Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 62 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Лекарят ти как може предварително така да те стресира!!! Нормално е да изпитваш болки и пробождания ниско долу в начална бременност. Мен ме боля 2 седмици все едно ще ми идва цикъла и постоянно ходех да проверявам така ли е наистина. Почивай си повече и си изчакай деня на прегледа.

# 631
Значи искаш да кажеш, че пробожданията ниско долу са нормални ?  Rolling Eyes Само да не го приемеш като заяждане, нищо подобно. Просто толкова съм се притеснила, че не мога да мисля трезво. Имам и типичните болки в корема, които знам, че са нормални, но не знам дали тези пробождания не предвещават нещо лошо.  Cry

# 632
Нормално е да имаш пробождания, не е нормално да имаш много силни такива. Аз имам един спонтанен аборт, в много ранна бременност, мина без никакви болки. Така, че какво ще стане е Божа работа и без преглед е трудно да се установи. Не мисля, че е редно лекаря ти да те стресира без преглед.

# 633
От снощи започнах Дуфастон-а и днес да чукна на дърво не усещам нещо обезпокоително като вчера. И, да права си Божа работа, каквото е писано.

# 634
От снощи започнах Дуфастон-а и днес да чукна на дърво не усещам нещо обезпокоително като вчера. И, да права си Божа работа, каквото е писано.
Хубаво е , че си започнала с Дуфастона според мен Simple Smile В началото  и на мен много ми помогна.Ако те боли и искаш да пиеш нещо може Нош па.Успех и спокойствие до 3ти  Hug

# 635
Здравейте!Исках да ви попитам тези от вас,които вече са минали от там,кога най-рано усетихте бебчетата?Четох тук във форума за някакви ужасни случаи,за спряло развитие,и че цял месец не се усеща,че е имало нещо нередно,чак на прегледа,та някак се притенсих.Все си мислих,че трябва да има някакъв знак,че нещо не е наред или просто можем само да се надяваме.Аз съм в 14-та седмица,но не знам точно какво трябва да усетя.Понякога усещам нещо като балончета,но по-скоро са червата Simple Smile Имам и леки болки понякога,за които АГ ми каза,че са от разтягането,дано е така.Пожелавам на всички бъдещи мами сладки и здрави бебчета на термин и леко бременеене!

# 636
  • ту тук, ту там
Рано ти е да усещаш бебето. Към 20 седмица някъде, най-най-рано в 18. Усещаш допир отвътре, по-късно вече и леки ритничета, които с времето стават по-силни. В по-късните месеци, когато на бебето му е вече тясно, усещаш разтягане и приплъзване в корема.  Simple Smile

# 637
  • Телиш/Плевен
Към 20-та гестационна седмица усетих дъщеря ми за пръв път, но тя като цяло много рядко риташе и ако трябваше да се тревожа, не знам докъде щях да се докарам. При теб е наистина много рано да го усещаш. Относно знаците - възможно е и да няма такива, уви. И хубави, и лоши неща се случват, но ако човек живее в непрекъснат страх, че нещо лошо ще се случи, си докарва огромен (и в повечето случаи напълно излишен) стрес. Моят съвет е да спреш да четеш такива неща и да се наслаждаваш на бременността си. Peace

# 638
Момичета, много ли е лошо ако съм отрицателна група? Знам, че се следят антитела и се бият някакви инжекции? И тъй като не си знам кръвната група, но имаме някакви спомени,че е отрицателна и се чудя какво се прави.

# 639
  • Телиш/Плевен
Момичета, много ли е лошо ако съм отрицателна група? Знам, че се следят антитела и се бият някакви инжекции? И тъй като не си знам кръвната група, но имаме някакви спомени,че е отрицателна и се чудя какво се прави.
Ето тук има повече информация.

# 640
Той е с положителен, най-вероятно. Именно заради това се притеснявам. Но ще говоря и с док.

# 641
  • Телиш/Плевен
Не знам в коя седмица си, но при записването на женска консултация се правят кръвни изследвания, като е включено и това за кръвната група, ако не си я знаеш. Така че няма за какво да се тревожиш, всичко ще се проследи и ще се реагира навреме, ако се установи някакъв проблем.

# 642
Не знам в коя седмица си, но при записването на женска консултация се правят кръвни изследвания, като е включено и това за кръвната група, ако не си я знаеш. Така че няма за какво да се тревожиш, всичко ще се проследи и ще се реагира навреме, ако се установи някакъв проблем.
Да,да,те ми ги назначиха.В Понеделник ще ги направя.В 14 съм.😊Благодаря ти.💐

# 643
Момичета, днес бях на запис на тонове и преглед. Лекарката каза, че имам 2,5-3 см разкритие, изгладена шийка и, че едва ли ще дочакам 27-ми, когато ми е термина..
Въпросът ми е към вече раждалите мами, вие колко дена се "разхождахте" с такова разкритие? И да доуточня, тапа не ми е падала, нито пък ми изтичат водите..
Искам вече да раждам, че много ми тежи. Пък и съм нетърпелива да видя госпожицата  Blush

# 644
Момичета, имам чувстовото, че болката в гърдите почти изчезна Rolling Eyes Останових бременност вчера с тест Шур Чек, 3 дни преди предполагаема менструация. Предният ден имах кафеникаво-розово течение, вчера след теста имах пробождания ниско долу, не знам дали от Дуфастона, но днес вече болките са абсолютно нормални. Та възможно ли е намалянето на болкота в гърдите да значи нещо лошо ? Може ли да съм направила спонтанен аборт, и ако е така нямаше ли да има кръвоизлив ? Моля ви за отговор, че ми е доста напечено.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт