Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 269
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 575
На мен ми е много готино, когато майка дойде за няколко дни у нас и още на втория да каже, че много мързелува, нищо не прави, пълен релакс. Дори и на площадката не се налагало да се напряга, защото детето на вън само се гледа и търси възрастния само за да види къде й се намира водата.

Как ли пък не ще я извикам да ми шета за гости.

Ако пък я поканя в момент, в който ще имам 20 човека у нас хич няма да ми дреме дали води дете. То щом ще има деца, едно повече или по-малко няма да навреди. След гостито пък не се чувствам длъжна да го забавлявам, особено ако е над 3. Играчки бол, братовчедка на разположение, баба и дядо също. Хич няма да му е до мен на това дете - от опит знам.

# 1 576
Уфф, всеки си търси под вола теле.

Сега ще ви разкажа истински случай с "гости" пък вие кажете как ви се струва. Аз не мога да го асимилирам. Свекъри - имат двама сина, съответо две снахи. Единият син моли майка си да гледа децата за празницит, за да отидат някъде за празниците, в града, в който живеят (различен от града на свекърите). Другият син моли баща си да отиде при него да му помогне в строителни работи през почивните дни, живее със семейството си в 3-ти град, в недостроена къща, в която има обособени за живене две стаи - спалня и холо-кухня. Та свеки иначе интелигентна жена, решава, че ще отиде заедно с мъжа си при другия син, помъквайки двете деца и кучето на екскурзиантите.

Само да поясня, че ако ставаше въпрос за другата снаха, това нямаше как да се случи.

# 1 577
По принцип не виждам проблем, освен ако ремонта, който се прави, не позволява оставане на много хора в къщата или на малки деца. Примерно - няма баня, няма кухня, няма стаи свободни или такива неща. Иначе нищо ненормално според мен.

# 1 578
По принцип не виждам проблем, освен ако ремонта, който се прави, не позволява оставане на много хора в къщата или на малки деца. Примерно - няма баня, няма кухня, няма стаи свободни или такива неща. Иначе нищо ненормално според мен.

Ами няма стаи. Има една стая за спане и една за хранене и готвене. И свеки е поела ангажимент към единия си син, това не значи автоматично да се натриса с децата и кучето на другия, защото щяло да и е скучно. Пък снахата няма значение, дали и е приятно да и се натриса целия този катун или? На мен ми се вижда абсурдно, но ...

# 1 579
  • София - Рим и обратно

За протокола, винаги бих , ако има нужда. Но, ако някой се опитва да ми вмени подобно задължение, единственото което бих направила е, да кръстосам крак върху крак и да не пипна ни-щич-ко.
Хахаха, Уиш, това е от зодията, и аз съм същият кривак - ако не ми вменят задължителност, ще помогна със страшен хъс и кеф, но само да надуша, че ме юркат - край.

# 1 580
птица, майка ми почина преди няколко месеца, но ако беше жива и аз вече имах друго семейство с деца, още повече в друг град и се виждахме рядко никога не бих й позволила да шета за 20 души, мои лични гости. Дори тя да искаше бих се чувствала провалена като дъщеря ако ми е на гости и я карам да обслужва останалата част от гостите. Майката слугува докато детето е малко, от там нататък ролите се разменят, освен ако детето няма нужда от по-специални грижи в даден момент.
И какво значи, че точно детето на сестрата ще е пречка и авторката ще трябва да го обгрижва? То идва с баба си, която щом го води и ще го гледа (стига авторката да й позволи да има някакво свободно време, извън кухнята, разбира се).
Авторката ясно написа, че майка й идва и тя очаква помощ от нея, но ако внучка й е там няма да може да шета и така първата ще трябва да поеме цялата работа.
Не знам що за извратени разбирания има едната страна (дали аз, или вие двете), но за мен е недопустимо да имам гост в къщата си, още повече мой родител или на партньора ми, и да очаквам от него да шета наравно с мен и то не само за живущите в този дом, а и за още 20 човека Sick

# 1 581
  • София

Вие тези майки за нищо ги нямате. Кога ще пораснете, бе дечица? Кога ще се пуснете от полата и цицата на мама? Кога ще осъзнаете, че тя не ви е доживотен обслужващ персонал, а личност, която пък може да бъде посрещната и като истики гост, а не натикана в кухнята "да помага"? Ей-така, за разнообразие поне.
И че една майка е много щастлива, когато децата ѝ се сещат за нея не само когато имат нужда.
Добре че нямам дъщеря. Много щях да страдам, ако бях възпитала такава егоистка.
Тука се изсили, да ма прощаваш!
Аз имам дъщеря и точно защото знам колко хамалогия е по посрещането на гости, пък и ако са повече, през ум няма да ми мине да се тропосам в хола, за да гледам поредния турски сериал, докато тя хвърчи като финикиец!
Едни нормални отношения майка- дъщеря описа птица и не мога да повярвам, че такива реакции извадихте!
Вие с майките си на Вие ли си говорите и слугини ли ви сервират кафето като си гостувате? newsm78

# 1 582
  • София
Хм, защо майката да не вирне крак върху крак за една седмица? Слугинажът да не е билетче за гостито?

За протокола, винаги бих помогнала, ако има нужда. Но, ако някой се опитва да ми вмени подобно задължение, единственото което бих направила е, да кръстосам крак върху крак и да не пипна ни-щич-ко.
И аз така, ама тук не прочетохме никъде, че майката е викана специално за да слугува.
За мен е ясно, че семейството на авторката има празник- достатъчно значим, за да бъдат поканени много хора, включително и родителите ѝ.
Поради влошените им отношения, сестрата и семейството ѝ не са поканени.
Но, бабата решава на своя глава, да доведе детето, което, според мен, отглежда- не виждам друга причина да е при нея в делничен ден.

