Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 584
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 750
  • София

Само да ти кажа че не е същото, първо защото се виждате веднъж годишно и втори има огромно значение дали са с деца или не!И аз без децата с тях си изкарвам толкова добре че всички после сме пияни. И да не забравяме факта че са били двама винаги!А сега не са и няма и да бъдат вече това ми е ясно.
Ти утре може да забременеш и като родиш, какво правим?
Обявяват те за за нежелана всички близки и приятели, щото не си сама, а водиш изрод, готов да разруши имота и живота им?
Не се усещаш колко смешно и неадекватно за годините си разсъждаваш.

# 751
Ми какво правим- правиш като цивилизованите майки. Ако детето ти е торнадо (а и да не е), го водиш само на места за деца. И така докато не стане от него нещо прилично. Къмто петгодишна възраст.

# 752
  • Варна
Съгласна съм със Сирената. Моето дете не е торнадо, даже е доста кротко и послушно, но не смятам за нужно да го натрапвам на хората. Дори и за едно гости, какво остава пък за цяло гостуване.

# 753
  • München, Deutschland
Не засяга точно случая на Креми, но считам, че е удачно да го постна тук. От познати/приятели, една-единствена двойка имат дете. Кани ги вече една-единствена друга двойка без дете. Останалите без деца вече се чуват по тел. с тях или намират начин да се видят с единия родител поотделно, докато другият гледа детето. Веднъж изкараха 2 часа приятели без деца заедно с тези с детето някъде навън / на заведение. В последствие едни от бездетните казаха, че им стига за следващите няколко месеца... С родителите на детето се разбират чудесно, но докато то е там, не могат да пият, не могат да останат до 2-3 през нощта, нонстоп му сменят памперси, трябвало да го хранят с определено нещо в определен час... Не се връзва с парти много-много, нито с разходка в 12 през нощта, щото живеем в готин град и ни е скимнало да се разходим нощно време и пътьом да минем през айриш пъба, примерно...

Други наши приятели без деца бяха адски близки с тези с детето, преди детето. Срещаха се на 2 седмици, а живеят на над 100км. Сега говорят по телефона, чатят, но не съм чула да си ходят на гости. На бездетните им е тъпо, че се е получило така, но те искат да се виждат с родителите, не с детето, ако и да нямат нищо против детето. Казват, че хората с детето са се променили... Сигурно е така. Не казвам, че е лошо, но не са онези весели хора, които познавахме всички...

Този пост беше донякъде насочен към мнението на absurt. Никой не те обявява за нежелан, напротив ТИ си все така желан и приятелите ти искат да се видят с ТЕБ, останалото описах по-горе защо и как.

# 754
  • София
Съгласна съм със Сирената. Моето дете не е торнадо, даже е доста кротко и послушно, но не смятам за нужно да го натрапвам на хората. Дори и за едно гости, какво остава пък за цяло гостуване.
Защо да го натрапваш? newsm78
Ако са те поканили на гости с детето, какъв е проблема?
Виж, ако си от майките, които позволяват да се качи на главата на всички и да направи погром, е друг разказ.

# 755
Ние пък не сме развалили нито едно приятелство от преди детето. В едната компания бяхме първите с дете, сега едните и те имат. Ами честота ни на виждане се промени единствено заради работни ангажименти, а не заради децата. Даже като бях майчински се събирахме за уикендите на вила по-често, отколкото като се върнах на работа.

# 756
Горният пример беше за пиещи купонджии, където детето наистина няма място. Ако бяха хора, дето се виждат през деня за разходки или сред природата, можеше да включат и децата.

Аз говоря за посещение на чужди жилища с малко дете. Нито на мен ми е спокойно, нито на домакините.

