Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 306
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 440
Хайде сега дайте идея как да откажа на братовчедка от моя страна да ми дойдат на гости с преспиване няколко дни/няколко пъти ме пита вече кога да дойдат,аз все отклонявам за по-нататък,все оправдания измислям,но не става вече.../... С малко дете съм, и в момента ми е чудо на главата,не мога да си сготвя и изчистя, пък камо ли братовчедка ми с мъжа и двете и деца да дойдат... Не знам какво да им говоря вече и как да откажа,че да не се засегнат.. Cry Cry Cry
Кажи и направо, че в момента не ти е до гости.
Ако братовчедката пробва емоционално изнудване със студен и раздразнен тон я питаш защо се прави, че не е чула какво и казваш и приключваш разговора.
Като се засегне, че е отървала авантата й теглиш една майна и толкова.

# 1 441
  • София
Анонимен, кажи и това, което написа тук.
Докато детето е малко е трудно, няма как и гости да посрещаш на пълен пансион.

# 1 442
Анонимен, кажи и това, което написа тук.
Докато детето е малко е трудно, няма как и гости да посрещаш на пълен пансион.

Казвам и го вече няколко пъти,че трудно се справям, и дори и до тоалетна не мога да ида...,Тя има дете на същите години,но детето и е по-кротко,на ясла е, а и свекърва и, и върти домакинството..,мъжа и готви.. Имам чувството ,че не ми вярва,че ми е толкова зор и вече за 4-ри месеца 3-и пъти ми звъни да иска да идва,да се видели децата... Shocked А аз съм на предела на силите си,детето ми е много енергично и ми стопява силиците,помощ почти нямам ,а и не ходи на ясла.. Ето днес пак ми е звъняла,не знам вече какво да и казвам,от дума не разбира явно, а не искам да се карам с нея,наистина я ценя...Но сили нямам....

# 1 443
Защо непременно да е АВАНТА. Може пък братовчедката наистина да обича Анонимен и затова да иска да се видят. Всяко гостуване ли приемате, че е с комерсиална цел?

# 1 444
Звънни й ти и й я питай кога е удобно ти с мъжа ти и детето ти да идете на нея на гости, че да се видят децата ви. Макар че това може да е нож с две остриета и тя после да е по-настоятелна, очаквайки да върнеш услугата. На мен не би ми било проблем да съм нетактична с някого, който видимно нетактично настоява да ми гостува.

# 1 445
  • Варна/Лондон
Братовчедката, като има кой да й помага с децата, да се вдигне за един ден и да се видят. Защо да мъкне целия катун?

# 1 446
Ами кажи и в прав текст, недей да увърташ, не мога, не става, гостуването се отлага за неопределен период, докато порасне детето.

Да не би да живеете на морето, та е тоя зор?

# 1 447
Звънни й ти и й я питай кога е удобно ти с мъжа ти и детето ти да идете на нея на гости, че да се видят децата ви. Макар че това може да е нож с две остриета и тя после да е по-настоятелна, очаквайки да върнеш услугата. На мен не би ми било проблем да съм нетактична с някого, който видимно нетактично настоява да ми гостува.
Със сигурност ще искат да гостуват още по-настоятелно, ако тя отиде...

# 1 448
  • София
За мене не е аванта.
Докато съм на гости бих купила основни неща за в къщи, бих помагала за готвене и почистване. Нали целта е да се видим, да поговорим, децата да се опознаят.
Но след като на домакина не му е удобно да стане сега не бих настоявала още след първия разговор. Или бих ги поканила у нас - когато  решат да пътуват.
Така ще се разнообразят, може пък на детето да му е интересно.

# 1 449
Тя иска да и идем на гости,само,че малкия не може да пътува много с кола - почват истерии,ревове...,а това са няколко часа път,а и на нова обстановка с непознати хора не реагира добре,общо взето ще се скъса да реве... На нея не и е проблем гостито, както казах има кой да и чисти и готви и да и гледа детето... А ако все пак отидем /въпреки,че съм сигурна,че до нощувка няма да се стигне заради рева на малкия/,след това няма как да и откажа гостуване...

# 1 450
Братовчедката, като има кой да й помага с децата, да се вдигне за един ден и да се видят. Защо да мъкне целия катун?

Ако е само за нея - няма проблем, ще се справя някак си.. Ама още 3 човека отгоре,две от които са малки деца, а и сме в двустаен апартамент... Няма начин да оцелея...,за бога от 3 дни не мога да си сготвя... Пък камоли за още 4 човека...

# 1 451
  • София
Както стана ясно, това не е случаят на брата на авторката. Видяли се се всичко на всичко за час-два тия два дена, не са се засичали за храна, та дори и за кафе. Братът си е развявал семейството из града, не е дошъл да гледа роднините, в чийто дом се е настанил.
Да, случаят не е такъв.
Обикновено, ако брата дойде за два дни, то домакините си взимат 2 дни отпуска и през ум не им минава да се изнасят от вкъщи, ако ще и на пода да спят. Защото им е приятно да са заедно.

# 1 452
  • София
Анонимен, а не го ли глезиш много бебока?
Нормално е да се впечатли и да реве от нова обстановка, от много нови хора наоколо.
Майката знае как да го забаламоса и да го успокои. Ще  пореве и ще му мине - дете е, впечатлява се и се успокоява от майката.
Но  чак да не можеш да мръднеш никъде, че бебо ще реве - не ми харесва.
Че ти така и за почивка не може да мръднеш.

# 1 453
Анонимен, а не го ли глезиш много бебока?
Нормално е да се впечатли и да реве от нова обстановка, от много нови хора наоколо.
Майката знае как да го забаламоса и да го успокои. Ще  пореве и ще му мине - дете е, впечатлява се и се успокоява от майката.
Но  чак да не можеш да мръднеш никъде, че бебо ще реве - не ми харесва.
Че ти така и за почивка не може да мръднеш.

О опитвали сме,но рева преминава в давене и след това в повръщане...,не му ли хареса нещо и не си ли тръгнем като пожелае - това е крайния резултат .. И да за момента не можем да отидем никъде на почивка,надявам се,че скоро ще го израсте това...

# 1 454
  • София
Нищо му няма на бебока като повърне сополи докато е ревал да се наложи. Все пак се прочиства така.
Не бих си приинила ограничение от почивка и смяна на мястото.
До утре ще е забравил и ще се хили.

Общи условия

Активация на акаунт