Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 62 976
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София !
Имате ли представа страничните ефекти от Малтофера след колко време се проявяват?
След 3ти прием ме заболя стомаха, но няколко часа след това. И не съм сигурна дали е от него. Сега обаче 4 дни по-късно пак ми се случи така. От вчера следобед ме заболя стомаха и започнах да повръщам. Снощи ходихме до болницата, там ми казаха, че може да е вирус или от някаква храна. Аз този вирус го карах преди две седмици. Пък хич не се сетих да питам дали е възможно да е от хапчето. Сега другата седмица ще си отида до моя си лекар и до тогава смятам да не го пия, да видим как ще се чувствам. Ако това състояние продължи, значи няма да е от него.

И аз пих Малтофер един месец, после ми го смениха с Феро-фолгама. Наистина понякога докарва стомашен дискомфорт. Моят най-силен страничен ефект беше кошмарният запек обаче. Confused

При мен има промяна в цвета. И стомашния проблем, който не съм сигурна дали е от него.
Феро-фолгама ампулите ли бяха?

# 91
Вие как се справяте с апетита? На мен мнооогоо ми се яде.  ooooh!
Само се чудя какво да ям, много е лошо, не мога да се сдържа.
Днес малко ми се гади,но досега никога не съм повръщала.
С какво мога да облекча гаденето?
И какво мислите за това,сладко, кисело и солено и бабините истории какво ще е детето?Любопиткно ми е.
На мен ми се яде повече кисело и солено, но аз и това си ям принципно, сладко не обичам.
За гаденето на мен ми помагаше вода с лимон, сода с лимон, чай с джинджифил и лимон (от това се чувствах супер, но един ден ми се повдигна от джинджифила и още не съм го погледнала)
Важното е да се храниш и да не ти е празен стомаха. Препоръчвам винаги да имаш солети в чантата за спешен случай, като гадене, внезапен глад или киселини. В началото и аз понасях само тестени, картофи и сирене, но след 4-тия месец започнах да ям месо и лесно вкарах режим без толкова много тесто.
Сетих се как една сутрин отварям хладилника и в него се мотае един самотен буркан с кисели краставички, а аз гладна и съответно ги започвам, в това време се обажда майка ми и ме пита какво правя, обяснявам аз, а тя възкликва "ооооо момченце ще да е" , а аз сърдита й отговорих, че затварям буркана и не ми се ядат никакви краставички повече  Mr. Green

# 92
  • София
При мен има промяна в цвета. И стомашния проблем, който не съм сигурна дали е от него.
Феро-фолгама ампулите ли бяха?[/i]
Да, на цвят здраво потъмняват нещата Rolling Eyes Но това само по себе си не е кой знае какъв проблем.
Ходих на хематолог заради нисък хемоглобин и там ми спряха Малтофера и го замениха с Феро-фолгама.

Феро-фолгама са едни меки капсулки, които се поглъщат цели. Съдържат желязо, фолиева киселина и витамин B12. Хематоложката каза да пия по 1 на ден, а АГ после поиска да промени дозата на 3, но така се надвишава много допустимата доза на фолиевата киселина, така че продължавам да си карам с по 1. Поне нямам никакви стомашни проблеми вече.

А ампулите са Тотема. Най-напред пробвах с тях, но имат толкова отвратителен, натрапчив вкус на ръжда, че няма шанс да ги пия. Crossing Arms

# 93
  • София !
Феро-фолгама ампулите ли бяха?[/i]
Да, на цвят здраво потъмняват нещата Rolling Eyes Но това само по себе си не е кой знае какъв проблем.
Ходих на хематолог заради нисък хемоглобин и там ми спряха Малтофера и го замениха с Феро-фолгама.

Феро-фолгама са едни меки капсулки, които се поглъщат цели. Съдържат желязо, фолиева киселина и витамин B12. Хематоложката каза да пия по 1 на ден, а АГ после поиска да промени дозата на 3, но така се надвишава много допустимата доза на фолиевата киселина, така че продължавам да си карам с по 1. Поне нямам никакви стомашни проблеми вече.

А ампулите са Тотема. Най-напред пробвах с тях, но имат толкова отвратителен, натрапчив вкус на ръжда, че няма шанс да ги пия. Crossing Arms

Ааа, сещам се. Аз и 3те вида съм ги пила през предната бременност, но тогава Малтофера го пих за кратко и нямам спомени за странични ефекти.
Пък точно ампулите и на мен ми бяха ужасни. Ама бях забравила как се казват и за това питах те ли са. Сега ще питам лекаря за Феро-фолгама.
А, защо АГ е иска да пиеш по 3? Много ли ти е нисък хемоглобина?  Confused

# 94
Аз пия по две на ден от Ферофолгама с хемоглобин 100, при долна граница 115. Нямам странични ефекти и поне миришат на шоколад  Simple Smile.

