Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 016
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Добър ден не знам дали тук трябва да попитам но няма друг кои на 21 съм първа бременност и наближава да раждам та се подготвям за раждането и по точно багажа.Та въпроса ми е искат ми термометър но какъв трябва да бъде бебешки за детето или обикновен дигитален термометър  . Благодаря за отговорите и се извинявам за беспокоисвото.
В моя списък пише, че термометъра е за майката  Peace

# 121
О много благодаря за отговора ,че се чудех отново благодаря. Heart Eyes Simple Smile Heart

# 122
Имате ли представа страничните ефекти от Малтофера след колко време се проявяват?
След 3ти прием ме заболя стомаха, но няколко часа след това. И не съм сигурна дали е от него. Сега обаче 4 дни по-късно пак ми се случи така. От вчера следобед ме заболя стомаха и започнах да повръщам. Снощи ходихме до болницата, там ми казаха, че може да е вирус или от някаква храна. Аз този вирус го карах преди две седмици. Пък хич не се сетих да питам дали е възможно да е от хапчето. Сега другата седмица ще си отида до моя си лекар и до тогава смятам да не го пия, да видим как ще се чувствам. Ако това състояние продължи, значи няма да е от него.

А по колко хапчета вземаш на ден? На мен ми изписаха по едно и за сега нямам проблеми.. Пиши какво ти е казал док, че ми е интересно и се притеснявам от странични ефекти  Confused

# 123
Здравейте, сетих се нещо дребно и ми се иска да питам, може някой да знае. Ще раждам на 21 септ, а точно към средата или края на септ е сезона на кестените, които обожавам страшно много. Има ли някаква забрана за бременна/ или кърмачка спрямо хапване на варени кестени, чували ли сте такова нещо?

# 124
Какво те притеснява в кестените? Аз кърмя и ям всичко, което ми се яде. Все пак се храня разнообразно, дори и нещо да не е мега полезно, другите храни ще компенсират. По-скоро избягвай салами и подобни боклуци.

# 125
Всъщност не ме притеснява нищо, не искам като дойде моментът да ми каже някой "ама неможеш да ядеш еди какво си, защото кърмиш", да съм подготвена един вид Simple Smile Благодаря за светкавичния отговор Simple Smile

# 126
  • София
Цитат
Кестените са подходящи за консумация ядки през периода на бременността и кърменето поради малките количества мазнини и масла, които съдържат, компенсирани от високо съдържание на въглехидрати. Съставът им е доста различен от другите ядки, поради което са доста хранителни.
Отварите от конски кестен са забранени по време на бременност и кърмене.

На мен ми бяха препоръчали консумация на сурови бадеми. Ама аз и печени не ги обичам... пробвах и сурови, но не останах никак доволна Sad

# 127
И аз не съм срещала нищо против кестените, а доста се интересувам от хранене  Hug Ако можеш да избягваш хептен боклуците ще е добре: чипсове, салами, нискокачествени торти с десетки е-та вътре!  Peace

# 128
Нямах в предвид конският кестен, а опитоменият, този който се продава за хапване Simple Smile ммммм

А иначе обожавам да си хапвам сладички неща, но от как забременях все на солено ме тегли. Позволявам си понякога чипсове и снаксове, но доста рядко. Без салам не става, но гледам да хапна сандвич сутрин и другите пъти кога ям да е нещо готвено през деня и много плодове разбира се. Мисля, че през целия си живот до сега не съм яла толкова плодове. Изобщо от как установих първо с тест, а после в клиниката, че съм бременна. Колко много съвети приех с това не бива да правиш, онва не бива да ядеш. Да чукна на дърво до сега и с бебчо и с мен всичко е тип топ, не съм променила почти нищо в ежедневието си от преди да забременея, нито пък ям като за двама.

# 129
  • София
Нямах в предвид конският кестен, а опитоменият, този който се продава за хапване Simple Smile ммммм
Текста в цитата е точно за опитомения кестен. Да си призная до преди години не бях опитвала Simple Smile
Купувала съм си печени. У дома съм приготвяла само варени.

# 130
О, то храните, които всъщност са опасни за бременните, не са толкова много! А именно: сурова риба, суши с нея съответно, черен дроб, заради многото витамин А, синьо сирене, миди, стриди, заради мърсотията, която събират, риба тон, заради евентуално високо съдържание на олово. Може би забравям нещо? А дори и тези храни в малки количества може би няма да навредят на бебето! Останалото е пожелателно  Peace

# 131
  • София !
Имате ли представа страничните ефекти от Малтофера след колко време се проявяват?
След 3ти прием ме заболя стомаха, но няколко часа след това. И не съм сигурна дали е от него. Сега обаче 4 дни по-късно пак ми се случи така. От вчера следобед ме заболя стомаха и започнах да повръщам. Снощи ходихме до болницата, там ми казаха, че може да е вирус или от някаква храна. Аз този вирус го карах преди две седмици. Пък хич не се сетих да питам дали е възможно да е от хапчето. Сега другата седмица ще си отида до моя си лекар и до тогава смятам да не го пия, да видим как ще се чувствам. Ако това състояние продължи, значи няма да е от него.

А по колко хапчета вземаш на ден? На мен ми изписаха по едно и за сега нямам проблеми.. Пиши какво ти е казал док, че ми е интересно и се притеснявам от странични ефекти  Confused

Ходих при док. и се оказа, че задържам много газове в червата, от там било всичко. А, и бебчето много ми притискало органите вече, което също допринасяло за дискомфорта. Изписа ми Еспумизан и да не ям неща, който дразнят стомаха.
Малтофера, каза да го спра за сега. Другата седмица пак ще ходя и ще видим какво щи каже, да продължа с него или да взимам друго нещо. Иначе взимах по 2 хапчета.

# 132
Здравейте,
Имам едно притеснение относно тоновете на бебето... Днес ходих на запис и първоначално тръгнаха добре 130-140,но после до края са само в графата между 120-130.Съответно сестрата каза-Не са добри, отиди да говориш с докторката. Отидох аз, тя каза, напротив перфектни били... Ходи ги разбери.. Каза да отида пак началото на септември, а аз съм в 37гс...лошото е, че в нашия град има само една болница...

# 133
Ралица, доколкото знам между 120-160 или 170 са добри резултатите. А септември е другата седмица. Те в София ни пускат тонове на 2 седмици, така че сигурно всичко е наред.  Peace
Редактирам се леко, ако ти е казала началото на септември, другата седмица след сряда отиди пак, че ти си напреднала седмица вече! Успех и леко раждане!

# 134
Момичета, има ли някоя от вас с колит? Или проблемен стомах?
Мене нещо ми се беше обострило тези дни.
Тежест, отделно, че ям повече, накои тежки храни, имам леко гадене почти през целия ден,едно неприятно чувство, киселини ли са, много е гадно.
Не зная каква диета да избера, защото трябва да наблягам на зеленчуци и плодове от една страна, а точно влакнините дразнят стомаха и не се препоръчват при колит.
Пия пробиотик Лактофлор и ми действаше много добре, но след като видях двете черти го спрях.
Знам, че можело и да се пие, но не съм се сетила да питам доки.
Положението е доста неприятно.Дайте някакви съвети. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт