Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 781
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Пила съм дуфастон - жестоко сърцебиене, високо кръвно, виеше ми се свят. Спрях го и всичко се нормализира. Според лекаря беше странична реакция. Брше ми предписан сутрин, обед и вечер по 1.

# 196
Много благодаря за отговорите.
А тези комисии дават ли ги без проблрм или трябва да се водиш проблемна бременност?Изобщо нна какво основание е от комисии и какво решават?Сигурно задавам доста тъпи въпроси,но като не знам.

# 197
  • Вестерос
След като пих вечерта не съм имала сърцебиене, на 10 ми е другият преглед дано да нямам проблеми до тогава.

# 198
Miss_Bingley, въпросът е твоето АГ да работи с комисия и да се съгласи да ти дава болничен. В болницата, където се следя, доки ме попита еднократен болничен ли искам или до края. Казах "до края". Тя ми обясни всеки месец да ходя при нея 2-3 дни преди изтичане на болничния, за да го поднови. Нито се срещам с комисия, нито нищо. Само подписите им виждам върху болничния Simple Smile
И, още нещо, на места този болничен през лекарска комисия се плаща. Аз плащам 15 лв месечно като го взимам. Мисля, че на други места е безплатен.  Hug

# 199
  • София
Момичета, арниката за възстановяване след секцио каква разрядка беше и как се пие?  Blush

# 200
  • София
Момичета, арниката за възстановяване след секцио каква разрядка беше и как се пие?  Blush
Не знаех,че помага в такъв случай,може ли повече информация?

# 201
Здравейте.
Питам в трета тема... Embarassed  не мога да си кротна мислите
Доки ми би инжекция Хориомон, след свършен факт прочетох в листовката, че при жени с хипофункция на щит. Жлеза не се препоръчва, уплаших се, ама много.
Говорих с гинеколога, опита да ме успокои.... А аз все още го мисля?! baby_neutral
Моля се всичко да в наред, има ли бъдещи мами с хипофункция и поставена такава инжекция?

# 202
  • Бургас
Бременна съм в края на 8-ма седмица. В началото на 6-та ми се появи много леко бежово - кафяво зацапване. На ежедневната превръзка нямам нищо, но след тоалетна по тоалетната хартия има светло кафяви следи, понякога със светло кафяви нещо като жилки /егати обяснението/. Два пъти бях на преглед, изписаха ми Утрогестан 2×2 и Но-шпа 3×1. Гинеколожката ми не вижда нищо притеснително, но на мен не ми се струва нормално вече цял месец да имам такова зацапване след WC. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо през бременността?

# 203
  • Варна
Би могло да е от капилярите по стените на влагалището, пукат се много по-лесно под влияние на хормоните. Щом е в такива минимални количества на това ме навежда.

# 204
Miss July, има темичка "Кървене по време на бременност". Ако знаеш колко много жени са като теб Tired Щом доки казва, че всичко е наред, довери и се! Но не се преуморявай, лежи си повече! Знаеш, че до 12 седмица опасността е по-голяма, пази се!  Hug

# 205
Бременна съм в края на 8-ма седмица. В началото на 6-та ми се появи много леко бежово - кафяво зацапване. На ежедневната превръзка нямам нищо, но след тоалетна по тоалетната хартия има светло кафяви следи, понякога със светло кафяви нещо като жилки /егати обяснението/. Два пъти бях на преглед, изписаха ми Утрогестан 2×2 и Но-шпа 3×1. Гинеколожката ми не вижда нищо притеснително, но на мен не ми се струва нормално вече цял месец да имам такова зацапване след WC. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо през бременността?
Аз не съм. При моя приятелка, с която бяхме бременни горе-долу по едно и също време, имаше такова зацапване, което й бяха обяснили с промяна на хормонални нива. Спря й след третия месец. Препоръките бяха почивка и без секс.

# 206
  • София !
Здравейте.
Питам в трета тема... Embarassed  не мога да си кротна мислите
Доки ми би инжекция Хориомон, след свършен факт прочетох в листовката, че при жени с хипофункция на щит. Жлеза не се препоръчва, уплаших се, ама много.
Говорих с гинеколога, опита да ме успокои.... А аз все още го мисля?! baby_neutral
Моля се всичко да в наред, има ли бъдещи мами с хипофункция и поставена такава инжекция?

Нямам отговор по въпроса, дано се включат други, който знаят!
Но да ти кажа - честито!  Hug Очаквах да пишеш в темата "бременна ли съм" и все надничам да видя как се развиха нещата при теб. Желя ти лека, спокойна и безпроблемна бременност и най-щастливия финал!  bouquet

И да питам нещо за себе си.
Преди около две седмици ме боля доста стомаха. Наложи се да отидем до спешното с ММ и там ни пратиха в АГ отделението. Там една акушерка ми каза да пия чай от мента, помагал за стомаха и помагал при киселини, ако не напълно, то поне малко ги облекчавал. Само каза да е по-слаб, да не го пия горещ ами така хладък или студен. Така и направих и да чукнем на дърво има ефект! Наистина киселините ми намаляха. Обаче това, което не питах е, дали може да се пие продължително време. То няколко чая няма да са проблем, но не знам как се отразява по честото пиене. Става въпрос по чаша на ден, не повече! Нали има забранени билки по време на бременност и не знам вече кое може и кое не. Вярно, че акушерка ми каза да го пия, но все пак знам ли... Та ако някоя е наясно за ментата, ще се радвам да сподели. Пък аз утре ще ходя и до док. и дано само не забравя да го питам и него!  Simple Smile

# 207
Да не те подведа но съм чела че мента не се препоръчва.Но щом си питала и са ти препоръчали в болницата те знаят по-добре.Аз имам пробленен стомах,но не пия мента,защото няма да ми понесе и ще ми се гади или поне така си мисля.А преди пиех много.Попитай АГ за най-сигурно.От един чай нищо няма да ти стане,пък и са ти дали указания как да го пиеш.😊

# 208
  • Бургас
За стомах пия Гастроцинезин на Боарон. Хомеопатично е и може да се пие по време на бременност.

# 209
  • На десетия....
bunny : ) Аз много обичам мента и помня , че проучвах доста. При бременност няма проблем, но ако кърмиш може да намали кърмата.  / Виждам, че си към края и за това го споменавам/ Лека бременност до термин  , бързо и безпроблемно раждане ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт