Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Pepich, еднофазната. Нямам база за сравнение, но за мен вакуума беше силен - с неправилния размер фуния или ако не нагласиш добре гърдата, ставаше беля.... При мен нищо не изцеждаше - никога повече от 20 мл. не съм изцедила с помпа  Thinking напрактика не съм я ползвала почти, можех да изцедя нещо смислено само ръчно  Whistling

Благодаря за отговора.

Ирайн благодаря и на теб за полезната информация.

# 181
В 37г.с и усещам бодежи като с игла ниско долу като стоя права/вървя. Дали са контракции? Означават ли скорошно раждане?

# 182
  • Варна
В 37г.с и усещам бодежи като с игла ниско долу като стоя права/вървя. Дали са контракции? Означават ли скорошно раждане?
Не, не са контракции. Контракциите са силни мускулни спазми, не бодежи.

# 183
Привет моми4ета! Някоя от вас има ли мнение за др Мария Матеева 4то дкц пловдив

# 184
  • София
Здравейте,
интересува ме как стоят нещата с болничните преди 12 седмица?
 В момента съм в края на 5-та седмица и имайки предвид това,че работата ми е рискова ,имам и предходна тежка бременност приключила в края на 5-ти месец ми се иска да си стоя вкъщи и да се пазя.

# 185
Bubble, можеш да вземеш непрекъснат болничен от 180 дни, като отделно от тях се броят и 45 дни предин термин. Преброй си 180+45 Simple Smile Но пак няма да ти стигнат до термин. Вариантите са ти да ги прекъснеш тези 180 дни с отпуск или неплатена. Или да започнеш с отпуска. Иначе ако надвишиш 180 дни, а остава време до 45 дни преди термина, те пращат на ТЕЛК. За него не знам подробности!  Peace

# 186
От ЛЛ можеш да вземеш болничен 14 дни преди да се регистрираш като бременна. Аз така направих. След това АГ ми издаваше болнични и не се наложи да взимам отпуска или да се връщам на работа.

# 187
  • Вестерос
Някой да е пил биозин и дуфастон? Днес пих за пръв път и сега след обед имам сърцебиене, дали е от тях, случвало ли му се е на някой?

А за който пие биозин по колко хапчета ви предписаха, моят АГ ми каза 2 пъти по 2, но на опаковката пише по 1 на прием... И сега се чудя, в аптеката са ми писали 2 пъти по 1

# 188
  • София
 Благодаря ви момичета,ще го мисля ... Май измислих план

Tiffany Aching , Биозин мама съм пила и Дуфастон в максимална доза,нямала съм проблеми.
 Биозин пиех по едно 2 по 2 е доста висока доза според мен,освен ако не си болна или пред разболяване.

# 189
  • Вестерос
Не съм, нищо ми няма, днес пих сутринта 2 и смятам вечерта да си мина на 1, както ми написаха в аптеката и в листовката пише по 1 хапче . Ти 2 пъти по 1 ли си пила или само 1 път на ден?

# 190
  • София
1 път на ден по 1 таблетка

# 191
  • Бургас
И аз съм пила дуфастон доста време.Не съм имала оплаквания.

# 192
И аз имам въпрос за болничните.Като реша да спра да ходя на работа,как става издаването?Ясно че Аг-то ще издаде но само за 1 м.Аз обаче не смятам да се връщам повече,което значи всеки месец да ми издават.Това проблем ли ще е?Вярно ли е че е нужно комисия да разреши?Не смятам да работя повече от до 5 м,а сега съм в 3-ти.Моята кума оше в 4 й каза да спира да ходи,нормална й беше бремрнността.Но нали есенно-зимния период като почне не е мн хубаво да се влача на работа и в студовете.

# 193
Miss_Bingley, на мен първият ми болничен от АГ-то беше 7дни, после започна да ми издава 30 дневни, на които има подписи и печати от лекарска комисия. Ако излезеш непрекъснат болничен от 5 месец, то няма да надвишиш тези 180 дни, които можеш да ползваш. И да, като дойде есенно-зимния период хич не ти трябват разни бабки да кихат в теб, щото съм забелязала, че възрастните най-малко ползват ръцете си или кърпичка, просто си кихат и кашлят на воля  Naughty

# 194
Miss Bingley, АГ-то може да ти издаде до 14 дни болничен, после болничният е от комисия.

Общи условия

Активация на акаунт