Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 038
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Аз имам, но беля плодовете и зеленчуците и нямам проблем. Само грозде избягвам да ям. Също така леща и боб ям рядко и пак купувам само белени, а и без закуски, пици, дюнери.

# 136
Момичета, бях на ФМ в 30 седмица.Според лекаря бебето изостава с 10 дни.Как се получава така? Много съм уплашена.

# 137
  • София
Момичета, има ли някоя от вас с колит? Или проблемен стомах?
Мене нещо ми се беше обострило тези дни.
Тежест, отделно, че ям повече, накои тежки храни, имам леко гадене почти през целия ден,едно неприятно чувство, киселини ли са, много е гадно.
Не зная каква диета да избера, защото трябва да наблягам на зеленчуци и плодове от една страна, а точно влакнините дразнят стомаха и не се препоръчват при колит.
Пия пробиотик Лактофлор и ми действаше много добре, но след като видях двете черти го спрях.
Знам, че можело и да се пие, но не съм се сетила да питам доки.
Положението е доста неприятно.Дайте някакви съвети. Simple Smile
и аз съм с колит, но през бременността не ми се е обаждал особено. Направих един - два курса с пробиотици, знам, че няма проблем да се пият през бременността, дори има изследвания, според които могат да повлияят добре на бебето с оглед бъдещо предразположение към алергии.  Peace Но имах един- два пъти, когато от сурови зеленчуци /зелени чушки например/ ми ставаше гадно Rolling Eyes

# 138
  • Бургас

Устройва ме Simple Smile Тогава имам рожден ден.Благодаря за отговорите!

# 139
  • Телиш/Плевен
Момичета, бях на ФМ в 30 седмица.Според лекаря бебето изостава с 10 дни.Как се получава така? Много съм уплашена.
Успокой се, нищо страшно не е. Нормално е да „избързва“ или „изостава“, да не говорим и че всяко едно малко трепване на ръката дава отклонения при измерването и излиза, че бебето е по-малко/голямо, отколкото трябва да бъде в съответната седмица.

# 140
Успокой се, нищо страшно не е. Нормално е да „избързва“ или „изостава“, да не говорим и че всяко едно малко трепване на ръката дава отклонения при измерването и излиза, че бебето е по-малко/голямо, отколкото трябва да бъде в съответната седмица.
И моето в 22 беше назад с 4 дни, но като питах лекарката проблем ли е, отговора беше - Все едно, че нищо не съм казала.

# 141
  • София
Момичета, има ли някоя от вас с колит? Или проблемен стомах?
Мене нещо ми се беше обострило тези дни.
Тежест, отделно, че ям повече, накои тежки храни, имам леко гадене почти през целия ден,едно неприятно чувство, киселини ли са, много е гадно.
Не зная каква диета да избера, защото трябва да наблягам на зеленчуци и плодове от една страна, а точно влакнините дразнят стомаха и не се препоръчват при колит.
Пия пробиотик Лактофлор и ми действаше много добре, но след като видях двете черти го спрях.
Знам, че можело и да се пие, но не съм се сетила да питам доки.
Положението е доста неприятно.Дайте някакви съвети. Simple Smile
Няма ситуация, при която пробиотиците да са противопоказни, включително бременността Naughty
И не забравяйте протеините. Те са може би най-важното за растежа на бебето.
Гаденето при мен отмина през 4-тия месец, после 5-ти и 6-ти месец имаше затишие, след това се появиха киселините Sick

# 142
И моето в 22 беше назад с 4 дни, но като питах лекарката проблем ли е, отговора беше - Все едно, че нищо не съм казала.
Няма място за притеснение, ние вървим 10 дни напред, двама лекари ми казаха, че е нормално да има разминаване до + / - две седмици. Причини много, ранна, късна овулация, неточно измерване и т.н

