Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 766
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • ту тук, ту там
Щом не са болезнени, значи би трябвало да са подготвителни! Вземи две но-шпа и си полегни. А в коя седмица си всъщност?

# 166
Щом не са болезнени, значи би трябвало да са подготвителни! Вземи две но-шпа и си полегни. А в коя седмица си всъщност?
В 36-та вече. Чудя се просто това ли са контракциите... Истинските ми каза докторката, че няма как да ги объркам, защото са съпроводени с болка, но при мен няма..

# 167
  • ту тук, ту там
Значи не са истинските! Спокойно! Наистина са много болезнени същинските! Simple Smile

# 168
Значи наистина ще ги позная  Simple Smile Отминаха вчера, де.. Днес не ме е стягал все още корема  Simple Smile

# 169
здравейте,искам да питам дали някоя е пила сероксат-антидепресант по време на бременност

# 170
здравейте,искам да питам дали някоя е пила сероксат-антидепресант по време на бременност
Не съм пила по време на бременност. Психиатърът, при който ходиш, най-добре може да прецени ползата и нуждата от това да го пиеш по време на бременност и дали да се промени дозата. Всеки случай е различен.

# 171
аз знам,че не се пият попринцип антидепресанти, и ако преди това си ги приемала година-две, трябват няколко месеца за да се изчисти организма,преди да решиш да си правиш планове за бебе, веднага преди това трябва да ги спреш  Simple Smile
сега, не съм лекар, не мога да кажа в твоя случай как е, но на мен това са ми казвали и така знам Simple Smile

# 172
Като бях в болницата имаше едно момиче, което пиеше антидеприсанти преди да забременее и не се чувстваше добре без тях, но лекарите и забраниха да ги пие, както и лекаря, който и ги беше изписал.

# 173
Здравейте,
питането ми е към тези мами, които имат опит с електрически помпи на Медела. Моля за съвет кой модел е по- добър. Аз имам НУК, но чета, че с тези на Медела се стимулиралo образуването на кърма, с тях било като все едно бебето си суче и т.н. Моята бебка я мързи да суче и кърмата ми намаля, та се чудя дали да не купя такава помпа.

# 174
  • София
Хм, аз имам електирческа на Медея, никога не ми е хрумвало, че прилича на сукането на беб  Flutter Дърпа си с вакуум  Crossing Arms на мен усещането ми беше неприятно.
Според мен има смисъл да я вземеш, само ако 1.имаш повече кърма, отколкото бебче изяжда и 2. ако имаш отворени, лесно течащи канали, както и стегнати гърди - иначе вакуума работи напразно  Peace

# 175
Хм, аз имам електирческа на Медея, никога не ми е хрумвало, че прилича на сукането на беб  Flutter Дърпа си с вакуум  Crossing Arms на мен усещането ми беше неприятно.
Според мен има смисъл да я вземеш, само ако 1.имаш повече кърма, отколкото бебче изяжда и 2. ако имаш отворени, лесно течащи канали, както и стегнати гърди - иначе вакуума работи напразно  Peace

Здравей, кой от двата модела имаш?
Вакуума много ли е силен?
Колко време я използва?

# 176
  • ту тук, ту там
Момичета, мога ли да изпия едно (едно-единствено) хапче мента-глог-валериана? От сутринта съм с адско сърцебиене (до 120 удара в минута) и ми причинява ужасен дискомфорт. Не мога да си вдигна главата от леглото (това едва ли е от сърцебиенето де), а кръвното ми е нормално към ниско. Пак си улових и аритмия еднократно.

# 177
  • София
Pepich, еднофазната. Нямам база за сравнение, но за мен вакуума беше силен - с неправилния размер фуния или ако не нагласиш добре гърдата, ставаше беля.... При мен нищо не изцеждаше - никога повече от 20 мл. не съм изцедила с помпа  Thinking напрактика не съм я ползвала почти, можех да изцедя нещо смислено само ръчно  Whistling

# 178
  • София
Здравейте,
питането ми е към тези мами, които имат опит с електрически помпи на Медела. Моля за съвет кой модел е по- добър. Аз имам НУК, но чета, че с тези на Медела се стимулиралo образуването на кърма, с тях било като все едно бебето си суче и т.н. Моята бебка я мързи да суче и кърмата ми намаля, та се чудя дали да не купя такава помпа.

Здравей, Pepich . Ако имаш въпроси и затруднения относно кърменето на твоето дете мога да ти предложа да пишеш в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=927770.495;topicrefid=20  Казва се Бързи въпроси и отговори по темата Кърмене.Там опитни майки могат да ти дадат съвет.
Има и подфорум Консултации за кърмене http://www.bg-mamma.com/index.php?board=409 , където може да пуснеш своя тема с въпрос и ще ти отговори консултант по кърмене.
Винаги може да звъннеш на националния телефон на Ла Лече Лига или да им пишеш имейл.Има много неща, които можеш да направиш, за да се справиш с проблемите с кърменето, а консултантите ще те посъветват.
Помпите цедят кърмата чрез вакуум, а бебето суче чрез масажни движения и действа върху хормоните на майката.Това, обаче, не прави помпите безполезни, защото кърма се образува с механична стимулация и когато гърдите се изпразнят се пълнят наново.Колкото повече се изпразват гърдите, с толкова повече кърма се пълнят. Т.е. ако бебето суче често и без ограничение или цедиш често.
Аз съм имала електрическа медела мини, а доколкото знам другата е двуфазна. Тя се опитва да имитира сученето на бебето, което в началото на засукването е бързо почти като вибриране и после има няколко дълбоки и силни засуквания.
Естествено, няма как да се имитира сучене на бебе, както и няма шише на пазара по подобие на гърдата.Но наистина-помпите действат и допълнителната стимулация е най-доброто, което може да се направи ако бебето не суче добре и достатъчно.

# 179
Момичета, мога ли да изпия едно (едно-единствено) хапче мента-глог-валериана? От сутринта съм с адско сърцебиене (до 120 удара в минута) и ми причинява ужасен дискомфорт. Не мога да си вдигна главата от леглото (това едва ли е от сърцебиенето де), а кръвното ми е нормално към ниско. Пак си улових и аритмия еднократно.
Аз бях с 137 пулс доки каза , че за бременни е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт