Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 621
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 675
Черна станция, те отиват на гости при близки роднини  Peace

При близък роднина, не роднини (момичето не им е роднина), които нямат деца. Много съществена подробност. Нормално е млада жена без деца да не кипи от ентусиазъм да и влязат в къщата две буйни хлапета. И това в добавка към натрапеното гостуване, за което е била поставена пред свършен факт.

# 676
Креми да си помисли този мъж дали е за нея въобще?
Най-добре е приятеля и да помисли дали тя е за него че с това мислене което тя го има ......... "да не ти е в къщата"
Ми тогава какво прави той в нейната къща? Даже не й е взел къща, та да я прибере нея.

# 677
Моля креми да удовлетвори любопитството ми и да сподели каква е възрастта на децата. Първо бяха двегодишно и бебе, после станаха буйни хлапета, после не знам какво... Та питам кратко и ясно: колко са годишни децата?

# 678
Е, че много бързо ги разделихте.

Оправдавате момичето, че още няма навици да посреща гости, няма хавлии и т.н. Ми може и младежа да няма навици да се съобразява с някого и това да му е първата издънка. Все пак от скоро живеят заедно и не са се сблъсквали с такива случки. Догодина ще им е за урок.

Дали са й на нея племеници или не, това не е толкова важно. Важното е те как се държат - като задружна двойка, или всеки си тегли чергата към себе си. В началото мъжа ми на няколко пъти също ме изненада неподготвена като поканил неговите родители за вечеря, ама кой да я направи тази вечеря не помислил. Кога ще се пазарува, готви, шета, като сме цял ден на работа. Е хората си ги посрещнахме, защото те не са виновни, че не сме съобразили, обаче сина им се научи да планува и да си споделя плановете. Не съм отказала гостуване, стига да имаме достатъчно време да се подготвим.

Креми, те идват да преспят два дни у вас. Не се считай за длъжна да им слугуваш. Като нямаш хавлии - казваш че нямаш. Като им се яде, да си осигурят храна. После остави приятеля ти да чисти и пере, а ти не се занимавай с това.

# 679
Аз не искам никой да ми взима къща, а и без значение аз му казах че ако бяхме на квартира щях да се изнеса и повече да не се върна.Няма никакво значение пак казвам.Просто това е че трябва да си изясним ситуацията с него, но и според мен и с тях защото явно не са много наясно за да ми казват то е "просто дете", ама ти си му 'просто майка' и вземи ходи след него, а не аз както беше последния път.

# 680
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Все пак има още неща които трябва да се купят за да е изцяло напълно готов.Но не ми е на първо място да купя хавлии.Колкото и да ми се иска всеки да си има отделни, просто имам други неща в момента които не смятам да споделям.
А да ти в дошло на акъла че се връщат от почивка и си носят хавлии? Толкова ли ти се свидят 10 - 12лв. за две кърпи?
Креми да си помисли този мъж дали е за нея въобще?
Най-добре е приятеля и да помисли дали тя е за него че с това мислене което тя го има ......... "да не ти е в къщата"
Ми тогава какво прави той в нейната къща? Даже не й е взел къща, та да я прибере нея.
Ми да го питаме.

# 681
Ако първо беше попитал дали е удобно, а после беше предложил - ще напазарувам, ще направя салатата, ти сготви, аз ще измия чиниите, а после ще ти помагам в чистенето и подреждането след гостите, трудно би било да му се откаже.

Описаният начин на комуникация и съгласуване на дейностите някаква специална хватка ли е или е най-нормалният и практичен начин да се случат нещата, почвам да се обърквам вече в този раздел. Не мога да не се присетя за една тема преди време, в която съфорумки си даваха акъл какви салтанати да направят, за да накарат мъжа си да купи хляб (директен пример от темата), явно има някаква тенденция да се игнорира енерго- и нервоспестяващият подход в полза на гъди-гъди и стискане на палци, че мъжът този път, ах, може би ще нареже салатата.

Само вземам повод от написаното и го побутвам за дискусия, не търся да влизам в директен спор  Peace

# 682
Креми, и аз искам да знам възрастта на детето/децата. Какви толкова пакости е направило предния път?

# 683
написала съм точно и ясно - бебе и 2г дете, преди доста коментара назад

# 684
Двегодишното може да направи огромни бели. Най-малкото една счупена чиния и после трябва някой да лази по пода и да обере всички парченца, защото това дете освен другото ще пляска босо...

Да имаш двегодишно в апартамента си- трябва да си толкова нащрек, все едно са вкарали крокодил.

Имам двегодишно в момента, и бебе, само че аз съм майка им и апартаментът е подробно обезопасен. Най-дългото ни пътуване с двете малки е 30 минути с кола. Багажът им е епичен, изискванията- до небесата. Не знам тая снаха как се е навила на пътешествие, наистина. Едва ли и на нея й е гот.

# 685
Нищо не е направило, защото аз ставах през 5 секунди.Как да направи, нали няма да го оставя и за миг, но не смятам че е моя работа.Аз ако исках да тичам след деца щях да си имам мое

# 686
Сирена, не всички 2 годишни са зверове. Моята на тази възраст отдавна правеше по 2-3 часови пътувания в една посока. Да не говорим, че на обяд спеше по 2-3 часа и вечер си лягаше кажи речи рано.

Е, вярно, трябва си търчане по дире му, за да не направи беля, ама си мисля, че за една счупена чиния, чаша и т.н. никой няма да ореве света. Все пак това са консумативи и всеки може да ги счупи.

Креми, вдигай всичко нависоко и остави родителите да си пазят детето от нараняване, като все пак бъди на щрек за по-опасни дейности.

# 687
  • София
Обич Синеока, признавам си честно, че не съм много гостоприемна, а с годините ми става още по-трудно и уморително да посрещам гости. Затова и моят мъж си знае, че ако иска и много настоява, ще отнесе голяма част от шетането. Просто ми е много трудно ежедневието и гледам да се пестя, когато е възможно.  Peace
Работата е там, че и на него му е натоварено и уморено и в такъв случай си преценява дали може да си угоди на желанията или трябва да гледа по-практично.
Мъжете трябва да знаят, че женският труд у дома е тежък и трябва да се цени.

# 688
Искам само да вметна че моята стъклена маса не само че е стъклена, а и е остра  толкова, че аз съм се издраскала на нея без да искам, да слагам и покривка да предпази ама друго не мога да направя.Да не говоря че имам мебели на терасата който е не възможно да прибера където и да е , а съм на горен етаж

# 689
Креми, не те разбирам. Децата ли те дразнят, мебелите ли си пазиш или чак пък толкова не можеш да ги траеш тези гости.

Не ми се вярва масата и мебелите на терасата да са ти довод за нежеланието. Нещо друго е според мен. Изяснявай го на време, че ако смятате да сте семейство с мъжа ти, все някога ще се случи родата му да ти дойде на гости.

Общи условия

Активация на акаунт