# 143
Тези разминавания са ми странни. Rolling Eyes В нета чета: за 25 седмица например е нормално бебето да е между 650 и 850 грама ( не цитирам точно). Това в чужди сайтове. И се чудя, на който кажат, че се разминава, дали се разминава с повече от тези 200 гр. или просто не попада в златната среда и докторите стресират бременните?  Tired
Аз само питам колко тежи приблизително и това добре ли е?
И тук чета по темите колко съществени разлики има в предполагаемите кг на бебчо и в реалните след раждането! Разминавания над половин кг и в двете посоки!  ooooh!
Ами то някои бебоци се раждат по-пълни, други по-слабички, трети с по- големи главички. А те мерят теглото според бедрото, обиколката на главата, общата дължина на бебо и още нещо беше. И ехографът им изплюва средно тегло според въведените параметри. Е, няма как да очакваме да са супер точни! Crazy

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 23:10 от helios13

# 144
Един лекар от 20та седмица на единия преглед ме беше върнал в 18 на следващия  Crazy, а при мен и в овулацията няма грешка кога е била. Накарах го да мери докато не го изкара точно.  Laughing

# 145
Бъдещи мами имам въпросс,
Имам болка долу ниско под корема като че ли в матката не знам точно къде е тя в момента,ама е под корема и е така от 1 месец,тук  в Лондон ми казват,че се разтяга матката,ама тя болки 1 месец нормални ли са,някой да има такова нещо,,? Боли ме като ходя,много трудно мога да застана на един крак при оличане примерно,вечер особено не зноам през ноща какво се случва,но болката става много по-силна.. бях на един частен,каза плацента превия,тука казват нищо ти няма. ще ходя др седмица на още един скан,просто исках да попитам някоя мама има ли нещо подобно.. newsm78  bouquet

# 146
Бъдещи мами имам въпросс,
Имам болка долу ниско под корема като че ли в матката не знам точно къде е тя в момента,ама е под корема и е така от 1 месец,тук  в Лондон ми казват,че се разтяга матката,ама тя болки 1 месец нормални ли са,някой да има такова нещо,,? Боли ме като ходя,много трудно мога да застана на един крак при оличане примерно,вечер особено не зноам през ноща какво се случва,но болката става много по-силна.. бях на един частен,каза плацента превия,тука казват нищо ти няма. ще ходя др седмица на още един скан,просто исках да попитам някоя мама има ли нещо подобно.. newsm78  bouquet

Нормални са.Аз съм вече в трети и още от началото съм си така.Сега позатихнаха но в първия месец бях по същия начин от нарастване н матката е.но чак така силни не са ми били.Да се консултираш с още някой?Но пък щом ти казват че няма нищо.Изписаха ли ти нещо?

# 147
Не те през ноща са непоносимо,нема да стана да св обърна нищо... Като ходя малко повече и край,умирам от болка... Аз знам че болки са нормални,но такива не съм сигурна.. Бг лекаря ми изсписа но шпа и спазмалгон и магнезии,но тукашните ми ги взвха и сега пия само магнезии и прегнаткеър... Съмнявам се наистина да не е плацентата.. Дано вс е окей др сеемица,но наистина много ме боли ..

# 148
За чак такива болки настоявай добре да те огледат, много ми се виждат. И ако може някой да ти прати повечко но шпа, при мен много помага.

# 149
  • София
Ralexandru, аз бях с ниска плацента.
Отговорът на гинекологът по касата беше "ще те боли". Частната гинеколожка ми забрани абсолютно всичко.
Не ме боля нищо само в 6ти месец. До 5ти ме боля от вдигането на плацентата, а после от разтягането на таза.
Родих преждевременно, но заради високо кръвно.
Педиатърката дойде ден или два след изписването ни. Аз не можах да стана от леглото (мъж ми ми помагаше и при лягане и при ставане). Тя предположи, че са ми правили епизиотомия Simple Smile

Ходенето ми беше непосилно занимание. Разстояние, което обикновено изминавах за 12мин, тогава изминавах за 30-40 мин.

Общи условия

Активация на акаунт