# 95
  • София
И какво мислите за това,сладко, кисело и солено и бабините истории какво ще е детето?Любопиткно ми е.
На мен ми се яде повече кисело и солено, но аз и това си ям принципно, сладко не обичам.
Първите месеци ядях като ненормална зелени салати с кило оцет и кило сол Crazy От средата до края пък ядях килограми кивита докато не ми потече кръв от езика, мандарини и портокали. Имам момче.
  А иначе си умирам за сладко, небременна. Mr. Green

# 96
Имате ли представа страничните ефекти от Малтофера след колко време се проявяват?
След 3ти прием ме заболя стомаха, но няколко часа след това. И не съм сигурна дали е от него. Сега обаче 4 дни по-късно пак ми се случи така. От вчера следобед ме заболя стомаха и започнах да повръщам. Снощи ходихме до болницата, там ми казаха, че може да е вирус или от някаква храна. Аз този вирус го карах преди две седмици. Пък хич не се сетих да питам дали е възможно да е от хапчето. Сега другата седмица ще си отида до моя си лекар и до тогава смятам да не го пия, да видим как ще се чувствам. Ако това състояние продължи, значи няма да е от него.

И аз пих Малтофер един месец, после ми го смениха с Феро-фолгама. Наистина понякога докарва стомашен дискомфорт. Моят най-силен страничен ефект беше кошмарният запек обаче. Confused

Феро-фолгама ампулите ли бяха?

Малтоферът много ми дразнеше стомаха и ме болеше. Не знам дали обаче твоят проблем е конкретно от него.

# 97
Мами  влизам в 14 седмица, знам, че е рано, но възможно ли е да го усещам, да ме побутва?

# 98
  • ту тук, ту там
Аз лично не вярвам, че е възможно, макар много да твърдят, че са усетили дори по-рано!  Peace

# 99
В 14 седмица трудно би те побутвало бебе, предвид грамовете, които тежи. Аз по това време, с първото си бебе, усещах нещо като движение на рибки  Crazy ниско долу. Второто си дете много по-късно започнах да го чувствам, пък уж било обратното.

# 100
Момичета, приятели ни предложиха да поберем лешници в гората, аз само това чаках да избягам малко от софийския въздух, а то стана 6-часов планински поход на равни пътеки разбира се. Компанията не знаеше, че съм бременна, още не съм оповестила. 10г.с. съм,след похода много ме заболяха кръста и яйчниците, дано не съм направила беля.   Rolling Eyes Някоя от вас прави ли такива дълги разходки?

# 101
  • София
Момичета, приятели ни предложиха да поберем лешници в гората, аз само това чаках да избягам малко от софийския въздух, а то стана 6-часов планински поход на равни пътеки разбира се. Компанията не знаеше, че съм бременна, още не съм оповестила. 10г.с. съм,след похода много ме заболяха кръста и яйчниците, дано не съм направила беля.   Rolling Eyes Някоя от вас прави ли такива дълги разходки?
Аз направих 1-2 такива похода, но чак в 5 месец. Нищо не ме боля, но после бях безумно изтощена и заспивах щом помириша леглото.

# 102
  • София
Пий но шпа и лягай да си почиваш. Аз често съм ходила пи много, в първите месеци и мен така ме заболяваше, но на сутринта си бях супер. Сега вече в деветия месец само краката ми се подуват, ако ходя толкова дълго.

# 103
Момичета как ви се струва кръвна захар 5.3 на 35 години съм, а сладко не ям като изключим плодове. АГ-то ми пусна ново изследване да видим дали е били инцидентно или ще търсим проблем.
Супер ниво на кръвната захар. Не се притеснявай въобще, моята беше 6. Абсолютно нормално ниво.

Кръвната захар при бременност трябва да е под 5.1
Малко по-назад в темата е коментирано.

И на мен ендокринологът ми каза, че при бременност трябва да е под 5,1.
Не съм имала никакъв проблем и с по високо ниво, затова казах, че не е притеснително. Поне при мен беше така.

# 104
  • Варна
Мами  влизам в 14 седмица, знам, че е рано, но възможно ли е да го усещам, да ме побутва?
Не. По-вероятно е да те побутват газовете в червата.

Общи условия

Активация на акаунт