Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 62 969
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Точно така.  Peace А сравнително високия риск може да се дължи на голямата нухална т., но нея я има и при други случаи, не само при Даун  Peace Така че на феталната ще се види - обикновено при наличие на хромозомни аномалии се виждат проблеми във физиологията на фетуса - например две фаланги на пръстче на ръка, вместо три, кисти в главичката и т.н.

# 76
Благодаря,ами да се надяваме че при нас няма да е така,за сега всичко върви нормално и не съм имала повод за притеснение

# 77
Момичета как ви се струва кръвна захар 5.3 на 35 години съм, а сладко не ям като изключим плодове. АГ-то ми пусна ново изследване да видим дали е били инцидентно или ще търсим проблем.

# 78
Благодаря,ами да се надяваме че при нас няма да е така,за сега всичко върви нормално и не съм имала повод за притеснение
Защо не пуснеш Прена тест, ако имаш финансова възможност? Аз за себе си съм решила да го направя, независимо от резултата от БХС. Доколкото съм прочела тези резултати от БХС са повече прогнозни и не дават никаква сигурност, имало случаи и при добри резултати, детенцето пак да се роди с Даун.

# 79
Ами ще видим какво ще каже и АГ-то като се видим на ЖК,че в момента е и в отпуска,да и аз така знам за тези резултати,че са просто хипотетични,единствените които дават 100% сигурност е аминициотеза или там точно както се пишеше Laughing Смятам да се наглася само с положителни емоции и ще си изчакам търпеливо ФМ Rolling Eyes

# 80
Здравейте!Термина ми беше за 18 август.Днес бях на преглед и всичко нормално.А на феталната морфология излезе 28 август и май ще е тогава.Ако някоя мама е била така нека пише.

# 81
Здравейте, момичета,
бременна съм в 34 седмица и ми изписаха Малтофер. Някоя от вас вземала ли го е, и как й е понесъл? Четох, че на много им става лошо и повръщат, чудя се дали няма нещо по-щадящо  newsm78

Здравей, аз взимах Малтофер фол и нямах проблеми. Пих и Тотема и с нея не съм имала проблем. Преди това пиех Сорбифер дурулес и ме болеше стомах. Явно при всеки организъм е различна поносимостта.

# 82
Пия Малтофер от 6ти месец, нямам странични ефекти. Единствено ако приемате магнезий трябва да са с поне 2-3 часа разлика в приема. И още нещо желязото се усвоява най-добре с витамин Ц, така че повече плодове покрай него Simple Smile

# 83
Момичета как ви се струва кръвна захар 5.3 на 35 години съм, а сладко не ям като изключим плодове. АГ-то ми пусна ново изследване да видим дали е били инцидентно или ще търсим проблем.
Супер ниво на кръвната захар. Не се притеснявай въобще, моята беше 6. Абсолютно нормално ниво.

# 84
Супер ниво на кръвната захар. Не се притеснявай въобще, моята беше 6. Абсолютно нормално ниво.

Кръвната захар при бременност трябва да е под 5.1
Малко по-назад в темата е коментирано.

# 85
  • София

Кръвната захар при бременност трябва да е под 5.1
Малко по-назад в темата е коментирано.

И на мен ендокринологът ми каза, че при бременност трябва да е под 5,1.

# 86
Вие как се справяте с апетита? На мен мнооогоо ми се яде.  ooooh!
Само се чудя какво да ям, много е лошо, не мога да се сдържа.
Днес малко ми се гади,но досега никога не съм повръщала.
С какво мога да облекча гаденето?
И какво мислите за това,сладко, кисело и солено и бабините истории какво ще е детето?Любопиткно ми е.
На мен ми се яде повече кисело и солено, но аз и това си ям принципно, сладко не обичам.

# 87
  • София
Вие как се справяте с апетита? На мен мнооогоо ми се яде.  ooooh!
Само се чудя какво да ям, много е лошо, не мога да се сдържа.
Днес малко ми се гади,но досега никога не съм повръщала.
С какво мога да облекча гаденето?
И какво мислите за това,сладко, кисело и солено и бабините истории какво ще е детето?Любопиткно ми е.
На мен ми се яде повече кисело и солено, но аз и това си ям принципно, сладко не обичам.
Много е индивидуално това с гаденето. На някои им се повръща на празен стомах, на други - след като са яли нещо конкретно или след като са яли каквото и да е. На мен лично ужасно ми се гадеше на празен стомах и в същото време ми се гадеше и от вида и миризмата на почти всички храни. Можех да понасям и задържам само тестени, солени храни - баничка, препечена филийка, сандвич, бисквити. Картофи и сирене също толерирах. С други думи, хранех се мега нездравословно. Витамините си ги чупех на части, за да мога да ги изпия.

За връзката между храната и пола на детето - въобще не вярвам. Уж като ти се яде солено, трябвало да е момче. Е, да ама не - момиченце при мен Laughing Една колежка в аптеката цялата си бременност на сандвичи изкара - и пак момиченце Laughing Никакво доверие нямам в поверията, само ехографът казва истината Naughty

# 88
  • София !
Имате ли представа страничните ефекти от Малтофера след колко време се проявяват?
След 3ти прием ме заболя стомаха, но няколко часа след това. И не съм сигурна дали е от него. Сега обаче 4 дни по-късно пак ми се случи така. От вчера следобед ме заболя стомаха и започнах да повръщам. Снощи ходихме до болницата, там ми казаха, че може да е вирус или от някаква храна. Аз този вирус го карах преди две седмици. Пък хич не се сетих да питам дали е възможно да е от хапчето. Сега другата седмица ще си отида до моя си лекар и до тогава смятам да не го пия, да видим как ще се чувствам. Ако това състояние продължи, значи няма да е от него.

# 89
  • София
Имате ли представа страничните ефекти от Малтофера след колко време се проявяват?
След 3ти прием ме заболя стомаха, но няколко часа след това. И не съм сигурна дали е от него. Сега обаче 4 дни по-късно пак ми се случи така. От вчера следобед ме заболя стомаха и започнах да повръщам. Снощи ходихме до болницата, там ми казаха, че може да е вирус или от някаква храна. Аз този вирус го карах преди две седмици. Пък хич не се сетих да питам дали е възможно да е от хапчето. Сега другата седмица ще си отида до моя си лекар и до тогава смятам да не го пия, да видим как ще се чувствам. Ако това състояние продължи, значи няма да е от него.

И аз пих Малтофер един месец, после ми го смениха с Феро-фолгама. Наистина понякога докарва стомашен дискомфорт. Моят най-силен страничен ефект беше кошмарният запек обаче. Confused

Общи условия

Активация на акаунт