Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря ви за отговорите, момичета  Hug Още утре ще започна вагинално да ги слагам.Не се чувствам кой знае колко зле, но щом се и усвояват по-добре така, значи ще започна да ги слагам. Simple Smile Отново благодаря, че се отзовахте! Simple Smile

# 466
  • Варна
Само,че сега ходихме до ветеринаря,много ни наплаши.....той е приеърженик на схващането,че бременна жена и котка е абсурд да съжителстват.
Честно, изумена съм, че това е схващане на ветеринар, обикновено толкова тесногръди могат да бъдат АГ лекарите и джипитата, но не и ветеринарите. Нищо не може да ти стане от котката, да, гъбичната инфекция е неприятно нещо, но по-добре сменете ветеринаря, не е чак толкова неизтребима.

# 467
Само,че сега ходихме до ветеринаря,много ни наплаши.....той е приеърженик на схващането,че бременна жена и котка е абсурд да съжителстват.
Честно, изумена съм, че това е схващане на ветеринар, обикновено толкова тесногръди могат да бъдат АГ лекарите и джипитата, но не и ветеринарите. Нищо не може да ти стане от котката, да, гъбичната инфекция е неприятно нещо, но по-добре сменете ветеринаря, не е чак толкова неизтребима.
И на мен ми стана леко странно.В клиниката са трима специалиста.И тримата разпитахме подробно,двама казаха,че няма приблем,а този вчера каза,че е на другото мнение.
Не са неизлечими,но токсоплазмозата е опасна много,а аз имунитет нямам.
Сега ще го лекуваме,но те са много упороти,и няма как да знам кога ще ги хване пак.
Изолирахме го в друга стая.На мен много крайно ми се вижда,но близки и приятели само ми повтарят да не си играя с тези неща.
Не знам,не мога да го хвърля на вън,няма на кого да го дам.Грижата ще падне на мама,която на етажа си и.а и друга котка.И пак не става.Ще го мисля.
Благодаря за мненията.💐

# 468
  • Варна
Токсоплазмоза е на практика невъзможно да хванеш от котка, особено домашна. Единственият вариант е, ако тя вземе, че се зарази точно докато си бременна и следващите 3 седмици ти и сменяш тоалетната и след това си оближеш ръцете без да ги измиеш. За разлика от това можеш много лесно да я хванеш, ако пипаш заразена пръст (при пресаждане на цветя например) или при ядене на недобре измити плодове и зеленчуци, имали контакт с пръст. Затова не яж нищо с неизмити ръце, измивай добре и продуктите и няма да имаш грижи.

# 469
  • Телиш/Плевен
Токсоплазмоза е на практика невъзможно да хванеш от котка, особено домашна. Единственият вариант е, ако тя вземе, че се зарази точно докато си бременна и следващите 3 седмици ти и сменяш тоалетната и след това си оближеш ръцете без да ги измиеш. За разлика от това можеш много лесно да я хванеш, ако пипаш заразена пръст (при пресаждане на цветя например) или при ядене на недобре измити плодове и зеленчуци, имали контакт с пръст. Затова не яж нищо с неизмити ръце, измивай добре и продуктите и няма да имаш грижи.
202uu
Много се спекулира с пустата токсоплазмоза и в резултат на това много бъдещи майки се подвеждат. ooooh!

# 470

Цитат
Много се спекулира с пустата токсоплазмоза и в резултат на това много бъдещи майки се подвеждат. ooooh!

с кое по-точно се подвеждат  newsm78

# 471
  • Телиш/Плевен
с кое по-точно се подвеждат  newsm78
Че токсоплазмозата се хваща най-лесно от котка. И съответно се разделят с любимците си без да е необходимо.

# 472
  • София
Гинеколозите обикновено са против домашните котки и винаги казват "махнете я".
Правих си изследване. Направих и на котаракът. Ветеринарят рече "ама то няма смисъл".
Не се разделих с котарака.

# 473
Гинеколозите обикновено са против домашните котки и винаги казват "махнете я".
Правих си изследване. Направих и на котаракът. Ветеринарят рече "ама то няма смисъл".
Не се разделих с котарака.
Моята пък не каза така.Каза,че щом е от малка с нас,то няма проблем.Чела съм доста по въпроса.Знам,че е трудно да се заразиш,но защо има толкова протовпречиви мнения,ей това ме дразни и учудва.
Както и да е.Засега е изолиран.Няма да контактуван с него,докаро не се оправи от гъбичките.

# 474
Ох, то котката ти е като член от семейството! Как така да я махнеш  Sad Аз нямам котка вкъщи, но нашите имат и не съм я гушкала истински от няколко месеца! Това усещане ми липсва! Но тя е дивачка и по-скоро ме е страх, че ще ме одраска или ухапе Sad

# 475
  • Телиш/Плевен
Знам,че е трудно да се заразиш,но защо има толкова протовпречиви мнения,ей това ме дразни и учудва.
Противоречивата информация обикновено идва от хора, които не са достатъчно информирани и/или са против домашните любимци.
Аз се наслушах на всякакви небивалици по време на моята бременност, но слава Богу, навреме се бях информирала за нещата (а и извадих късмет с гинеколога и ветеринаря) и бях спокойна.

Ето мнение по темата от специалист. Peace

# 476
Мами ,сутринта изядох едно мюсли с кис.мляко ,банан и малко ябълка..
Е,сега не знам възможно ли е от млякото,но 4 пъти вече бях в тоалетната,направо ме прокара? #Crazy

# 477
  • Бургас
Е,сега не знам възможно ли е от млякото,но 4 пъти вече бях в тоалетната,направо ме прокара? #Crazy
Напълно възможно е. Аз като пия мляко с кафе 90 % от случаите ми се прихожда.

# 478
На мен комбинацията банан и мляко ми действа така.Спокойно.Радвай се , че ходиш.Има момичета бременни който имат доста проблеми с WC  Hug

# 479
Здравейте. Днес бях на преглед при моя гинеколог. В 12 г.с съм и по време на прегледа с видеозона лекарката измери нухалната гънка на бебето. Каза ми, че е 1,3 - 1,4 см. Не каза дали е нормално и реших да попитам тук. Знам, че ако имаше нещо притеснително щеше да ми каже, но за мое успокоение пиша и при вас. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт