • София
Това как ще попречи на виждането, просто ще се видят без нея и без да нощуват  в дома им. Или братовата любов свършва там, където няма терен с преспиване Thinking
И от какъв зор?
Само защото приятелката се оказва темерут, загрижен за стъклената си маса?
Ти имаш ли брат или сестра?
Ако не сте скарани и да не се понасяте, няма нужда да ти обяснявам защо ще искаш поне веднъж в годината да се видите в домашна обстановка- при този, който може да дойде.

# 96
Приемала съм и сестра ми с децата и приятелката ми с децата за много повече от два дена и повече няма да си го причиня...Не е приятно, особено  когато нямаш условия. Аз самата  не бих причинила на себе си,децата ми и  домакините,  да се тръсна в неподходящо за толкова народ място с  приспиване, само да се видим в домашна обстановка.

# 97
Хайде, хайде!  Stop
 За два дена, голяма работа..... Станалото- станало! Не е нужно да обясняваш на някого да наглежда децата, може да го вметне като шега, че чичото и лелята ще се намесят.
 А бе, хора, това са два дни, след това може да му обясни спокойно, че не са и приятни този тип семейни сбирки и другия път просто да се разберат друго. Вече се знае, че ще идват, неприятно е за такова малко пространство 4ма възрастни и 2 деца но са 2 дена!!!! Пък и все повече се пълниш с негативизъм при свършен факт и си отежняваш положението с изнасяния и  дрън дрън - без деца, стъклената ми масичка....
 Вместо да помисли, което е по лесния вариант как да се чувстват добре и тя и гостито, тя мисли по сложното как да ги изгони, себе си ли или тях и се вкарваш в някакви страхотни схеми, губиш си времето в негативни мисли и то за 2 дена престой!  Crazy

# 98
А пък можеш и  да се сдобиеш изведнъж с някакъв много  гаден вирус, все пак лято е - вируси дебнат отвсякъде Sunglasses
Това не го разбрах.  newsm78

Писах какво аз бих направила, като подчертах, че ситуациите ни са различни. Опитах се да се поставя в нейните обуща, но наистина е трудно както е описана ситуацията. Аз бих настоявала да отида на хотел, защото ми е по-удобно така, и пак да се виждаме в домашна обстановка вечерите (все пак хората май и работят) , но и бих повдигнала въпроса на мъжа си за моите опасения.

Не виждам реално кое ще му е приятното на 6 човека в две малки стаи , малки непослушни деца с родители, които не желаят да вървят по тях и да ги наблюдават активно и домакиня на нокти в дом непригоден за деца.

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 22:29 от Анонимен

# 99
Е, те няма да стоят всички затворени в апартамента! Все пак ще има излизане, разходки, ще се приберат, ще си сготвят и т.н. за пустите му 2 дена..... Сега ако е една седмица- ОК, не е удобно за толкова време. Но два дена минават като 2 часа с гости и със насам-натам.

# 100
Предложението ми беше по-скоро шега. Те вече са се уговорили, не върви тепърва да се отмятат...освен ако не се случи нещо  непредвидено...като вирус Wink

# 101
Добре де, в крайна сметка, ако не искаш да се повтаря-потретва - сготви една супичка от коприва и ориз със спанак например. Не прави закуска сутринта, отиди си на работа.
Разбира се, шегувам се. Просто трябва да говориш с мъжът ти, че занапред не ти е приятно.

# 102
Доколкото разбирам, те искат да дойдат и да преспят във вашето жилище, а вие през това време трябва да се изнесете някъде другаде? За мен това е много по-сериозен проблем, отколкото наличието на деца. Не бих причинила такова неудобство на роднина и мисля, че авторката има право да протестира. Според мен, трябва да седнат двамата братя и да проведат един разговор без недомлъвки, всеки да си каже какво и как мисли - би трябвало гостите да проявят разбиране и ако не друго поне да си стягат децата да не направят някоя поразия. Ако съпругът не иска да влиза в конфликт с брат си и си мълчи, тогава вече не знам.

# 103
Това как ще попречи на виждането, просто ще се видят без нея и без да нощуват  в дома им. Или братовата любов свършва там, където няма терен с преспиване Thinking
И от какъв зор?
Само защото приятелката се оказва темерут, загрижен за стъклената си маса?
Ти имаш ли брат или сестра?
Ако не сте скарани и да не се понасяте, няма нужда да ти обяснявам защо ще искаш поне веднъж в годината да се видите в домашна обстановка- при този, който може да дойде.
Жените имат различни емоционалности...или това беше само за мъжете?
Значи когато мъжът се държи като безчувствено животно, което не отишло да види жена си в болницата или да покаже малки емпатия /тва ако не е темерутщина, не знам какво е/, тя трябва да го разбере....милият той Sad
Сега ситуацията друга - пак жената виновна, тая темерутка...

Защо не си осиновиш цялото мъжко съсловие особено онея, които защитаваш, след като така добре ги разбираш.. Вземи ги под крилото си, че само форумно да ги защитаваш надали е достатъчно.

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 20:17 от Вишна123

# 104
Аз не мога да разбера авторката. Ако това ще зарадва половинката ти какъв е проблемът? Какво толкова ценно ще съсипят, което е по-важно от едни добри човешки взаимоотношения?

Общи условия

Активация на акаунт