# 757
Компания от семейни сме. Кой има по 1, по 2 деца. Има и големи и малки деца. Когато се каним на гости- никога не сме канени или ние да сме канили само възрастните. Дори и когато сме нямали деца, а другите са имали, поканата е била за цялото семейство. Другите преценяват дали да си вземат детето/децата или не. Или да ги вземат и по някое време да ги връчат на баба и пак да продължи купона. Всички възрастни обръщат внимание на децата. Когато един път бях изнервена и детето не искаше да яде, приятелка го нахрани, детето на друга бута количката и т.н. Имало е случай дете на близки да заспи- слага се чист чаршаф на спалната- майката го заспива и купона си тече. Дори възрастните се съобразяваме с това какво ядат децата- има алергии и за да не се дразнят домакинята пита дали да сложи това или онова на масата. Винаги ни е било весело, защото не сме се задълбочавали "какво ще стане ако......". Отделно, когато децата са малки излизанията дори на заведение са малко по- рядко. Всеки се съобразява я с режим, я командировки, домашни задължение, училище и т.н. Та като се видим(особено повече от 2-3 семейства)сме толкова щастливи. Децата ни също. До сега не съм чула или да съм била свидетел на нещо счупено след торнадо, надраскани стени и други подобни.

# 758
Креми, много преувеличаваш нещата. Ситуацията  май е страшна само в твоите очи.
Не разбирам защо мислиш,че ти си длъжна да гледаш децата.  както по-нагоре те посъветваха-правиш ясен иструктаж,че домът ти не е пригоден за деца и т.н.
Отпусни се малко и се опитай да си прекараш приятно.
А след това ,отново дълъг разговор (подчертавам разговор, а не скандал) как и дали ще се канят гости в ОБЩИЯ ви дом.

п.с. Това с изтъкването,че домът бил неин, а той бил заврян зет ми е много грозно. Значи ли,че ако е само на мъжа, тои може да си кани гости, без да се съобразява с нея?!

# 759
Е, то вярно, че не сме се напивали нито преди, нито сега, ама пак можем да стоим до 3-4 на маса. Децата не са ни пречили никога. Даже като спят на обед децата и мъжете са щастливи, като сме на вилата, че иначе все работа има за тях, а последните 5 години и те се научиха да спят блажено.

Въпрос на приятели, малко компромиси и желание от всички страни. Който ми е приятел без дете си е останал такъв дори и след като се е сдобил с такова. И преди да стана майка не съм се умилявала от чужди деца, ама не са се създавали и ситуации в които да ми пречат, да правят бели и да ни се качват на главата. Възприемали сме ги за равноправни членове на компанията.

# 760
  • Gotham City
valian1, тя сама си каза, че предишния път тя е гледала детето, защото майката не си е мръднала от стола

# 761
Ми то и по моето дете да има кой да търчи,аз няма да мръдна от стола. Казва в прав текст на родителите, ако те не се мръднат,казва директно на мъжа си и толкоз.

# 762
Да, много е лесно да го напиша ама трудно е да го кажа.Мислиш ли,че въпреки че ставах през 5 секунди не съм ги гледала лошо?И какво стана, те се чудили защо така гледам и защо съм се ядосвала той като отиде в другата стая и всички седят на тая маса.Ами защо ли?
Нека дам един прост пример.Ако аз отида на гости с куче, кучето ми отиде в другата стая и аз си седя на масата без да си мръдна гъза, няма ли да ми се издразните и да ме гледате лошо, при положение че кучето не се връща...А вие няма ли да станете?Ще станете и още как.
Сравнението на куче с дете не е много уместна, но искам да ви дам някакъв пример малко по-различен.

# 763
  • Varna
Дано гостите да не са като моите за които ви писах във самото начало на темата.
При молба от моя страна, ни майката, ни бащата станаха да си видят съкровището им какви ги вършеше а аз не можех, хем на тях да им правя компания, хем да спра погрома в детската стая.
До 12 часа вечерта само до тоалетната и обратно на масата, това им беше  движението.

Но със другите си близки и дечицата им съм нямала подобни изпълнения. Родителите си се грижеха за тях, а не като ония дето все едно детето им не беше тяхно. Дано на Креми близките да не са като моите познати, които като хванаха чашите, забравиха, че имат дете и то дете дето както писах, ми се струваше, че ако можеше и на полюлея щеше да скочи  Laughing Laughing и него на земята да стовари Laughing

Надявам се при Креми да няма тези изпълнения за които писах и гостито да мине весело и спокойно!

# 764
  • София
Аз за кучетата съм категорична дори да са ми най-близките-куче вкъщи няма как да остане.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт