Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 62 942
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Мами в 13 г.с съм и вече ми се оформя коремче... получавам стрии и искам да ви попитам каква козметика за бременни използвате?
Натурално кокосово масло

# 61
Чуваля съм ,че по-добро от свинскатя мас няма.И кумата ми се мажеше,няма кремове,няма нищо,само това.Гадно е обаче имало ефект.

# 62
Здравейте, Аз съм чувала,че даже по-добра от свинската мас, е патешката. Запържена с невен,има рецепти в нета. Но не е подходяща за летните месеци,защото загрява,а не е препоръчително.

# 63
Аз се мажа с Веледа като най-естествено на пазара и нямам нито една до момента  Grinning За бебето също съм взела Веледа поради същата причина  Grinning

# 64
  • ту тук, ту там
Момичета, за високо кръвно и прееклампсия има ли актуална тема, че не откривам?
Мисля, че няма. Можете да пуснете тема в Рискова бременност.
Благодаря! Не ми се иска да пускам нова тема засега...

# 65
  • София
elleni, вижте старите тогава.
Задължително следене на кръвното. Може да се сваля с медикаменти - консултация с гинеколог. Ако се налага - хоспитализация.

При мен беше на кантар. Нещата обаче се развиха много бързо и родих преждевременно.
Вдигнах кръвно 150/100 и в родилното вече беше 155.
Не откриха причината. Назначиха ми интернист, но след раждането повече от 120/80 не вдигнах.
Едно от предположенията беше, че бебето е притискало коремната аорта.

# 66
Мами в 13 г.с съм и вече ми се оформя коремче... получавам стрии и искам да ви попитам каква козметика за бременни използвате?

Аз съм си взела на Mamma Donna - Chicco - Crema antismagliature antistress -9м  за корема и бедрата, а за бюста siero elasticizzante seno antistress имати в аптеките.

# 67
  • ту тук, ту там
AnMary, много благодаря!  Hug
Може ли линк към стара информативна тема (не с пост - два), ако не е нахално. Много ми е трудно да се справя през телефона, а нямам интернет на настолен компютър.
На мен на доплер ми хванаха потенциална опасност от такова, досега нямаше проблем, но вчера хванах еднократно завишени стойности - 137/75. Имаше и допълнителни обстоятелства да е такова, но въпреки това си е притеснително, доколкото знам не ги интересуват обстоятелствата!

# 68
Здравейте, момичета,
бременна съм в 34 седмица и ми изписаха Малтофер. Някоя от вас вземала ли го е, и как й е понесъл? Четох, че на много им става лошо и повръщат, чудя се дали няма нещо по-щадящо  newsm78

# 69
# 70
  • София
Здравейте, момичета,
бременна съм в 34 седмица и ми изписаха Малтофер. Някоя от вас вземала ли го е, и как й е понесъл? Четох, че на много им става лошо и повръщат, чудя се дали няма нещо по-щадящо  newsm78
от Малтофер получавах странични реакции- подуване и болки в корема, откакто пия Сорбифер нямам никакви оплаквания Peace

# 71
  • ту тук, ту там
Ехааа, благодаря ти, АнМари!  Hug

# 72
Здравейте,
Бих искала да помоля за малко помощ,относно резултатите от проведения втори БХС.Копирам стойностите,като искам да уточня,че го направих по мое желание,а не защото АГ-то ми го е препоръчало,добавям също и че съм на 23г.,но леко се притесних .. Благодаря предварително за отговорите,които ще получа Simple Smile
  БХС 11-20 седмица   
        *** ОБЩИ ДАННИ***    
            * Възраст към термин *      23.7      години   
            * Гестационна възраст *      15.5      седмици.дни   
            * Метод на определяне на гестационната възраст *   BPD   
        БХС 11-14 седмица   
            * Биохимични и УЗ показатели (11-14 г.с.) *   
                PAPP-A (плацентарен протеин) MoM   0.92      част от медианата   
                NT (нухална транслусенция)   =<3      2.1      mm   
                NT (нухална транслусенция) MoM      1.49      част от медианата   
        БХС 14-20 седмица   
            * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *    
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e      1 от 350      бременни       1)   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e   1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за дефект на невралната тръба е   Нисък   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР*   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН е   1 от 1400      бременни   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е   1 от 13000      бременни   
            * Биохимични показатели (14-20 г.с.) *   
                AFP (алфа-фетопротеин) MoM      0.65      част от медианата   
                Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) MoM   2.33      част от медианата   
                uE3 (свободен естриол) MoM      0.75      част от медианата   
        БХС - ИНТЕГРИРАН РИСК (обединен от 11-14 г.с. и 14-20 г.с.).   
            ВАШИЯТ ИНТЕГРИРАН РИСК за болест на ДАУН e   1 от 340      бременни   
            ВАШИЯТ ИНТЕГРИРАН РИСК за болест на ЕДУАРДС e   1 от 100000   бременни

П.С: Притеснявам се от този на Даун- 1:340 ..

# 73
  • София
Аз не разбрах правила ли си първото БХС - 11-13+6 седмици? Там какъв ти е резултата? Защото виждам, че е смятан интегриран риск, но само резултата от скрининга първи триместър не го виждам. Фетална морфология правила ли си?
По принцип за висок се смята риска, ако е по-висок от 1:250  Thinking

# 74
Да правих и първия БХС,там беше 1:1200,като АГ-то ми каза,че няма нищо тревожно,а за феталната не съм правила сега ще го минавам така се разбрахме с нея на предната ЖК.Да разбрах,че за критичен кога се смята или поне аз така си го обясних,всичко що е под 250 .. или греша? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт