Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 762
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Около 10-11 г.с, планински, каменист, стръмен, криволичещ път.
А преди една седмица пътувах 4 часа път, магистрала и извънградско, при всяко леко пордрусване или полегнал полицай изпадам в паника, но реших, че ще престана с това, защото не е добре, толкова да се вталясвам. Това, е защото ми е първа бременност и е нормално според мен така да се притесняваме, да не знаем какво се прави, кое, може, кое не. Нашите понякога даже ми се смеят.
Но какво да се прави...

Момичета, кажете вие какви дрехи носите? При мен това е мнооогооо голям проблем. Дънки вече не мога да нося, а всичко освен клинове ми притиска корема, а той вече е видим. Не мога да нося нормални блузи, искам нещо по-широчко, качила съм 3 кг, някъде. Сега идва есен и зима и трябва да сменям гардероба, защото просто нищо не ми е комфортно на корема. Нося, поли, рокли, клинове.
Трябва да си взема някакви панталони и блузи по-подходящи за бременни.

# 391
Аз в 6г.с. пътувах с кола 3000км, и не, не бъркам с нулите. Не подтиквам към много пътешествия, но и не трябва да се стряскаме от предстоящо.
За дрехите и на мен ми е много кофти. И аз съм качила 3кг, всичко с цип и копче ме дразни или притиска...и висока и ниска талия...за сега клинове и рокли, горните дрехи винаги съм ги взимала широки, че съм с широка талия , та да компенсират. А пък за панталон/дънки, които са за бременни е още рано...та за сега се опитвам с компромисен вариант.

# 392
Аз съм си поръчала дънки за бременни няколко чифта за студената есен и зимата.Сега си ходя с клинове и да искам не мога с друго  Laughing Иначе за гардероба добре , че пуловерите са ми широки , но пък си поръчах ново зимно яке.Старото няма шанс да ми стане  Whistling Замислям се за ботуши дали ще трябва нови , че нали краката се подуват ,отичат...  Rolling Eyes

# 393
И аз си мисля, ч е рано и няма смисъл да купувам, защото най-вероятно е да не преценя размера и след 2-3 месеца да не ми стават.
Ще си купя есенни рокли и клинове, най-добре.  Peace

# 394
И като идея за дрехи, за вкъщи приватизирах тениски на ММ. Той много ми се радва, били ми отивали Simple Smile Дори един негов суитчър ще е временно мой тази зима Wink Но трябва да се докупува...

# 395
И аз си мисля, ч е рано и няма смисъл да купувам, защото най-вероятно е да не преценя размера и след 2-3 месеца да не ми стават.
Ооо за това поръчах доооста по - големи размери  Laughing

# 396
Ооо за това поръчах доооста по - големи размери  Laughing

Mr. Green общо взето доста стряскаща ми идва тая мисъл, какъв ли глиган ще стана  Joy
не мога да поръчвам специално панталони по интернет, трябва ди го премеря, няма да нацеля точния размер,иначе други неща може  Simple Smile
роклите смятам ще са най-удобни  Simple Smile

# 397
За тези, които ще пътуват - в началото на девети месец съм / коя г.с. седмица се пада не ги следя/ пътувахме с родителите до друг град да избираме количка за малкия, единствено си взех удобна /вече пробвана от мен/ възглавничка, която си я сложих зад гърба и ми беше супер добре. А някои от вас сте много по-ранна г.с. не мисля, че 5мин дори 20мин возене с кола ще направи беля. Не се паникьосвайте.

П.п. Аз все още гледам да се разхождам с кучето вечер, за да не залепвам за дивана, че и то омръзва, макар че всички ми твърдят, че вече не е време за разходки и да съм внимавала много. Мисля, че колкото повече една жена / бъдеща майка / внимава и слуша другите, а не го прави със сърцето си , толкова повече се вглъбява в малките проблеми, които може да избегне разбира се. Simple Smile
За цялата си бременност съм изпила 2 пъти но-шпа, магнезий - 2 опаковки и то не едно след друго, пих и желязо, но ми се струваше супер гнусно на вкус, все едно пия кръв, за това го замених с чушки /в тях има желязо/. О и разбира се, хич не се шашкам, докато като ви четя тук, се шашкате страшно много от съвсем нормални неща в бременнността.
Плюс това ми е първа бременност, повече разбирам от животни и грижа и спасяването им, а от деца- съм нула. Но мисля, че почти нещата се препокриват и ще се справя.
Повече позитивизъм бъдещи мами! Simple Smile))))))))))))))

# 398
Права си, разбира се, но всеки човек е различен, да не забравяме това.  Peace
Аз съм си шашната по природа.
 Просто когато нещо толкова ново и значимо се появи, всичко ти се струва странно и различно.
А всъщност бременността си е съвсем естествено състояние, просто е по-деликатно.
Иначе за пътуването-знам, че в начална бременност не е проблем, повече трябва да се внимава в по-напреднала.

# 399
Аз пътувах(черен път на дупки) 8 седмица някъде беше + - някой ден и получих зацапване.Влязох в болница и се оказа отлепване(така и не казаха дали е заради пътуването).После един месец САМО на легло, бебо порасна и отлепването изчезна  Praynig .Около 2 месеца после ме беше страх да пътувам с кола.Но сега си се возя даже и шофирам като нямам шофьор  Sunglasses

# 400
Благодаря за съветите Hug
Ще пийна но шпа и ще се опитам да съм спокойна.  И без това ми го изписа за 3 дни.
И аз иначе извеждам кучето, а една позната си го водеше и тя до последно🐾
Само да кажа, моите дънки също ме стягат- хич не ми е удобно. Все обличам леки панталонки с ластик.. Тепърва ще се зареждам..

# 401
На мен АГ ме беше предупредила в началото да избягвам до към 12 г.с. колата, защото това е най-рисковия период. Аз по принцип не слизам от колата е не се съобразих, даже и си карах, не съм ходила по черни пътища. После направих един огромен кръвоизлив още в 7 г.с. и един месец бях в болница и още два в нас на легло. Сега още не смея много да се движа. Както казва докторката ми при едни може нищо да не стане, а при други обратното, никой не е застрахован.

# 402
Още в ранния етап от бременността, когато коремчето не ми се виждаше си бях накупила не доста, но нормално количество различни блузки и панталонки от магазини за бременни, добре че нацелих лятото, но да ви кажа най ми е удобно с рокля, никъде не ме стиска и ми е супер комфортно, но рокля през есента вече не върви. Може би най-добре са панталонките с висока талия / аз имам такива клинове за място на коремчето/ и широки блузки и най вече удобни обувки. Аз лично освен едни сандали, които бях носила година две и са се разширили от самосебе си и чехли за в къщи, които си купих с 4 номера по-големи от моя си, друго нямам Simple Smile Ама при мен то не остана, още седмица най много и идва бебока с гръм и трясък Simple Smile

Спокойно го карайте, не се шашкайте за глупости, усмихвайте се и се радвайте на бременността. Мен един от готините моменти е когато бебето почне да шава и тогава знам, че има смисъл за това защо съм се мъчила и са ми оттичали краката Simple Smile

# 403
Рафлезия,хайде здраво и пухкаво бебче да имаш!И да мине всичко по мед и масло.💐Откъде купувате дънки и дрейи за бременни в София?Или в нета,кажете някой магазин.

# 404
Рафлезия,хайде здраво и пухкаво бебче да имаш!И да мине всичко по мед и масло.💐Откъде купувате дънки и дрейи за бременни в София?Или в нета,кажете някой магазин.

Аз лично дънки си купувам от Лай Кики има го във всеки МОЛ. Сравнително достъпни и има такива, който не са за бременни но корема са по широки и вършат страхотна работа. Там има и щанд за бременни но миналата седмица като ходих нямаше нищо което да ме впечатли. Повечето неща бяха изцяло за лятото. Надявам се да пуснат зимната колекция.

Общи условия

Активация на акаунт