Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 803
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Е,не щъм много закъсняла значи.Така се получи,защото хванах всички отпуски Аз иначе си ходя на частно,но тя не води ЖК.И трябва да се регистрирам.А от Бхс колко време се чака за резултати?
Моя Бхс дадох кръв на 09.08 и на 16.08 беше готов Simple Smile  Peace

# 361
  • София
Какво значи "след коя седмица приемат за раждане"?
Дъщеря ми родих 20 дена по-рано в Правителствена болница. А синът ми в 34та г.с. в I-ва АГ "Света София".
Ако бебето е много малко могат да ви насочат към специализирана болница (с неонатологичното отделение) или след раждането бебето да бъде транспортирано в такава.

# 362
AnMary, в Щерев, където се следя, ако раждаш по спешност преди 36 седмица ти оправят документите и те препращат към Токуда или Майчин дом. Затова питам за другите болници. Но ето, ти си родила 20 дни по-рано, което е 37 седмица. Браво за Св. София, щом приемат и 34-та!

# 363
  • София
Момичета за хрема препоръчвам с две ръце и два крака следното:
В шишенце със спрей за нос сипвам сребърна вода малко над половината и капвам вътре 4 капки прополис, пръскам га се сетя....Още на другия ден има подобрение. Прилагам го на цялото семейство, от години не ползваме никакви капки за нос, само това.
 Отделно смучем Шуслерови соли 3 и 4, и Инфлуцид, за гърло Тонзилотрен, с това се лекуваме, че и ни пази от разболяване.  Peace

# 364
  • Вестерос
Моят нос го лекувам с физиологичен разтвор, а гърлото с прополки хапчета за смучене, дано да ти мине бързо  bouquet

# 365
  • София
helios13, стискаш кълки до последно и това е Simple Smile
Аз вдигнах високо кръвно и малкият реши, че няма да чака.
Иначе - Майчин дом.

За хрема - физиологичен р-р (Стеримар и подобни). Сребърна вода не съм давала, но съм чувала добри отзиви.
При мен помага консумацията на мед и лимони (в чист вид).

# 366
Момичета, пак имам въпрос ...
Днес ми излезе хемороид .. Никога не съм имала. Прибират ли се сами? Или без третиране с нещо няма да се прибере?

# 367
  • Телиш/Плевен
Момичета, пак имам въпрос ...
Днес ми излезе хемороид .. Никога не съм имала. Прибират ли се сами? Или без третиране с нещо няма да се прибере?
Моят скромен опит показва, че има и такива, които се прибират сами. Иначе съм доволна от това. Мазах се при появата на първия и съм доволна. Някъде към деветия месец ми излезе друг, но вече ме мързеше да се мажа и си казах, че ще го оправям след раждането. Само че той пък взе, че се прибра сам.

# 368
Бебето усетих след 21-22 седмица и след това го усещах през ден-два. При всеки е различно, но и аз мнооого се притеснявах:) Абе и сега да не го усетя и веднага се филмирам Simple Smile
А за хемороидите и аз искам да чуя какво помага, че и на мен ми се появиха. Ужасни са !!!

# 369
Как стои въпроса със спорта по време на бременност? Някоя от вас тренира ли?
Иска ми се поне на велоаргометъра да въртя по малко, но се притеснявам да не навредя. Иначе, не съм спортна натура, не обичам и никога не съм обичала да спортувам, но предвид, че времето вече се застудява, нещо все трябва да се прави в къщи.
Имате ли наблюдения?

# 370
  • ту тук, ту там
За хемороиди освен Пайлекс - ПроктоГливенол. Само ако не са кървящи.  Peace

# 371
Иска ми се поне на велоаргометъра да въртя по малко, но се притеснявам да не навредя. Иначе, не съм спортна натура, не обичам и никога не съм обичала да спортувам, но предвид, че времето вече се застудява, нещо все трябва да се прави в къщи.
Имате ли наблюдения?
Това, което знам от моя лекар, е че ако няма медицински съображения, може да се спортува, като не трябва да има тръскане, т.е по-спокойни занимания. Аз много исках да почна да спортувам, но така и не стигнах до това, тъй като плацентата ми беше малко по-ниско разположена.
Йога за бременни не е лошо занимание, но съм чувала, че се препоръчва след 3-ти месец.

# 372
Имате ли наблюдения?
Това, което знам от моя лекар, е че ако няма медицински съображения, може да се спортува, като не трябва да има тръскане, т.е по-спокойни занимания. Аз много исках да почна да спортувам, но така и не стигнах до това, тъй като плацентата ми беше малко по-ниско разположена.
Йога за бременни не е лошо занимание, но съм чувала, че се препоръчва след 3-ти месец.

Благодаря. Ще попиам на консултацията като отида.

# 373
  • Бургас
Бременна съм в 10-та седмица и гинеколожката ми изписа Аксеф заради Streptococcus agalactiae / група B / в урината. Много съм притеснена да пия антибиотик в ранна бременност. Гинеколожката каза, че рискът за бебето при инфекции е голям и че антибиотикът е подходящ за бременни, но въпреки това съм в паника, че трябва да го пия. Някой пил ли е този антибиотик в началото на бременността?

# 374
Аз съм пила, Мис Джулай, но към 13-14 седмица. Доколкото ми е известно след 3 месец вече са се формирали органите и затова изчаках дотогава ( по съвет на нефролог). Всъщност пила съм и с двете бременности, децата се родиха здрави и доносени. Не се стресирай, понякога се налага след като риска за бебето е голям.

Общи условия

Активация на акаунт