Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 502
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 960
Ако я е страх да не го изгуби заради подобна глупост, не знам какво да кажа. В страх не се живее, не може да вървиш срещу себе си, за да задържиш партньора си, защото най-важното нещо е свободата. За мен краят на връзката започва с първия компромис, изобщо не подкрепям всеобщото мнение, че връзка се гради с компромиси, точно обратното - връзката се гради върху свободата и уважението, ако се налагат компромиси, това не е връзка, а нещо като договорка.

# 961
Всички правим компромиси, но когато е нещо дребно, не го и мислим  Peace Ако нещо ще ме разтреперва и натоварва обаче, няма да го направя, който и да ме кара.

Авторката да прецени сама - това й се случва още преди брака, когато мъжът до нея е още в ролята на приятел. Като се оженят, ще бъде в пъти по-зле, брат му и семейството му ще й бъдат роднини и съвсем няма да може да гъкне. Crazy

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 10:45 от _Dana_

# 962
Абсурд, кво ти пука, нали не си ти?
За отношенията в семейството с теб често съм на едно мнение, за разлика от много други теми.  Wink Ако намалиш личните нападки навсякъде може и да се получи дискусията.
Времената и нравите се менят, хората се отчуждават, брат ми е на няколко хиляди километра и така ще бъде винаги, племенниците ми - ще се моля да говорят български, само и защото снаха ми е българка, а можеше да е другояче. Искам децата ми да останат в бг, което надали ще се случи и въпреки странните погледи, които получавам, като го кажа. И да, има хора, които не стават за семейство, не са узрели просто, но го правят. Курсовете за родители трябват да станат по закон задължителни за бременните жени и съпрузите им, да ги научат, че Е добре да имат близки връзки със съпруга си, семейни приятели, не излизания по женски Само и единствено, да не водят децата си на 4 допълнителни занимания и т.н.

# 963
  • Варна
да ги научат, че Е добре да имат близки връзки със съпруга си, семейни приятели, не излизания по женски Само и единствено
Моите наблюдения са по-скоро в другата крайност, че много хора, предимно жените като създадат семейство отсвирват излизанията по женски, в името на благото на любимия. Така че хайде да не обобщаваме. Просто не е добре да се залита в крайности.

# 964
Ама и аз нищо подобно не съм казала, в цялата темата спрягам едно едничко - че истината е някъде по средата. Което не изключва канене на гости. Канене на гости от Двамата обаче, затова и съм на страната на авторката, че нещата не бива да са така. Не Единият да разпореди кой ще дойде. Сядат, обсъждат, решава се - за еди си кое семейство - гости; за другото семейство с децата - излизане на заведение с голям и хубав детски кът, да се занимават и да можем ние да се видим, с третото семейство - сами по женски - аз с жената, а ММ с приятел през това време на риба примерно.
Винаги - на гости; винаги - на кръчма и винаги - само по женски и по мъжки, ми е някак крайно.

# 965
Ама и аз нищо подобно не съм казала, в цялата темата спрягам едно едничко - че истината е някъде по средата. Което не изключва канене на гости. Канене на гости от Двамата обаче, затова и съм на страната на авторката, че нещата не бива да са така. Не Единият да разпореди кой ще дойде. Сядат, обсъждат, решава се - за еди си кое семейство - гости; за другото семейство с децата - излизане на заведение с голям и хубав детски кът, да се занимават и да можем ние да се видим, с третото семейство - сами по женски - аз с жената, а ММ с приятел през това време на риба примерно.
Винаги - на гости; винаги - на кръчма и винаги - само по женски и по мъжки, ми е някак крайно.
И аз съм за компромиси и решаване според ситуацията.Както и да се коментират нещата от двамата.Само,че тука са в двете крайности.Или поне авторката която по принцип не желае гости,а деца -гости изобщо не иска.А дали мъжа и реагира така,защото му е брат или за всички би го направил не разбрах.Та компромис трудно ще се направи.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 11:20 от : )Деси : )

# 966
Имам приятелка, която е 1:1 с Янечек. Не иска вкъщи и туй то. Ми с нея - извън къщи. Тя така си прави и с другите приятелки.
Имам и семейни, с които си ходим ние 4мата и те 4мата - по къщите или по екскурзии.
Имаме и семейни, които са по ходене на кръчми. Аз се съобразявам и с всичките, за мен не е проблем никой от вариантите. За всеки си имам по разрешение, мъжът ми е ОК.

# 967
Курсовете за родители трябват да станат по закон задължителни за бременните жени и съпрузите им, да ги научат, че Е добре да имат близки връзки със съпруга си, семейни приятели, не излизания по женски Само и единствено, да не водят децата си на 4 допълнителни занимания и т.н.

Леле, задължителни курсове, ти нормална ли си? Не че е невъзможно, ако има пари за усвояване, като нищо може да се нароят фирми, предлагащи тренинги за бъдещи родители. И кой ще ги води тия тренинги - някоя вчерашна психоложка като the Дорис, която ръси клишетата едно след друго и си мисли, че разбира и казва нещо.
Оставете хората да си живеят, както им харесва, без да обяснявате какво е добре за тях и да им давате посока на мисълта.

# 968
Аз обичам да ми идват гости.Не съм по ходенето.Не обичам без предупреждение обаче.Харесвам заведенията,но ми е шумно.Иначе мога да стана и да си тръгна когато искам.
А детето непрекъснато води приятели у дома.Много им се радвам.

Янечек съгласна съм по принцип с теб ,че не е нужно да се меси човек в живота на хората.Обаче все повече хората постъпват лошо,държат се нагло и отвратително и т.н. точно с идеята ,че никой няма право да им казва какво да правят.

# 969
  • София /Абсурдистан
Не знам, аз честно казано такава наглост просто не мога да си представя, за мен е нереална. Нямам идея как бих реагирала, единственото, което знам със сигурност е, че пред мен този номер нямаше да мине - имам предвид момента с изнасянето. Всичко друго подлежи на някаква дискусия, но това - твърдо не.
+1  Peace

# 970
Не е до това да се казва на някой какво да прави, а да се просвети народа. За да си знае - той Е ли за семейство и деца или не е, а не да ги прави, пък после да казва Е какво толкова?
Както семейното планиране - трябва ли да се ограмотява народа относно този въпрос или не? Ами трябва, и още как. Както въведоха икономиката в училищата, така ще въведат и курсовете за родителство, въпрос на време е. Както и това колко е важно да се разбират мъжа и жената за децата. А не всеки да дърпа към себе си - аз искам брат ми да дойде в 40те квадрата, троп.

# 971
Обаче все повече хората постъпват лошо,държат се нагло и отвратително и т.н. точно с идеята ,че никой няма право да им казва какво да правят.

И като ги пратят на един курс за родители, наглеците ще се превъзпитат, въобще е идиотска идеята на учиш възрастен човек на нещо. Не си ли научил детето до 7-годишна възраст какво е добро и зло, редно и нередно и как да се държи с другите, няма и да го научиш.
Ако в ситуацията на авторката може да говорим за наглост, даже по-скоро несъобразителност, не е от нейна страна. Не тя ще се натриса в чужда къща с чедядта си и куфарите след почивката.
Пълна Луна, не е ли малко късничко да се просвети народът дали партньорът му е за семейство, когато говорим за бременни жени и бъдещи татковци? Нали предлагаш за такива да има задължителни курсове. Ех, много обичате задължителните неща, не са минали още 40 години от падането на комунизма, затова.
Много интересно какво става, когато бременната не посети задължителния курс, не ѝ се издава разрешително да роди бебето може би Simple Smile

# 972
Е казах ли възрастен, казах в училище.  Laughing Или по време на курсовете за бременни, най-късно, щото тогава е ясно, че си се метнал на семейството и децата, поне малка грамотност да имаш за съобразяване с другите!

Янечек, за нас е късно, но за децата ми си е съвсем навреме.
Естествено, че несъобразителността не е от нейна страна. И гаджето й, и братът имат такъв проблем, но не знаем какво стои зад това. Често ли се случват нещата? Еднократно ли е? Обсъждано ли е? Насадено в стил 'Аз казах, Хау' ли е? Никога ли не канят гости, или просто защото за 6 души няма място? и т.н. и т.н.

# 973
Аз ще поздравя Креми за темата, която ще надмине "С какво ви дразнят свекървите". По нея може да се "каканиже" с години.
Между другото, Креми, родителите на приятеля ти идвали ли са ви на гости и вие ходите ли при тях?
В училище има предмет още в 1 клас  наречен Роден край, във 2 - Околен свят.  В тях част от темите са  Моето семейство, Родословно дърво, Връзки в семейството, Права и задължения на членовете на семейството.
Чудя се тези, които не искат контакти с баби и дядовци, с братя и сестри, един ден децата им как ще направят това родословно дърво.

# 974
И какво ще се преподава в такъв курс за ситуацията в тази тема?

Общи условия

Активация на акаунт