Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 588
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 765
Благодаря ти делта, и аз на това се надявам  Wink

# 766
Да, много е лесно да го напиша ама трудно е да го кажа.Мислиш ли,че въпреки че ставах през 5 секунди не съм ги гледала лошо?И какво стана, те се чудили защо така гледам и защо съм се ядосвала той като отиде в другата стая и всички седят на тая маса.Ами защо ли?
Като стоиш и гледаш лошо като някакво дете, на което са взели любимата играчка, вместо в прав текст да си кажеш проблема ще е така ... Никой не е длъжен да е телепат и да разбира, какъв точно ти е проблема. А ти, от своя страна, си длъжна като имаш такъв да си го решиш (а това не става с цупене, а с говорене). Очевидно на родителите не им е направило впечатление, че детето е отишло от едната в другата стая и няма как да знаят, че ти предпочиташ то да стои кротко седнало някъде около тях като кученце ...
Относно въпроса с кучето - не, няма да те гледам лошо, защото не съм 5 годишна. Ако не искам кучето ти да ходи из апартамента ще го затворя в коридора или ще ти кажа да отидеш и да го доведеш, а междувременно и да почистиш след него ако е направило беля.

# 767
Не знам дали ще се съгласите с мен, но аз съм на мнение, че ТЕ гледат ли си го, няма как просто е невъзможно нещо да стане!Но, тук идва и голямото НО... Crossing Arms
Абе викат ние да се нахраним и пийнем, пък тя за какво ни гледа лошо... никой не знае.
И после моя приятел ми вика е кво миналия път детето направи ли нещо?Ми как да направи, как като е невъзможно аз съм му след гъза буквално и преносно, както искате така го разбирайте.
Няма да чакам, казах го и преди това, за да чуя тряс и тогава да стана, защото най малкото е безотговорно към детето и не уважение към домът на гостите!

# 768
Креми, много преувеличаваш нещата. Ситуацията  май е страшна само в твоите очи.
Не разбирам защо мислиш,че ти си длъжна да гледаш децата.  както по-нагоре те посъветваха-правиш ясен иструктаж,че домът ти не е пригоден за деца и т.н.
Отпусни се малко и се опитай да си прекараш приятно.
А след това ,отново дълъг разговор (подчертавам разговор, а не скандал) как и дали ще се канят гости в ОБЩИЯ ви дом.

п.с. Това с изтъкването,че домът бил неин, а той бил заврян зет ми е много грозно. Значи ли,че ако е само на мъжа, тои може да си кани гости, без да се съобразява с нея?!

Какъв общ дом? Какъв заврян зет? Младежът не ѝ е мъж, а просто гадже, живеещо в нейния апартамент. Самата Креми го нарича "моят приятел", а не "моят мъж". До "общ дом" има още хляб да изядат.

# 769
Тук не съм съгласна, домът ни е общ да, а той не е мой мъж не само защото не съм женена за него.Но спор за домът няма!Аз така съм казала от самото начало и никога, ама никога не съм натрапвала това без значение какъв е конфликта.
Ако тропна с крак какво ще постигна?Най-малкото ще се изнесе и ще го загубя, а и няма да е честно спрямо него. Не смятам,че това е начина.
Точно защото е нашия дом, искам да реша проблема за напред защото искам да е моя мъж, но пък и смятам че има още време за да съм на 1000% сигурна.Както и сама видях, трябва да ни се сучат още много неща за да сме поне на половината вече обиграни един към друг.

# 770
kremi_q
Извади някаква евтина посуда, детето да я счупи и да не те е яд, пък белким им стане неудобно на тях,че то е счупило нещо и почнат да си го гледат...

# 771
  • Gotham City
Добре де, хора, и какво като и е приятел? Аз с моя също нямам подпис, но сме повече семейство, отколкото някои с подпис. Говоря относно отношенията ни. Недейте до такава степен да се хващате за това, защото един подпис не е чак толкова огромен проблем. Може да си имат чудесни отношения иначе, не виждам, защо толкова се набляга на въпросното документче

# 772
Креми, може би формулировката "Искам домът ни да е общ" е по-точна от "домът ни е общ" във вашия случай. Не те разбрах добре- още не си сигурна на 100%, че това е твоят мъж, но твърдиш, че домът ви е общ.

Добре де, хора, и какво като и е приятел? Аз с моя също нямам подпис, но сме повече семейство, отколкото някои с подпис. Говоря относно отношенията ни. Недейте до такава степен да се хващате за това, защото един подпис не е чак толкова огромен проблем. Може да си имат чудесни отношения иначе, не виждам, защо толкова се набляга на въпросното документче
Абсолютно никъде не съм наблягала на въпросното документче. Ако четеше, а не проектираше собствените си възприятия, щеше да забележиш, че като аргумент, че младежът е само гадже съм посочила изказване на авторката, а не липсата на документче.

# 773
Дори и най-евтината чиния, разбита до дете на 2г., не е нещо безобидно. После трябва някой да коленичи на пода и да обере дребните частици. Щото двегодишното се разхожда босо, ляга по земята и още може да граби каквото види и да лапа каквото намери.

# 774
Да, аз ще обясня кои неща са за ползване.Все ми е тая дали ще ги счупят.Въпросът е принципен. Ако нищо не стане и всичко е наред така и аз ще бъда спокойна за напред.
Но пак казвам, познавам ги...просто ми остава силно да се надявам.Ама много силно.

# 775
Дори и най-евтината чиния, разбита до дете на 2г., не е нещо безобидно. После трябва някой да коленичи на пода и да обере дребните частици. Щото двегодишното се разхожда босо, ляга по земята и още може да граби каквото види и да лапа каквото намери.

Точно!

# 776
Защо някой да коленичи - ще коленичи майката или бащата да почисти след отрочето си.

# 777
Сега ми опиши как се принуждават гости да чистят разбита чиния. Връчваш им кухненската хартия и казваш моля, заврете се под масата да оберете острите стъкълца...

# 778
Сега ми опиши как се принуждават гости да чистят разбита чиния. Връчваш им кухненската хартия и казваш моля, заврете се под масата да оберете острите стъкълца...
Не, не. По стар български обичай следва "Не се притеснявайте, дете е" и притеснено хихикане, с което самоотвержената гостоприемна домакиня се надупва и започва да събира стъкълцата.

# 779
  • Varna
В предишни постове Креми беше писала, че тя хем е домакинствала, хем е търчала след малкото гостенче.
Мамата и таткото нещо не са се включвали. Нея това явно я притеснява. И за това негодува.

Общи условия

Активация на акаунт