# 1 583
Абе защо непрекъснато извъртате нещата, не мога да разбера! Вменявала била, извикала я била да шета, наравно с нея, да обслужва гостите... Момичето ясно и точно си е казало - надявах се на помощта й. Сега, ако не правите разлика между "надявам се"  и "викам я, за да й стоваря всичко", проблемът е във вас, не в авторката.

И да, в такава ситуация едно допълнително дете пречи! Не го знаят тези, които обикновено не си канят гостите вкъщи, а по заведенията. Там и 10 допълнителни да цъфнат, на домакините нищо няма да им стане, само на персонала в заведението свят ще му се завие.
Бабата, ако ще си го гледа детето, което и без това често гледа, за какво идва всъщност?

Зизу, съжалявам за майка ти Hug

Вече казах, според мен е повече от нормално една майка да помогне при нужда. На вас вашите майки не ви ли помагат? Вие не помагате ли и няма ли да помагате на децата си? Ама били се виждали само веднъж в годината!? И какво от това? Майката да вирне крака на дивана цяла седмица по тази причина ли!
ooooh!
Вие тези майки за нищо ги нямате. Кога ще пораснете, бе дечица? Кога ще се пуснете от полата и цицата на мама? ...
Как Сийке, излязла съм от възрастта да се държа за мама. А и майка вече нямам. Така че, по-спокойно Stop Никого не използвам, но винаги ще си помогна да децата и смятам, че така е правилно.

Рticasprujina, колко големи са децата? Да не би свекървата да се страхува да остане сама с двете.
Похвално, че са се съгласили да помогнат и на двамата си сина, но дори и при възможност за подслоняване на повече хора, деца на строителна плащадка нямат място.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 11:35 от птица

# 1 584
  • София
Аз пък друго си мисля. Значи родителите на авторката се виждат често с детето на сестра й, а с нея и найното дете 1-2 пъти в годината, Е защо е нужно в тези редки видания да мъкнат и другото дете, вместо да доидат сами и да обърнат внимание на нея и на нейното /на авторката/ дете? Като дойдат и с другото ще играят ролята на родители и вниманието им пак ще е основно към другото дете. За мен това е обидно, при положение, че често се виждат с него, а другото внуче ведъж годишно. Според мен това е проблема на авторката - иска детето й да си изкара малко време с баба и дядо, но не! Бабата вместо на него, ще обръща повече внимание /защото няма кой друг да го гледа/ на другото внуче. Ми тъпо е.

# 1 585
птица, децата цяло лято бяха при баба си, не са малки и не я е страх. Добра  баба е и свекърва, но точно този случай ме изуми, просто защото тези дни другият син и снахата бяха предвидили да са за заливане на бетон и други такива, и не е едно да се погрижиш само за един човек или за двама възрастни с две деца и куче. Ако трябва да съм честна, май кучето най ме потресе, защото е домашно и на вън не можело да стои. Mr. Green

# 1 586
Ох, като чета темата страх ме хваща за горките възрастни родители. На кого по-напред да угодят. На дъщерята, дето им е тръснала две деца да гледат и куче, или на тази, дето иска бетон да налива. Я накарай един западен пенсионер така да ти ходи по гайдата, че и претенции после - къде кого да заведе. Хората си ходят по чужбините с белите панталони и червените бузки, пък БГ пенсионерът не стига че е беден и болен, ами и на децата си не може да угоди. Добре, че имам само едно дете, ама и не смятам да му слугувам по този начин.

# 1 587
Тук не става въпрос нито за пенсионери, нито за дъщери, нито за тръшкане...  milittana, много ти работи фантазията  Mr. Green

# 1 588
птица, децата цяло лято бяха при баба си, не са малки и не я е страх. Добра  баба е и свекърва, но точно този случай ме изуми, просто защото тези дни другият син и снахата бяха предвидили да са за заливане на бетон и други такива, и не е едно да се погрижиш само за един човек или за двама възрастни с две деца и куче. Ако трябва да съм честна, май кучето най ме потресе, защото е домашно и на вън не можело да стои. Mr. Green
Няма нужда да ми се зъбиш, нито да пишеш за фантазиите ми. Просто си прочети още веднъж поста и пак помисли.

# 1 589
За дъщери със сигурност не става дума Laughing

Общи условия

Активация на акаунт